שתף קטע נבחר

 

הנהג בביהמ"ש: "בלומנטל אמרה לתאם גרסאות"

"לנעמי לא היה הרבה סיכוי בפריימריז", סיפר אבי אוסקי בפתח שלב ההוכחות במשפטה של ח"כ בלומנטל בפרשת "סיטי טאוור". לדבריו, היה לחץ גדול כאשר שרון פיזר את הממשלה. הוא ניסה להשיג תמיכה עבור בלומנטל בקרב חברי המרכז בצפון, "אבל שם היה דיל עם ציפי ועמרי". כאשר חברת-הכנסת שמעה שהפרשה התפוצצה, החווירה ואמרה: "תמיד לפני בחירות אומרים שאני קונה קולות ומפיצים סרט בו אני מופיעה בעירום"

"נעמי פנתה אליי ואל אלנקווה וקראה לנו לתאם גירסאות, למקרה שנעצר. היא אמרה לי, 'אתה תאמר שמיכה ביקש ממך 12 אלף שקל כהלוואה כדי שתלך ותשלם לשרתון סיטי טאוור, והוא יחזיר לי אחר-כך את הכסף".

 

את הדברים אמר הבוקר (יום א') אבי אוסקי, נהגה לשעבר של ח"כ נעמי בלומנטל (ליכוד), שהפך לעד המרכזי נגדה בפרשת "סיטי טאוור". אוסקי העיד בפתח שלב ההוכחות במשפטה של בלומנטל, שפוטרה מתפקידה כסגנית שר בעקבות שתיקתה בחקירות המשטרה, והואשמה בעבירות של שוחד בחירות, שחיתות ושיבוש מהלכי משפט. יחד עמה נאשם גם פעיל הליכוד מיכאל אלנקווה".  

 

"הייתי יותר מנהג, בשל השעות הארוכות בהן עבדנו יחד", אמר אוסקי בפתח עדותו בבית-המשפט השלום בתל-אביב. "מאז ששרון הודיע על פיזור ממשלתו, היה לחץ גדול מאוד. היה צורך להתארגן ולא היה בטוח שבלומנטל תרוץ לבחירות. גם הסיכויים שהיא תזכה לא היו מרובים, מאחר והיו 1,600 חברי מרכז חדשים. חלק מהצוות החל לעשות קורות חיים".

 

"היה לחץ גדול כי היא לא הופיעה בסקרים. הייתי לפעמים המנחם, או המעודד", הוסיף הנהג לשעבר. "ביקשתי מפעיל גדול בצפון בשם ברוך קונורטי לעזור לבלומנטל, מאחר והוא היה מקורב למשפחתי, אבל הוא אמר לי שבצפון יש דיל גדול עם ציפי (לבני) ועמרי (שרון). בסוף, כשהיא זכתה, הייתה שמחה גדולה וקיבלנו יום חופש".  

 

הכסף הגיע ישירות ממנה

 

"גירסתה של בלומנטל לא הייתה ולא נבראה", אמר אוסקי. לדבריו, את הכסף הוא קיבל ישירות מנעמי בלומנטל, לאחר שבאחת הנסיעות לביתה ברמת אפעל הם נסעו לכספומט, ושם היא הוציאה כסף בעזרת מספר כרטיסי אשראי. לטענתו, היא ספרה כ-12 אלף שקל ושלחה אותו עם הרכב האישי שלה.

 


נעמי בלומנטל ובעלה בבית משפט  תל אביב
בלומנטל ובעלה בבית-המשפט (צילום: אבי כהן)

 

"לפני שיצאתי מביתה דיברנו על שם מי נוציא את הקבלה, ואז הוחלט להוציא את הקבלה ע"ש מירי פדידה, בתה המאומצת של נעמי. הקבלה הייתה אצלי כמה ימים ולאחר מכן העברתי אותה לנעמי". לטענת אוסקי, הגרסה של אלנקווה, שאמר שהוא נתן לו 12 אלף שקלים, לא הייתה ולא נבראה, והוא כלל לא קיבל ממנו כסף. אוסקי הוסיף בעדותו שכאשר דני כחלון, החוקר המשטרתי, אמר לו את זה בעת שנחקר, "זה דקר אותי. מילא בן אדם שאני לא מכיר יגיד דבר כזה. אבל מדובר באדם שאני הבאתי לעזור, כמכר שלי, והוא טוען שאני שקרן? הוא תככן ושקרן. אני זה ששילמתי את המחיר של כל הפרשה כי כאשר נעצרתי פוטרתי מעבודתי".

 

אוסקי טוען כי בשלב מסוים, כאשר נסע כל הצוות ברכב השרד של בלומנטל, היא קיבלה טלפון מכתבת ערוץ 1, איילה חסון, ולטענתו, כאשר דיברה אתה, היא נהייתה לבנה והחווירה. "אז שמעתי אותה אומרת 'לפני כל בחירות מוציאים עלי את הסרט 'אבו אל-בנאת' שבו הופעתי בעירום, ובכל בחירות, בגלל שבעלי מרוויח הרבה כסף, אומרים שאני קונה בוחרים''. סימנתי לה שתהיה בשקט, ומאוחר יותר אמרתי לה: נעמי, מי שיבוא אליך עם האשמות כאלה תאיימי עליו בתביעת דיבה ותגידי שלא תחסכי בהוצאות'".

 

במהלך הדיון הוצגו בפני בית-המשפט קלטות שצילמה המשטרה מתוך העימות שנערך בין בלומנטל לאוסקי. חברת-הכנסת נראית אומרת שם: "אם אני לא אגיב ולא אומר דבר, זה רק בגלל שאני שומרת על זכות השתיקה". ואילו הוא מצידו מטיח בה: "יכולת להיות שרה, יכולנו להתקדם". במהלך עדותו פרץ אוסקי בבכי, כשתיאר את שקרא לו ולבני משפחתו מאז התפוצצה הפרשה.

 

ח"כ איוב קרא הגיע לאולם בית-המשפט כדי לתמוך בה. לדבריו, "מאז אותם פריימריז יש הרבה תיקים של לווייתנים שלא מגיעים לבית המשפט, ודי לחכימא ברמיזא. פשוט מאוד עוזבים את הלווייתנים ונטפלים לשעירים לעזאזל. יש כרסום באמון הציבור במערכת החוק בישראל, הפרקליטות, היועץ המשפטי לממשלה והאמינות יורדת בעיני הציבור. זה דבר שצריך להדיר שינה ויש להפסיק לחפש שעירים לעזאזל".

 

תזכורת: פרשת סיטי טאוור

 

בחודש דצמבר 2003 הוגש נגד ח"כ בלומנטל כתב אישום, בו נטען כי היא סיכמה עם אלנקווה במהלך מפגש ביניהם בדצמבר 2002, שקדם לפריימריס בליכוד, כי תממן אירוע של חברי מרכז במלון "שרתון סיטי טאוור" ברמת-גן - במהלכו יפעל אלנקווה לבחירתה.

  

אלנקווה התקשר למנהל המכירות ב"סיטי טאוור" והזמין 15 חדרים. הוא הבטיח למנהל כי התשלום ייעשה באותו ערב - ובמזומן. ואכן, בכתב האישום צויין כי באותו לילה נסעו בלומנטל ונהגה, אבי אוסקי (שהפך לעד המרכזי נגדה), לסניף בנק הפועלים ברמת אפעל, שם משכה בלומנטל 7,500 שקלים מחשבונה.

 

בלומנטל, על פי כתב האישום, שבה למכונית ומסרה לאוסקי סכום כולל של 12 אלף שקלים במזומן, ואז הורתה לו לשלם עבור הזמנת החדרים. השניים סיכמו שאוסקי ייסע ברכבה הפרטי של בלומנטל - ולא ברכב הממשלתי. אוסקי אכן שילם למנהלת המכירות בבית המלון, ואף ביקש ממנה בהוראת בלומנטל כי הקבלה תירשם על שם "מירי פדידה". לאחר מכן שב לביתה של בלומנטל ומסר לה את הקבלה שקיבל, על שם פדידה.

  

במקביל, על פי כתב האישום, גיבש אלנקווה קבוצה של פעילי ליכוד בכירים, שהוזמנו לחדרים במלון, והיוו את הבסיס ל"דיל" לבחירתה של בלומנטל בליכוד. בנוסף הזמין אלנקווה גם רבים מקרובי משפחתו. בכנס התבקשו על הפעילים לתמוך בבלומנטל - הם הסכימו, ובילו את הלילה במלון מבלי לשלם.

  

עוד עולה מכתב האישום, כי לאחר שדלפו פרטים על האירוע לתקשורת, בלומנטל נועדה עם אלנקווה ואוסקי בחניון "הטירה" בגעש, שם סיכמו ביניהם כי אם תיפתח חקירה משטרתית - יאמצו גרסה עובדתית שקרית. הפרשה המלאה התפוצצה לבסוף לאחר שאוסקי טען בראיון לחדשות ערוץ 2, כי שיקר בחקירת המשטרה - והפליל את בלומנטל ואלנקווה.

  

בחודש פברואר, עם פתיחת המשפט, כפרה בלומנטל באישומים נגדה. בתשובתה לאישומים נכתב, כי הנהג אוסקי ביקש ממנה 12 אלף שקל במזומן כדי לשלם עבור החדרים במלון "שרתון סיטי טאוור", שנועדו לארח את פעילי מרכז הליכוד. בלומנטל טוענת כי הגיבה: "מה פתאום?", אולם אוסקי הדגיש כי "מיכה (אלנקווה) מבקש את הכסף במזומן ועכשיו".

 

העונש המירבי בחוק על עבירת שחיתות הוא שנת מאסר בפועל, וכך גם על שוחד בחירות. על שיבוש מהלכי משפט העונש יכול להגיע לשלוש שנות מאסר, ועל הדחה בחקירה - עד חמש שנות מאסר.


פורסם לראשונה 20/06/2004 10:21

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי כהן
מנחם ומעודד. אוסקי
צילום: אבי כהן
צילום: אבי כהן
שולפים את "אבו אל-בנאת". בלומנטל
צילום: אבי כהן
צילום: אבי כהן
"גרסה שקרית". אלנקווה
צילום: אבי כהן
צילום: אתר הכנסת
הלוויתנים לא מגיעים למשפט. קרא
צילום: אתר הכנסת
מומלצים