שתף קטע נבחר

גירושין: מי ייקח את הילדים? רק לא הגברים

98% מהישראלים חושבים שעדיף שילדים לא יגדלו אצל גברים. כך עולה מסקר שערך ארגון משפחה חדשה. עו"ד אירית רוזנבלום: "ייתכן והחשש להשאיר את הילדים בידי האב לאחר גירושים נובע מפחד, בחברה שבה הגברים נתונים בסכנת חיים בצבא"

סקר שנערך באחרונה העלה ממצאים מפתיעים לגבי עמדת הציבור באשר ל"מי ייקח את הילדים" בסיומו של תהליך גירושים: שיעור זעום, על גבול הטעות הסטטיסטית, של קצת פחות מ-2% מהנשאלים, סברו שעדיף כי הילדים יישארו אצל האב.

 

את המחקר ערך ארגון "משפחה חדשה" לקידום זכויות המשפחה בישראל, בקרב כ-506 מרואיינים, המהווים מדגם ארצי מייצג של האוכלוסייה היהודית הבוגרת (גילאי 18 ומעלה) בישראל, באמצעות מכון "גיאוקרטוגרפיה".

 

מן המחקר עולה כי הציבור בישראל לא היה רוצה שהילדים לאחר הגירושין יישארו אצל האב. בעוד שמרבית הציבור רוצה שהילדים במקרה של גירושין יישארו בחזקתה של האם, חלה עלייה משמעותית בקרב התומכים בחזקה משותפת של הילדים לאחר הגירושין.

 

המרואיינים נשאלו "במקרה של גירושין ,עם מי לדעתך ,רצוי שהילדים יישארו". 1.7% סברו שהישארות עם האב תהיה הפתרון הטוב ביותר; 46.6% צידדו בהישארות עם האם; 30.5% חשבו שהילדים צריכים להישאר גם אצל האב וגם אצל האם על פי חלוקה שוויונית; ו-21.2% הסתפקו בתשובה הלקונית "לא יודע".

 

שיעור הסבורים כי על הילדים לגדול אצל שני ההורים במסגרת אחזקה משותפת היה נמוך יותר בקרב אוכלוסיות של בני 55 ומעלה (28%) ובקרב בעלי ההכנסה הנמוכה (29%) וההשכלה הנמוכה (25%). דווקא בקרב בעלי השכלה העל תיכונית, ניתן היה למצוא את התומכים הנלהבים ביותר (43%).

 

כמו כן עולה מתוך ממצאי הסקר כי 63% מהציבור בישראל סבור, כי את העניינים הכספיים של המשפחה צריכים לנהל שני בני הזוג במשותף.

 

לדברי מנכ"ל משפחה חדשה, עו"ד אירית רוזנבלום, "ייתכן והחשש להשאיר את הילדים בידי האב, נובע גם משיקולים של פחד וחשש בחברה בה הגברים נתונים בסכנת חיים בצבא, בתאונות דרכים ובתאונות עבודה ובמחלות. החברה בישראל עדיין שוביניסטית, ללא הבדל בין המינים, וגידול ילדים נתפס כאחריות של האם. למרות זאת ניכרת עלייה בתפיסה השוויונית"

 

רוזנבלום הוסיפה כי "בעולם המשפחה המודרנית יותר שוויונית, יותר פתוחה ומקדמת את זכויות שני בני הזוג. בארה"ב כיום פוסקים בתי המשפט ב-80% ממקרי הגירושין, כי הילדים יגדלו אצל ההורים הגרושים על פי זכויות גידול שוות ומעורבות משותפת לשני ההורים. אלא שחזקה משותפת של הילדים מחייבת את ההורים להמשיך להתגורר בקרבת מקום ולקחת בחשבון שהקשר ביניהם יישמר לאורך זמן. ישראל רק מתחילה את צעדיה השוויוניים, אולם זוהי התקדמות משמעותית שכן לפני כעשור, התמיכה בחזקה משותפת הייתה פחות מ-10%".
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"החברה בישראל עדיין שוביניסטית". עו"ד רוזנבלום
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים