שתף קטע נבחר

 

שרון: אם ההתנתקות לא תאושר - נלך לבחירות

ראש הממשלה אמר כי "הפסד במשאל יגרום לקשיים בניהול המדינה". השר עוזי לנדאו מגיב: "יועצי ראש הממשלה לא הצליחו לכפות את תוכנית ההתנתקות בטיעונים הגיוניים, ולכן הם פונים למסע של איומים והפחדות". במקביל, בממשל בוש עוקבים ב"דריכות ובדאגה" אחר תוצאות הסקרים המקדימים למשאל בליכוד. היום שלפני

שרון מאיים בהליכה לבחירות אם תוכניתו לא תאושר במשאל בליכוד: "אם דבר כזה יקרה, שהתוכנית לא תאושר, לדעתי, זה יוביל אותנו לבחירות, דבר מיותר לחלוטין".

 

ראש הממשלה אמר אמש (ו') בראיון לערוץ 2 כי הפסד במשאל יגרום "לקשיים בניהול המדינה, ואני חושב שנאבד הישגים אליהם הגענו". הוא הוסיף כי "מי שמצביע בעד התוכנית תומך בי, ומי שמצביע נגד התוכנית - מצביע נגדי".   

 

 

ראש מטה המתנגדים לתוכנית ההתנתקות, השר עוזי לנדאו, הגיב לדברי ראש הממשלה: "משנכשלו ניסיונות יועצי ראש הממשלה לכפות את תוכנית ההתנתקות בטיעונים הגיוניים, הם פונים למסע של איומים והפחדות, כגון התפטרות ובחירות מוקדמות".

  

לדברי לנדאו, מדובר באיומי סרק: "אני קורא להפסיק את תרחישי הכזבים וההכפשות, ולשוב לדרך ההיגיון והוויכוח המכובד". לנדאו הוסיף: "יש לי אמון בראש הממשלה, אך יש להצביע נגד התוכנית המסוכנת". 

 

ובאופוזיציה, יש מי שכבר "קופץ" על הצעתו של שרון. חברת הכנסת יולי תמיר (העבודה) קוראת לראש הממשלה ללכת לבחירות כלליות, שיהוו משאל-עם מחייב.

 

"הניסיון להפקיד את גורלה של המדינה בידי מתפקדיה של מפלגה אחת הוא חסר אחריות ואנטי-דמוקרטי", אמרה ח"כ תמיר.

 

יומיים לפני המשאל, בליכוד שוררת דריכות שיא לקראת ההצבעה בעד או נגד תוכנית ההתנתקות, במסגרתה תיסוג ישראל מרצועת עזה ותפנה ארבע התנחלויות בצפון השומרון.

 

בממשל האמריקני עוקבים בדריכות

  

בתוך כך, בכירים בממשל בוש עוקבים בדריכות ובדאגה אחר תוצאות הסקרים המקדימים למשאל בליכוד. גורמים אמריקנים הבהירו כי "אנו לא מתעסקים בנושא פוליטי ישראלי פנימי", אבל אינם מסתירים את העובדה שהם עוקבים אחר ההתפתחויות בארץ.

 

הממשל האמריקני רואה את מחוייבות הנשיא בוש לשרון כחלק בלתי נפרד ממימוש תוכנית ההתנתקות. גורמים בוושינגטון אמרו שמכתב הנשיא, על ההתחייבויות הנובעות ממנו, קשור כמקשה אחת לנסיגה מעזה ולפינוי ארבע ההתנחלויות בגדה.

 

לשאלת ynet האם גורמים בממשל בוש מצויים אתו בקשר בנושא המשאל, השיב שגריר ישראל בארה"ב, דני איילון: "אנחנו מצויים בקשר מתמיד. הם מעוניינים בכך שתוכנית ההתנתקות תבוצע. הם רואים בתוכנית הזדמנות היסטורית לשינוי המצב מהיסוד בסכסוך עם הפלסטינים באיזור כולו. זו הסיבה שהאמריקנים נתנו את המחוייבויות שלהם, שהן חסרות תקדים ומהוות הישג מדיני אדיר של ישראל".

 

בוושינגטון ממתינים לתוצאות המשאל ביום א', כדי לפתוח מייד במהלכים דיפלומטים בינלאומיים מול האירופים והערבים.

 

ביום ב' צפוי מפגש "הרביעייה" בניו יורק, בו ינכחו מזכיר המדינה קולין פאוול, קופי אנאן, שר החוץ הרוסי סרגיי לברוב וחוויאר סולאנה. עבדללה מלך ירדן יגיע לוושינגטון באמצע השבוע הבא, לפגישה עם הנשיא בוש.


פורסם לראשונה 30/04/2004 20:52

 

בהכנת הידיעה סייע אטילה שומפלבי
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: לע"מ
שרון. "יגרום לקשיים"
צילום: לע"מ
צילום: סבסטיאן שיינר
מסע של איומים. לנדאו
צילום: סבסטיאן שיינר
צילום: חיים זיו
ללכת לבחירות. ח"כ תמיר
צילום: חיים זיו
צילום: רויטרס
בממשל מודאגים
צילום: רויטרס
מומלצים