שתף קטע נבחר

מדריך למועדוני הנופש של אנטליה

איפה מקבלים יותר, ב'מקסי-הכל-כלול', ב'אולטרה-הכל-כלול' או ב'מגה-הכל-כלול'? כל מה שצריך לדעת על אימפריות הנופש במתחם אנטליה וגם כמה מלים על מועדונים פחות מוכרים לישראלים

מה כלול? מלונות ומועדונים טיפים 

 

נפתח בהתנצלות: אין שום אפשרות לכסות בכתבה אחת את כל כפרי הנופש בטורקיה המשווקים לקהל הישראלי בקיץ הנוכחי. חלק מהמועדונים הוותיקים והעדיין פופולריים מאוד אצלנו אינם נמצאים בסקירה זו, שמתרכזת בקלאבים הנמצאים במה שמכונה 'מתחם אנטליה', או אם תרצו - כל מה שבין קמר שממערב לאנטליה, לבלק שממזרח לה.

 

אנטליה היא הבירה הבלתי מנוצחת של התיירות לטורקיה בקרב הקהל הישראלי, וגם בקרב תיירים ממדינות רבות באירופה. הנופש באנטליה לא נפסק לאורך כל השנה, בניגוד ליעדים אחרים, כמו מרמריס ובודרום, המוצעים רק מתקופת הפסח ועד אחרי סוכות.

 

בחמש השנים האחרונות הכפילה את עצמה התיירות העולמית לטורקיה מ-7 מיליון כניסות בשנת 1999 ליותר מ-14 מיליון בשנת 2003, כאשר על פי כל הסימנים השנה יהיה גידול נוסף של כמה עשרות אחוזים. נתוני לשכת התיירות הטורקית לארבעת החודשים הראשונים של 2004 מלמדים על גידול של 50 אחוז לעומת ארבעת החודשים הראשונים של שנת 2003. נכון שהמלחמה בעיראק גרמה לצניחה בתיירות בתחילת 2003, אבל גם בהשוואה לנתוני 2002 מדובר בגידול של כ-34 אחוז, ולעומת 1999 מדובר בגידול של 93 אחוז בכניסות תיירים לטורקיה. הלוואי עלינו.

 

מלונות מסביב לשעון

 

ענף התיירות בטורקיה הוא מושא לקנאה בכל מקום אחר בעולם. לא רק בגלל הגידול בנפחי התיירות, אלא בעיקר בגלל התמיכה העצומה שהממשלה מעניקה לכל התשתיות התיירותיות. יזמים שמבקשים לבנות בתי מלון מקבלים (בזכות חברים במקומות הנכונים, או פרוטקציה, מה שיוצא), שטחי אדמה עצומים לאורך חופי הים של 'הריביירה הטורקית'. את הקרקע הם מקבלים בחכירה, במחירים מגוחכים, ומאפשרים להם לבנות בלי כל הביורוקרטיה המקובלת אצלנו.

 

וכך, כשרואים בטורקיה שלט המכריז על בניית מלון חדש, והקרקע עוד לגמרי בתולית, אתם יכולים להיות בטוחים שעוד שנה וחצי המלון הזה יהיה גמור, מאובזר ומאוכלס עד אפס מקום. את המלונות בונים שם סביב השעון, ולכן יש לא מעט מועדוני נופש ממש באזור של אתרי בנייה, אף שבמרבית המקרים התיירים לא מופרעים בשל כך.

 

העובדה שיש שפע קרקע זמינה מאפשרת בניית בתי מלון גדולים, המשתרעים על פני שטחים עצומים, חלקם מוקפים מגרשי גולף רחבי ידיים. כך, למשל, כפר הנופש 'הבית הלבן', שנמצא בבנייה. הוא מוקף ביותר מ-2,000 דונם אדמה ויכיל שני מגרשי גולף. מלון 'גלוריה גולף ריזורט' בנוי גם הוא על שטח אדמה של כ-2,000 דונם, שזה השטח שתופסים כל מלונות אילת, ביחד.

 

רק בשביל הפרופורציות: כפרי נופש קטנים בטורקיה משתרעים על שטח של 70 דונם, הבינוניים על 120 דונם והגדולים על 200. המרחבים הגדולים מאפשרים הקמת כמה בריכות שחייה, משטחי דשא רבים, תשתיות לחופי רחצה רחבים ועוד מוקדי נופש שונים שמונעים הצטופפות סביב בריכת שחייה אחת במלון, או ברצועת חוף צרה.

 

 

מה כלול?

 

אוכלים את הכובע

 

כתוצאה מתנופת הפיתוח המדהימה, מספר כפרי הנופש ברצועת החוף בין בלק לקיריש-קמר (כ-150 ק"מ) הוא בגדר שאלה פתוחה, כי הוא גדל כל הזמן. רק לפני חודשיים פתחו כאן מועדון חדש, והנה כבר צץ לו עוד אחד. רשימת המועדונים הסופר-מפוארים שייפתחו בשנה הבאה הולכת ומתארכת וכוללת את 'רויאל ווינגס', 'שרווד', 'קונקורד', 'פיים-אלגנס', 'מירקל', 'בארוטס', 'ברטונס', 'קרוון סאראי' ועוד כמה שמן הסתם עוד לא שמענו עליהם. כל אחד ממלונות הנופש האלה יותר מפואר מהשני ומציע עוד ועוד דרגות של אירוח, והכל כלול בשיטת 'הכל כלול', שאליה נגיע מיד.

 

לפני כחמש שנים, כשנפתח המועדון הראשון בקטגוריית 'הכל כלול', והציע אוכל ושתייה (ובכלל זה משקאות חריפים) סביב השעון, לצד שפע פעילויות, הוא זכה להצלחה היסטרית אצל הקהל הבינלאומי וגם הישראלי. אבל המלונאים הטורקים, שנהגו למכור חבילות נופש על בסיס אירוח בתנאי חצי פנסיון, די זלזלו בחידוש ואף ניבאו שהשיטה לא תצליח. הם טענו שמלון על בסיס 'הכל כלול' מוריד את רמת השירות ורמת האוכל.

 

זלזלו, ואכלו את הכובע: חמש שנים חלפו, וכמעט כל כפרי הנופש בטורקיה מציעים היום אירוח על בסיס 'הכל כלול'. גם אלה שבעבר הצהירו כי אצלם זה לא יקרה, יישרו קו.

 

להכין שיעורי בית

 

חברות הנסיעות יסבירו לכם את היתרונות של חבילה על בסיס 'הכל כלול' בכך שאתם יכולים להשאיר את הארנק בבית, כי מרגע ששילמתם עבור הטיסה והאירוח אין לכם שום הוצאות נוספות. נכון או לא?

 

זה אכן לא רחוק מהאמת, אבל לא לגמרי מדויק. אם להיות קטנוניים, ברור שהארנק חייב להיות צמוד אליכם, כי אחרי שלחצתם על סוכן הנסיעות שיעגל לכם את החבילה מ-559 דולר לאדם ל-500 דולר, עדיין תוציאו עוד כמה מאות דולרים בחנויות הפטורות ממס בנמל התעופה בן גוריון, בדיוטי-פרי של אנטליה, בחנויות עם כל החולצות הכאילו-מותגיות בבזאר באנטליה, ובעוד כל מיני מקומות שתטיילו בהם.

 

גם אם תחליטו לרבוץ כל הזמן במלון ולעשות רק בטן-גב, אתם עדיין צריכים את הארנק איתכם, כי 'הכל כלול' לא כולל הרבה דברים שאתם עשויים לרצות. למשל טיפולים קוסמטיים, שירות חדרים, עיסוי, פעילות ספורט ימי מוטורי, ועוד.

 

אז הנה הסוד שכאילו לא ידעתם: גם במועדון שהוא הכי כלול, או מגה-הכל-כלול, שזה מעין שידרוג של אולטרה-הכל-כלול, שהוא בעצמו שידרוג של מקסי-הכל-כלול - עדיין תגלו שיש לכם הוצאות. מה שנכון, אלה לא הוצאות חובה, שהרי אף אחד לא מכריח אתכם לעשות מניקור במלון, או לשכור אופנוע-ים, או לעבור קורס צלילה.

 

כדאי גם לזכור שחלק לא קטן ממועדוני 'הכל כלול' גובים כסף עבור שירות חדרים. כלומר, גם אם האוכל בכפר הנופש חופשי כל שעות היממה, הרי פנייה לשירות חדרים כדי שיביאו לכם את האוכל לחדר, תעלה לכם כסף.

 

עצה טובה: לפני רכישת חבילת הנופש, בכל מלון, מועדון, או כפר נופש, תבדקו מה בדיוק כולל ה'הכל כלול', שלהם, ובעיקר מה לא כלול בעיסקה. כשאתם מגיעים למלון, כדאי לבדוק את הנושא שוב. מרבית המלונות האלה מחזיקים רשימה של שירותים כלולים לצד שירותים הכרוכים בתשלום מיוחד. כדאי להקדיש לה עיון יסודי, כי זה די מביך שמישהו מהנהלת המלון רץ אחריכם לאוטובוס כשאתם כבר בדרך לנמל התעופה של אנטליה, וצועק שלא שילמתם את החשבון.

 

אולטרה, מקסי ומגה

 

אם שאלתם את עצמכם מה משמעות הדירוגים אולטרה, מקסי ומגה, או כל המצאה אחרת, הרי שמדובר בדירוג שאותו קובע בית המלון עצמו או סוכן הנסיעות. אין חוקים בעניין - מה שאצל אחד הוא אולטרה יכול להיות אצל האחר מקסי ואם יש מלון אחד שבאולטרה שלו נכלל השימוש באינטרנט או במשחק כדורת, אז בהחלט יכול להיות שהאולטרה של השכן לא מחלק את ההטבות האלה חינם.

 

בנוסף, יש מלונות שאצלם האולטרה כולל גם את כל המשקאות החריפים תוצרת חוץ, בעוד שאצל אחרים רק משקאות חריפים מקומיים. יש גם מלונות שמתחילים לחייב בתשלום בבר אחרי חצות.

 

כדי שלא תופתעו לרעה כשתגיעו למלון, את כל הפרטים הקטנים כדאי לברר כבר עם סוכן הנסיעות, אחרי שהשתכנעתם שהוא אכן יודע את ההבדל בין שלל דרגות האירוח במלונות שהוא משווק. חבילות הנופש במלונות היוקרה בטורקיה (ובאמת, אין אפילו מלון אחד בארץ שיכול להתחרות בפאר של המלונות היוקרתיים באמת באנטליה) ממילא אינן זולות, כך שבהחלט מגיע לכם לדעת על מה בדיוק אתם משלמים ועל מה לא.

 

חזור למעלה
מלונות ומועדונים

 

כמה מהמועדונים שנסקור כאן נפתחו רק בשנה האחרונה. האחרים ותיקים יותר אבל עברו שידרוג, או שנעשה ניסיון מחודש למכור אותם לקהל הישראלי. חלק מהמועדונים בבלעדיות שיווקית של אחת מחברות השכר הישראליות, אבל את כולם ניתן להזמין דרך כל סוכני הנסיעות בישראל.

 

אדורה גולף ריזורט

 

מלון נופש בבלק. 500 חדרים, מחציתם במלון המרכזי והשאר חדרי קלאב בבניינים בעלי שתי קומות. במלון 3 מסעדות, מזנון קל, 3 ברים, מועדון לילה ודיסקוטק, בריכות שחייה, בריכה לילדים ומיני-קלאב. יש מגרשי טניס, סקוואש, טניס שולחן, ביליארד, כדורעף חופים, כדורגל, ספורט ימי וגולף. 

 

המלון מוצע ברמת אירוח של 'הכל כלול', וזה כולל גם שתייה, למעט משקאות אלכוהוליים תוצרת חוץ. הספורט הימי מגוון, אבל הפעילות כרוכה בתשלום. כך גם המסאז', הסאונה והגולף.

 

אטלנטיס

 

מועדון נופש בבלק. 260 חדרים רגילים, 163 חדרים אקסטרה, 10 דופלקסים, 24 חדרי משפחה ועוד 8 סוויטות, מתוכן 6 עם ג'קוזי. במלון בריכה פנימית, 5 בריכות חיצוניות גדולות, פארק מים גדול, מרכז קניות, מכון יופי, ספא, מועדון לילדים וקפה-אינטרנט. המלון מציע ספורט ימי מגוון, בתשלום. האירוח על בסיס 'הכל כלול'.

 

אלי ביי

 

כפר נופש ותיק בבלק, שמשתרע על 130 דונם. 420 חדרים, בהם 300 רגילים והשאר חדרי משפחות. האירוח מתחלק על 13 בניינים ובונגלוס של 2 ו-3 קומות. בכפר 32 מגרשי טניס (4 מהם מיועדים לילדים), 2 בריכות גדולות ועוד אחת לילדים, וגולת הכותרת - פארק מים על שטח של 15 דונם, שבו 18 מגלשות. האירוח הוא על בסיס פנסיון מלא.

 

גלוריה גולף ריזורט

 

יש משהו חביב בבר המשקאות של המלון, שנמצא ממש בלב בריכת השחייה, בעוד המושבים נטועים בתוך המים. מי שצמא, צריך לטבול. 

 

במועדון הזה שמו דגש רב על הילדים והקימו את המיני-קלאב הגדול ביותר בין המועדונים באנטליה. תמצאו בו אולם קולנוע, חדרי פעילות, בריכת שחייה חיצונית עם מגלשות, ופנימית ממש בתוך המיני-קלאב. במקום חדר אוכל לידים ואפילו חדר שינה, למקרה שהילדים מתעייפים ולא רוצים לשוב לחדר במלון.

 

הקומפלקס כולו, כולל מגרשי הגולף, משתרע על כ-2,000 דונם. במלון 420 חדרים, 102 סוויטות ועוד 42 וילות עם שני חדרי שינה, סלון ומטבח. הלאה: 9 מסעדות, 6 ברים, דיסקוטק, מרכז בריאות, מגרשי גולף וטניס (בתשלום), ספורט ימי לא ממונע חינם (מוטורי בתשלום). האוכל והמשקאות, כולל חריפים (למעט תוצרת חוץ), כלולים במחיר החבילה.

 

גרידה הולידיי וילאג'

 

לא לטעות, זה לא מלון גרידה סיטי - שממש לא מומלץ - אלא כפר נופש חמוד בבלק, המשתרע על שטח של כ-80 דונם. הוא בנוי בסגנון כפרי, כולל רחוב ראשי עם ברים וחנויות. בכפר 459 חדרים, בהם 362 רגילים, 17 סוויטות ועוד 80 חדרי משפחה (וילות) באגף המופרד ממרכז המועדון, ובו בריכה פרטית אליה ניתן להגיע ממש ביציאה מהסלון של הוילה. במלון חדר אוכל גדול וכן מזנון קבב ועוד 4 מסעדות א-לה-קארט (דגים, סינית, איטלקית ויוונית). האירוח הוא על בסיס 'אולטרה-הכל-כלול', וזה חל גם על משקאות אלכוהוליים תוצרת חוץ.

 

דיוה

 

מלון חדש שנפתח לפני כחודשיים על חוף הים באזור לארה. 389 חדרים, בהם 12 סוויטות (אחת נשיאותית). במלון חדר קולנוע, מועדון לילה, אולם משחקים מאובזר (גם כדורת), חדר אינטרנט, מכון כושר (חינם), מרכז בריאות מודרני (הטיפולים בתשלום), בריכות חיצוניות ופנימיות, חמאם טורקי, מועדון לילדים, ספורט ימי (המוטורי בתשלום). במועדון חדר אוכל מרכזי (חדרים מופרדים) וכמה מסעדות (קבב, איטלקית, דגים, סינית ופונדו). המלון על בסיס 'אולטרה-הכל-כלול'.

 

ונציה

 

מלון בחוף קונדו הבנוי בסגנון עיר התעלות האיטלקית. 544 חדרים, סוויטות ווילות. מסעדות: איטלקית, טורקית ודגים. ההיצע: מיני קלאב, מועדון בריאות, מכון כושר, חמאם טורקי, ספורט ימי מגוון (המוטורי בתשלום), מגרשי טניס, כדורסל, כדורעף חופים, מועדון לילה. האירוח על בסיס 'אולטרה-הכל-כלול', כלומר לא משלמים על משקאות חריפים תוצרת חוץ, קוקטיילים, כריכים, גלידות ופריטי מיני-בר בחדר.

 

לארס

 

מלון על חוף לארה. 534 חדרים, בריכה פנימית וחיצונית, בריכה לילדים, פארק מים, חדר כושר, פעילות ספורט ימי (המוטורי בתשלום), מועדון לילה ודיסקוטק, פעילות מגוונת לילדים. האירוח על בסיס 'אולטרה-הכל-כלול'.

 

סיילנס קלאב

 

כפר הנופש היחידי בטורקיה שיש בו לונה-פארק. 1,023 חדרים (מתוכם 539 בבניין המרכזי), כולל חדרי משפחה, חדרים עם דלת מפרידה, חדרים לנכים ועוד 229 וילות, עם חדרי דה-לוקס, חדרים רגילים וחדרי משפחה.

 

מה עוד? בריכות חיצוניות, בריכה פנימית, בריכה במועדון הילדים וכן בריכת מי ים במועדון הבריאות. וגם מועדון נוער, דיסקוטק, חדר כושר, חמאם, אולם קולנוע, מסעדות ובארים, פארק מים, וגולת הכותרת - לונה-פארק, כלול במחיר. אפשר להשתעשע כאן ברכבת הרים, במכוניות מתנגשות ובעוד מתקנים בז'אנר הזה. האירוח על בסיס 'הכל כלול'.

 

פארק קימרוס

 

באזור קמר. אחד המועדונים הוותיקים בריביירה הטורקית. נפתח בשנת 1984, לאחר שממשלת טורקיה החליטה לתמוך בתעשיית התיירות. 255 חדרים שמזכירים בית הארחה בקיבוץ, בריכות, חמאם, טניס, כדורעף חופים, ספורט ימי (בתשלום). האירוח על בסיס 'הכל כלול'.

 

פאפיון זאוגמה

 

פארק נופש בבלק. 340 חדרים רגילים לצד חדרי משפחה וסוויטות. בהיצע: מועדון כושר, סקווש, טניס, ביליארד, כדורעף, כדורת, מסעדות (דגים, טורקית, סינית), בריכות שחייה חיצוניות ובריכה פנימית, מועדון לילדים. האירוח על בסיס 'הכל כלול' - גם משקאות חריפים, גלידה, שירות חדרים ומיני-בר. בתשלום: ספורט ימי ממונע, משחקי מחשב ואינטרנט. 

 

ריקסוס באלדיבי

 

כפר נופש על חוף הים בבאלדיבי, כ-25 ק"מ מערבית לאנטליה. משתרע על שטח של כ-40 דונם. במלון 248 חדרים וכן כמה סוויטות. יש כאן בריכת שחייה גדולה, פארק מים, בריכה פנימית, מרכז בריאות ויופי, מרחץ טורקי, מגרשי טניס, מתחם כדורעף חופים, מכון כושר. ענפי הספורט הימי מגוונים (מוטורי בתשלום). על בסיס 'הכל כלול במחיר'.

 

ריקסוס בלק

 

כפר נופש בבלק ובו 217 חדרים, וכן חדרי משפחה, סוויטות וארבע וילות. מוצעים: מיני-קלאב, בריכות שחייה, מועדון בריאות, מגרשי טניס, כדורעף חופים, מסעדות (יפנית, איטלקית, טורקית וברביקיו בסגנון 'עשה זאת בעצמך', למי שרוצה להפגין בפני הטורקים את כישוריו במנגל). האירוח על בסיס 'מקסי הכל כלול', למעט משקאות חריפים משובחים, יינות יקרים, אוכל בהזמנה  מיוחדת ושירות חדרים.

 

עוד מועדונים

 

בנוסף לכפרי הנופש המופיעים בסקירה נזכיר כמה מהמועדונים שנפתחו בשנים האחרונות וכבר זכו לפופולריות רבה אצל הקהל הישראלי: מועדון קסנדו בבלק, מועדוני טופקאפי וקרמלין בחוף קונדו ומלון טיטאניק בחוף לארה. חבילות למועדונים אלה נמכרות על בסיס 'אולטרה-הכול-כלול'.

 

חזור למעלה
טיפים

 

את הדולרים תשאירו בבית

 

  • שאלת 64 אלף הלירות הטורקיות: להשאיר טיפ למלצרים במלון שבו הכל כלול? התשובה: זה לא ממש נהוג, אבל אם נראה לכם שאתם מקבלים שירות מעולה - למה לא. בעיקר כשאתם יושבים באחד הברים במלון. מה שנכון, סביר להניח שתהיו היחידים שנותנים טיפ.

 

  • טיפים במכוני הבריאות בכפרי הנופש? נהוג להשאיר למטפל או למעסה תשר בגובה כ-10 אחוז מהחשבון. אם אתם ממש מרוצים, אף אחד לא יגיד לכם לא אם תיתנו יותר.

 

  • קפה טורקי? אין דבר כזה. זוכרים את הפרסומת של חיים רביבו לקפה? יש בה משהו. הקפה בטורקיה די מגעיל. הביאו איתכם מהבית צנצנת עם הקפה שאתם אוהבים, שיעשה לכם את הבוקר. ואל תנג'סו למלצר על קפה טורקי, כי את זה מוצאים רק בישראל.

 

  • שלא ימרחו אתכם. יוצאים לנופש באזור חם? תביאו קרם שיזוף מהבית. בחנויות במלונות המחיר גבוה מאוד.

 

  • דולרים אאוט. המטבע בטורקיה הוא הלירה הטורקית, אבל בשל העובדה כי מרבית התיירים באים מאירופה, בתי המלון אימצו את היורו. לכן, אם יש לכם דולרים מתחת לבלטות או בבוידם, השאירו אותם בבית והביאו יורו. שער החליפין של הדולר ליורו גרוע מאוד: בישראל, 100 יורו יעלו לכם 128 דולר בערך, בטורקיה המחיר יקפוץ ל-140.

 

  • הרופא לא כלול. במרבית כפרי הנופש יש רופא שעובד במקום, למקרה הצורך. כדאי לדעת שהוא לא עובד של המלון אלא גובה כסף, והרבה, עבור שירותיו. אם, חלילה, תזדקקו לטיפול רפואי, קחו איתכם את הקבלה ונסו לקבל החזר מהחברה שעשתה לכם ביטוח נסיעה.

 

חזור למעלה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אטלנטיס. יש קפה-אינטרנט
צילום: דני שדה
ריקסוס באלדיבי. יש בית מרחץ טורקי
צילום: דני שדה
אדורה גולף ריזורט.המסאז' והסאונה בתשלום
צילום: דני שדה
לארס. ספורט מוטורי בתשלום
צילום: דני שדה
מומלצים