שתף קטע נבחר

הוריהם הלא יהודים של כ-20 חיילים קיבלו תעודות זהות

בטקס סמלי קיבלו ההורים מעמד חוקי, בעקבות הנוהל החדש שהתקבל במשרד הפנים, לפיו הורים לחייל ששירת שירות סדיר, המתגוררים בארץ חמש שנים ומעלה, יקבלו אזרחות

שר הפנים אברהם פורז העניק היום (א') בטקס סמלי במשרד הפנים בירושלים, תעודות זהות לכ-20 הורי חיילים שאינם יהודים, ששהו עד כה בארץ ללא מעמד חוקי.

 

פורז אמר בטקס כי הנוהל הקודם של מינהל האוכלוסין במשרד הפנים, שקבע שרק הורה אחד של חייל המשרת בצה"ל יוכל לקבל תעודת זהות, היה אכזרי, לא הומני ואבסורדי. "זה גרם לחיילים שרצו להביא את אמם, ללכת ולהוכיח איך הם רבו עם אביהם", אמר השר.

 

פורז אמר שהנוהל החדש התקבל במאמצים רבים והורי החיילים, הגם שאינם זכאי חוק השבות "הינם חלק מהמפעל הציוני וצריך לקבלם בזרועות פתוחות". לדבריו, במדינות חבר העמים יש עדיין פוטנציאל עלייה של כמיליון איש, רובם ממשפחות מעורבות והוא תומך בקליטתם.

 

הנוהל החדש, שהתקבל כהוראת שעה לחמש שנים, קובע כי חייל שהשלים שנה של שירות, הוריו או אחד מהם יקבלו מעמד של תושב ארעי. אם השלים החייל את שירותו הסדיר, יהיו ההורים רשאים לשהות בארץ ובתום ארבע שנים לשהותם, יקבלו מעמד של תושב קבע. בתום חמש שנים לשהותם בארץ יוכלו ההורים להגיש בקשה לקבלת אזרחות בישראל.

 

אחד החיילים שהשתתף בטקס, איגור, עלה לארץ ב-1993 עם אמו היהודיה, והוא עומד לסיים את שירותו בעוד חודשיים. הוא סיפר שאביו, יבגני סטפנוב, עלה לארץ ארבע שנים אחריהם וחי בנפרד ממנו ומהאם.

 

"הוא חי באופן לא חוקי. לא היה לו ביטוח בריאות וזו היתה הבעיה הכי גדולה. הוא התפרנס מפה ומשם. כל הזמן אמרו לי במשרד הפנים שיגרשו אותו", אמר איגור, "הוא ניסה כל הזמן להסתתר מהמשטרה. על הנוהל החדש שמענו בטלוויזיה ועדיין לא הבנו אם זה נוגע גם לאבא שלי. כתבתי מכתב נוסף למשרד הפנים ואז התקשרו אלי עם תשובה חיובית. אנחנו שמחים סוף סוף שהוא מקבל תעודת זהות". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גבי מנשה
מצב אבסורדי. פורז
צילום: גבי מנשה
מומלצים