שתף קטע נבחר

שרי הליכוד, פרט ללנדאו: נצביע בהתאם למשאל

"זו אחת ההכרעות החשובות בחיינו", אומר דני נוה. "מי שלא יכול לעמוד מאחורי ההחלטה - שיסיק מסקנות אישיות". לבנת: "חייבים לקבל את כללי המשחק הדמוקרטיים - או להתפטר". עוזי לנדאו חושב אחרת: "מנהיגות צריכה להוביל, גם שרון לא מקיים את החלטות המרכז". שר בליכוד: "הוא סולל את דרכו אל מחוץ למפלגה"

"מי שלא מקבל את הכרעת מתפקדי הליכוד, שיסיק את המסקנות" - כך אומרים הבוקר (יום ה') שרים בכירים בליכוד, בעקבות ההחלטה לתת ל-200 אלף המתפקדים להכריע בעניין תוכנית ההתנתקות.

 

 

בוועידת הליכוד השבוע הצהיר ראש הממשלה, כי החלטת המתפקדים "תחייב את כל החברים ואני בראשם". הוא תיאם זאת עם אחד מנשיאי הוועידה, השר ישראל כץ. אך השר עוזי לנדאו, מהחריפים שבמתנגדי התוכנית בממשלה, סבור אחרת: "מקובל עליי שעמדת הליכוד תיקבע על-ידי המשאל, אך עמדתי האישית לא תשתנה".

 

אחד מהשרים המתנגדים לתוכנית אמר ל-ynet, כי "לנדאו סולל את דרכו החוצה מן הליכוד". אך לנדאו דוחה את הטענה שההתנגדות תחייב אותו להסיק מסקנות אישיות ולהתפטר: "גם ראש הממשלה וחלק משרי הליכוד אינם מקיימים את החלטות המרכז לגבי התנגדות למדינה פלסטינית. יתרה מכך, שרון, כמוני, התנגד לסעיפים בחוקת הליכוד המוצעת, אשר כופים את עמדת המרכז על נבחרי התנועה, תוך הטלת סנקציות על הסוררים. לכן, המוסר הכפול אינו תקף פה".

 

"אני מאמין שציבור המתפקדים יתנגד לתוכנית", אומר לנדאו. אך לדבריו, "מנהיגות צריכה להוביל על סמך מיטב ניסיונה, הבנתה ושיקול דעתה, ולא להיות מובלת על-ידי הציבור. גם בהסכמי אוסלו היתה תמיכה גדולה, ואת תוצאותיהם המסוכנות, שעליהן התרעתי כבר אז, אנו רואים היום".

 

לעומת לנדאו, רוב מוחלט של השרים מדגיש כי החלטת המתפקדים מחייבת. "זו אחת ההכרעות החשובות בחיינו", אומר דני נוה. "מהלך של נסיגה לא היה כלול במצע הליכוד, ונכון היה להעבירו לידי המתפקדים. ההחלטה תחייב אותי כמתנגד לתוכנית, ובאותה מידה, גם את השרים שמצדדים בה. מי שלא יוכל לעמוד מאחורי ההחלטה, צריך להסיק מסקנות אישיות". גם השרים הנגבי ושטרית מתכוונים לקבל את עמדת הבוחרים.

 

השרה לימור לבנת, שנוטה להתנגד לתוכנית ההתנתקות: "יש שתי ברירות ביחס למשאל: או לתמוך בתוצאה, או, למי שלא יכול לשאת באחריות – להתפטר". ברגע שקיבלנו עלינו את כללי המשחק הדמוקרטיים, זה מחייב כל אחד מאיתנו, גם חברי כנסת, לקבל את הכרעת הבוחרים, ולא משנה מה הוחלט. אין דרך שלישית. מי שלא יכול לקבל זאת - שיסיק את המסקנות".

 

"יזמתי את ההחלטה סביב העיקרון הזה", מסביר השר כץ. "אמרתי שהמשאל יחייב את כולם – גם את שרון וגם אותי. היוזמה היא בעצם בחירה בין שתי אפשרויות: או לקבל הכרעה באמצעות פרס, או באמצעות מתפקדי הליכוד". כץ מבטיח להתייצב באופן אישי על מנת לשכנע את ציבור מתפקדי הליכוד להצביע "נגד נסיגה חד-צדדית ונגד עקירת יישובים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סבסטיאן שיינר
"המוסר הכפול לא תקף". לנדאו
צילום: סבסטיאן שיינר
דודו פריד
"אחת ההכרעות הקשות". נוה
דודו פריד
צילום: טל כהן
כללי המשחק הדמוקרטיים. לבנת
צילום: טל כהן
אתר הכנסת
יתייצב מול הבוחרים. כץ
אתר הכנסת
מומלצים