שתף קטע נבחר

 

פאוול: ההתנתקות תסייע לשיפור יחסינו עם העולם הערבי

לדברי פאוול, לו היתה חלה התקדמות בתהליך השלום, היה משתפר מעמדם של האמריקנים בקרב הערבים. מקור בוושינגטון אמר כי הסיבה להמנעות האמריקנים בהצבעה על גינוי ישראל במועצת הביטחון של האו"ם לא נבעה משינוי במדיניות כלפי ישראל, אלא מרצון לשפר את היחסים עם העולם הערבי, בעיקר לפני כינוס הליגה הערבית

האם האמריקנים מודאגים מתדמיתם בעולם הערבי? מזכיר המדינה האמריקני, קולין פאוול, הביע אמש (יום ו') תקווה כי התחלת יישום תוכנית ההתנתקות עשויה לשפר את מעמד האמריקנים בקרב העולם הערבי, ואף לסייע בשיפור המצב בעיראק.

 

בראיון לתחנת רדיו אמריקנית אמר פאוול: "אני מעריך שאילו יכולנו להתקדם בתהליך השלום על ידי ניצול תוכנית ראש ממשלת ישראל, אריאל שרון, לפינוי כל ההתנחלויות בעזה, ואילו יכולנו להתחיל בפינוי ההתנחלויות בגדה המערבית, הרי שהערבים היו רואים התקדמות לקראת שלום, והיחס האנטי-אמריקני היה ניתן לשינוי".

 

בראיון סיפר פאוול על פגישות שקיים עם מנהיגים ערבים בסוף השבוע שעבר, במהלך הוועידה הכלכלית בירדן. "האמת, וכולנו מכירים אותה, היא שיש החרפה ברגשות האנטי-אמריקנים בקרב העולם הערבי", אמר פאוול. הוא הסביר כי הדבר נובע "בשל המצב בעיראק ותהליך השלום במזרח התיכון".

 

סגן מזכיר המדינה האמריקני, ריצ'רד ארמיטג', הדגיש כי ארצות הברית הפעילה לחץ על ישראל בכל הנוגע לאירועי רפיח ואמר כי "הפעלנו לחץ כבד, בהודעה לא רגילה של הבית הלבן, הודעה שהיא בעצם ההרחבה שלנו להחלטת מועצת הביטחון".

 

לדבריו, הודעת הבית הלבן לא הוחמצה בישראל. מה שאתם רואים עכשיו ברפיח זו פריסה מחדש". ארמיטג' אף הוסיף ואמר שארצות הברית פועלת באמצעות שגרירה בישראל על מנת להגיש עזרה הומניטרית לתושבי רפיח.

 

"כשיש חוסר איפוק, חפים מפשע נהרגים, ואנחנו רואים את התוצאה. כמו שהבית הלבן אמר, אנחנו מאמינים שביטחון ישראל לא השתפר בגלל זה", הבהיר ארמיטג'.

 

דובר משרד החוץ האמריקני, ריצ'רד באוצ'ר, שנשאל אם ארצות הברית מיתנה את תמיכתה בישראל, השיב כי "אני לא רוצה לאכזב אף אחד, אבל ברור שתמיכתנו בישראל נשארת איתנה. תמיכתנו בישראל מוצקה תמיד, אבל אין פירושה שאנחנו תומכים בכל מה שישראל עושה, ובכל מדיניות שהיא נוקטת".

 

בתוך כך נודע ל-ynet ממקור בוושינגטון כי ההחלטה להימנע בהצבעה במועצת הביטחון על גינוי ישראל היתה חלק מהמאמץ האמריקני לשפר את היחס עם העולם הערבי. לפי המקור, הההחלטה לא נבעה משינוי מדיניות, אלא מהחלטה פוליטית-טקטית, לקראת כינוס מנהיגי ערב בטוניס, בו מקווים האמריקנים לקדם את תוכניתם לקידום רפורמות במדינות ערב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
הביע תקווה. פאוול
צילום: רויטרס
צילום: רויטרס
גינוי לישראל. מועצת הביטחון
צילום: רויטרס
מומלצים