שתף קטע נבחר

אחרי שבלסנו בסדר: ארוחה קלילה וטעימה

אחרי שנאלצה להתמודד בליל הסדר עם 4 מנות עיקריות, 5 תוספות וכמובן - קינוחים, מכינה השבוע איילת בן-יוסף ארוחה קלילה שכוללת סלט תרד, קציצות טונה ותפוחי אדמה, במחיר... ניחשתם, פחות מ-50 שקל. בתיאבון

בערך 48 שעות אחרי ליל הסדר התחלתי להתאושש. את היומיים שאחרי הסעודה הגדולה ביליתי ברביצה חסרת-אונים על המיטה, כמו קרפיון עזוב בתחתית חבית הדגים. מוטי כבר התחיל לדאוג, אבל אני רק שכבתי על הגב ומלמלתי "אוי, אכלתי יותר מדי, אוי..." בקול חלוש.

 

ארוחת החג שלנו, כפי שצפיתי בשבוע שעבר, כללה 4 מנות עיקריות 5 תוספות ואי-אלו סלטים ומנות פתיחה. אבא שלי הגדיל לעשות כשהניח על השולחן ראשי דג ממולאים. בני המשפחה של מוטי, שגם קציצות דגים נחשב עניין נועז עבורם, כמעט התעלפו. הסבתא של מוטי, שישבה מולנו החליפה צבעים בשקט, עשתה פרצוץ "אירופאי" ובהתה במבט נוגה בג'לי של הדגים. כל השאר העדיפו לאכול כבד קצוץ. שם לפחות נחסך מאיתנו מראה התרנגולת המעונה.

 

בסוף הארוחה, אכלנו לפתן פירות, בבחינת קינוח קל לארוחה הכבדה. ואז צנחו על השולחן עוד צמד עוגות, עוגיות קוקוס ושוקולדים בעטיפות נוצצות, שיהיה מתוק בפה.

 

בקושי הצלחנו להתגלגל למיטה ואת היומיים הבאים בילינו בעיכול שקט, בעוד אמא של מוטי מנסה לשדל אותנו לאכול משהו, כי בכל זאת כבר הגיע זמן לארוחת בוקר או צהריים.

 

כשהגענו הביתה הודעתי למוטי שאנחנו עם הפיאסקו הזה גמרנו, עד שבועות אין יותר ארוחות משפחתיות והמקסימום שהוא יקבל בחג הזה זה מצה קלה עם גבינה לבנה. אבל לפני שהספקתי לגמור לאיים התברר שמוטי הזמין חברים לארוחת יום שישי. כיוון ששאריות הסדר עוד לא לגמרי עוכלו, החלטתי ללכת על משהו קל יחסית. בלי צלי או גולש כבד, עם הרבה עלים ירוקים ומוצרים זמינים, משהו שלא יגרום לנו להתעלף ולאורחים להשאר עד יותר מדי מאוחר.

 

 סלט תרד ותפוחים מיובשים

 

המון ירק מנוקד בתפוחים ושקדים – מתוק ועסיסי

 

נזדקק ל:

1 חבילת תרד טרי שטוף 7.50 ש"ח

200 גרם תפוחי עץ מיובשים (9 ₪)

100 גרם שבבי שקדים (9 ₪)

 

לרוטב:

שליש כוס שמן זית

2 כפות דבש

1 כף חומץ בלסמי

 

וכך עושים:
  1. קוצצים את התרד לרצועות (לא מאוד דקות), חותכים את התפוחים לקוביות.
  2. מחממים מחבת יבשה וקולים את שבבי השקדים, נזהרים שהם לא ישרפו.
  3. בכלי נפרד מערבבים את כל חומרי הרוטב. טועמים ואם צריך מוסיפים עוד דבש.
  4. בקערת הגשה מערבבים תרד, תפוחים ושקדים, יוצקים על הכל את הרוטב, מערבבים ומגישים.
  5. אפשר להכין את הסלט אפילו חצי יום מראש, רק לשמור את השקדים בצד ולערבב אותם ברגע האחרון. סה"כ – 25.5 ₪

 

קציצות ("עוגות") טונה

 

לקציצות הללו אפשר הוסיף עוד ירקות, גם כאלה שנשארו מהמרק של החג וחבל לזרוק.

 

נזדקק ל:

2 קופסאות טונה (במים או בשמן) (10 ₪)

1 תפוח אדמה גדול, מבושל

1 בצל קצוץ דק

1 כף קטשופ

1 כך חרדל

1 ביצה

1 קופסאת שימורי תירס קטנה 330 גרם ( 4 ₪)

2-3 כפות קמח מצה או פירורי לחם

1 כפית מלח

שמן לטיגון

 

וכך עושים:
  1. בקערה גדולה מועכים את תפוח האדמה. מוסיפים טונה, בצל, ביצה, קטשופ, חרדל ומלח – מערבבים היטב.
  2. מחממים שמן במחבת ומוסיפים גרגרי תירס לתערובת ו מערבבים.
  3. בידיים לחות יוצרים כדורים פחוסים (כ-15 קציצות גדולות) ומטגנים משני הצדדים עד שמזהיב. סה"כ 14 ₪

 

ויש גם חצי מתכון: תפוחי אדמה למיקרוגל

 

מוצר חמוד וזול (4.80 ₪) התגלה כפריט חובה במזווה לכל מקרה של אורחים בלתי צפויים ומוטי עצבני במיוחד.

 

מה עושים איתו?

מבשלים את התפודים במיקרוגל לפי ההוראות (סה"כ כ-10 דקות, ובאמצע הופכים). כשהם יוצאים הם חמים מאוד. בזהירות מעבירים לקערת הגשה, מוסיפים כף נדיבה של צ'ימיצ'ורי או פסטו ומערבבים. האופציה הטבעית היא להוסיף רק מלח ושמן זית, מיד כשהתפודים יוצאים מהתופת. שימו לב ששקית אחת מספיקה ל-3-4 סועדים, או שני מוטי רעבים.

  

סך כל הארוחה: 44.30 ש"ח

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קציצות טונה
צילום: איילת בן יוסף
סלט תרד
צילום: איילת בן יוסף
מומלצים