שתף קטע נבחר

מחר באו"ם: הצבעה על הריבונות הפלסטינית בשטחים

מחר צפוייה העצרת הכללית להצביע על הצעה פלסטינית הקובעת כי לעם הפלסטיני יש ריבונות על שטחי הגדה והרצועה. ישראל פועלת לדחות את הדיון. נציג ישראלי באו"ם: "מתנהלת מערכה דיפלומטית ואנו מסבירים שאת נושא הריבונות צריכים להשאיר למו"מ על הסדר הקבע בין הצדדים"

העצרת הכללית של האו"ם תצביע ככל הנראה מחר (ה') על הצעת החלטה הקובעת שהשטחים שישראל כבשה במלחמת ששת הימים, הגדה המערבית ומזרח ירושלים, הם למעשה שטח תחת כיבוש צבאי.

 

בהצעה שיגיש הנציג הפלסטיני, נאסר אל קידווה, ואשר יש לה רוב אוטומטי בעצרת, נכתב ש"על פי עקרונות החוק' והמשפט הבינלאומי, לעם הפלסטיני יש זכות להגדרה עצמית וריבונות על השטח הזה. ישראל, הכוח הכובש, אין לה ריבונות על שטח זה".

 

זהו החלק המעשי של הצעת ההחלטה, שנועדה לאזן את הבנות בוש-שרון, ומכתב הנשיא בוש הקובע שזכות השיבה של הפליטים הפלסטינים, במסגרת הסדר הקבע תהיה למדינה הפלסטינית ולא לישראל וכי צריך להתחשב בהסדר הקבע במציאות הדמוגרפית שנוצרה בגדה.

 

הצעת ההחלטה המוגשת לאישור העצרת, היא נוסח מרוכך לעומת הגירסאות הקודמות שהנציג הפלסטיני מנסה להעביר במועצה מאז חודש דצמבר. על פי ההצעה שפורסמה ב-ynet, "העצרת תעניק לפלסטינים את הייצוג על השטחים הכבושים".

 

מדינות אירופה התנגדו לנוסח זה. הפלסטינים היו מסוגלים להשיג רוב דרוש בעצרת של מדינות טוטאליטיות ושל העולם השלישי, להן יש רוב אוטומטי, אולם הפלסטינים הכירו בכוח האיכותי של כ-30 מדינות אירופיות.

 

לא ברור כיצד יגיבו האירופים על ההצעה הנוכחית, ובשעות אלו ממש מתנהלות שיחות מאוחרי הקלעים בין דיפלומטים ישראלים לבין נציגי המדינות השונות בבירות אירופה ובמטה האו"ם בניו-יורק.

 

השגריר אריה מקל, סגן ראש משלחת ישראל לאו"ם, אמר ל-ynet: "מתנהלת מערכה דיפלומטית. אנחנו מסבירים לנציגי המדינות השונות שאת נושא הריבונות צריך להשאיר למו"מ על הסדר הקבע בין הצדדים עצמם וכי הצעת ההחלטה של הפלסטינים, סותרת את החלטת ה'קוורטט' מאתמול, לא לבצע מהלכים שיפגעו בשיחות על הסדר הקבע".

  

גורמים מדינים אמרו ל-ynet בתגובה: "לא עברו 24 שעות מהודעת הקוורטט והפלסטינים כבר מנסים בדיוק להביא יוזמה שסותרת את כל רוח ההודעה. שלום צפוי להתיחס לנושא עם שרי החוץ האירופים בדבלין".

 

לדברי הגורמים, "אין מה לדאוג לא נצטרך לצאת מהשטח יום אחרי שההחלטה תתקבל אין לה משמעות מעשית, אך עדיף שהחלטות כאלה לא יגיעו לאו"ם כי הן מעכירות את האוירה בין ישראל לאו"ם. הפלסטינים מנסים לשפר את תחושתם לאור התבוסות שספגו עד כה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
האו"ם. יאזן את הבנות בוש-שרון
צילום: רויטרס
צילום: איי פי
עימות בשטחים. לאו"ם
צילום: איי פי
מומלצים