שתף קטע נבחר

 

מופז: הבעיה המרכזית שלנו היא חברתית - לא ביטחונית

בנאום בו פרש את משנתו המדינית והפוליטית אמר שר הביטחון: "בשנים האחרונות נחלש ה'אנחנו' והתחזק ה'אני'. צריך לשנות את המגמה הזו ובראש ובראשונה נדרשת השקעה בחינוך". אמר עוד כי צריך לשלב צמיחה כלכלית עם "חמלה". בנושא ההתנתקות: "צריך תוכנית שתעלה בקנה אחד עם רחשי הציבור"

בנאום ארוך ומפורט, בפתיחת כנס לשכת עורכי הדין באילת, פרש היום (א') שר הביטחון שאול מופז את משנתו הפוליטית והמדינית ואת חזונו בדבר עתידה של מדינת ישראל.

 

בפתיחת נאומו אמר מופז כי עתידה של ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית אינו מובן מאליו וכי כדי להוביל את ישראל קדימה דרושה הגדרה ברורה של יעדים לאומיים. 

 

דבר ראשון חינוך לכל (אבל עם יתרון לחיילים)

 

לדעת מופז, הבעיה המרכזית של ישראל כיום אינה המצב המדיני או הביטחוני אלא המצב החברתי. "בשנים האחרונות נחלש ה'אנחנו' והתחזק ה'אני'. צריך לשנות את המגמה ולהביא לסגירת הפערים", אמר מופז.

 

"בראש ובראשונה נדרשת השקעה בחינוך שהוא כלי ראשון ליציאה ממעגלי העוני" אמר מופז והוסיף כי לדעתו צריך לקבוע את נושא החינוך בראש סדרי העדיפויות הלאומיים. "היום החינוך לא נמצא בראש מפני שבשנים האחרונות המשאבים לתחום הביטחון הולכים וגדלים. (אך) ההון מספר 1 של ישראל הוא ההון האנושי".

 

בתחום זה מציע מופז חינוך חינם מהגן עד האקדמיה, אם כי את החינוך האקדמי בחינם מציע מופז רק ל"יוצאי צבא", זאת אגב למרות שהפערים הגדולים ביותר בחברה הישראלית הם בעיקר בקרב האוכלוסיה החרדית והערבית, שמרביתה אינו משרת ממילא בצה"ל.

 

במקום השני בסדרי העדיפות הלאומיים של מופז נמצאת העלייה והקליטה, זאת על מנת להבטיח רוב יהודי במדינת ישראל.

 

לשלב צמיחה וחמלה

 

כשפנה לדבר על נושאי כלכלה, אמר מופז כי הוא סבור שצריך לשלב צמיחה יחד עם "חמלה": "אי אפשר לטפל בכיסי האבטלה בלי לתת תמריצים לעבודה", אמר וציין שאחד הפתרונות לבעיות האבטלה הוא גיוס תמיכה בינלאומית ליצירת מקומות תעסוקה לפלסטינים בתוך הרשות הפלסטינית, והמשך צמצום מספר העובדים הזרים בישראל.

 

מופז אמר כי לדעתו תקציב המדינה צריך להיות בנוי במסגרת רב שנתית, ולא כפי שנעשה כיום  "כשסוגיית התקציב הפכה להצבעת אמון בממשלה".

 

צריך תוכנית שתתאים לרחשי הציבור

 

בפרק המדיני בנאומו הדגיש מופז כי לצד המאבק בטרור חייב להיות מסלול מדיני, מאחר שבאין תוכנית מדינית יווצר וואקום ותוכניות אחרות ייכפו על ישראל.

 

"כיום אנחנו נמצאים (בשלב) שבו מדינת ישראל החליטה להביא תוכנית שבעיני יכולה ליצור מציאות חדשה", אמר השר מופז בהתייחסו לתוכנית ההתנתקות. "לצערי התוכנית לא עברה בקרב מתפקדי הליכוד. אני סבור שעלינו לעשות כל מאמץ להגיע לתוכנית שתעלה בקנה אחד עם רחשי הציבור ושתסייע לנו להגיע למציאת של הסכמות עם הפלסטינים", דברי מופז.

 

"אנחנו חייבים להכין תוכנית כזאת ולהוביל אותה ביוזמה שלנו, ובוודאי כשיש לנו גיבוי אמריקאי. האם יש לנו עניין לשלוט או לכפות את עצמנו על עם אחר? אלו שאלות יסוד", אמר מופז.

 

הוא הדגיש כי כל הסכם שלום עתידי חייב להיות מבוסס על סופיות הסכסוך וציין את החשיבות בעיניו של היותה של ישראל מדינה יהודית עם רוב יהודי, בעלת גבולות ברי הגנה ועם כוח מגן שירתיע מדינות עויינות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: משרד הביטחון
חזון מחולק לארבעה חלקים. מופז
צילום: משרד הביטחון
צילום: אלכס קולומויסקי
ה'אנחנו' נחלש לטובת ה'אני'. מופז
צילום: אלכס קולומויסקי
צילום: אביגיל עוזי
האם יש לנו עניין לשלוט על עם אחר? מופז
צילום: אביגיל עוזי
מומלצים