שתף קטע נבחר

 

שיראק: הבידוד המתמשך של ערפאת - "מכשול לשלום"

בשולי פסגת נאט"ו התעמת הנשיא הצרפתי עם מדיניות ישראל, כשמתח ביקורת על ניתוקו הפוליטי של יו"ר הרשות הפלסטינית. "לא ניתן לקרוא תיגר על לגיטימיות אחת בלי להציע אחרת". שר החוץ הצרפתי מתחיל היום ביקור רשמי בשטחים - מבלי לבקר בישראל

שוב עימות בין צרפת מחד וישראל מנגד - הפעם בהקשר מוכר: נשיא צרפת, ז'ק שיראק, מתח היום (שלישי) ביקורת על בידודו המתמשך של יו"ר הרשות הפלסטינית, יאסר ערפאת. 

 

בשולי פסגת נאט"ו באיסטנבול, שהייתה זירה לעימותים נוספים בין וושינגטון לפאריס, אמר שיראק כי בידודו של ערפאת יכשיל את מאמצי תהליך השלום במזרח התיכון. הוא אמר שמדיניות ארה"ב "איננה מחושבת או תואמת את האסטרטגיה של השכנת השלום באזור".

 

שיראק אמר באיסטנבול: "אנשים יכולים להחזיק בדעות שונות על ערפאת או על כל נשיא אחר, אולם לא ניתן לקרוא תיגר על לגיטימיות אחת בלי להציע לגיטימיות חלופית".

 

הדברים נאמרו בעת ששר החוץ הצרפתי, מישל ברנייה, עושה את דרכו לביקור רשמי ברשות הפלסטינית, במסגרתו הוא צפוי להיפגש עם ערפאת במוקטעה - למורת רוחה של ישראל. הוא היה צפוי לקיים גם פגישות עם בכירים ישראלים במסגרת אותו ביקור, אולם פגישות אלה יערכו בביקור נפרד בחודש ספטמבר.

 

שיראק הוסיף ואמר כי זה אך טבעי שלצרפת יהיו מגעים עם ערפאת שהוא "אולי האדם היחיד שיכול לאכוף פשרה על הציבור הפלסטיני".

 

בוועידת ה-G8, לפני פחות מחודש, אמר פקיד אמריקני בכיר: "ערפאת נהפך למכשול להתקדמות, וזה מכשול שאנחנו צריכים להתמודד אתו". 

 

ישראל: ערפאת יכול לעזוב, לא נבטיח שיחזור

 

בירושלים נדרשו להגיב, והדגישו כי ערפאת הוא אדם חופשי, ויכול לעזוב את המוקטעה אם יחפוץ, אולם אין ערובה שיותר לו לשוב לשם אם יעשה כן. "אנו סבורים שפגישות עימו פוגעות במהלכים ומהוות מכשול - חלק מהבעיה ולא הפיתרון", אמר גורם ישראלי. "אנו ממליצים לא להיפגש עימו, ורוב שרי החוץ האירופים מסכימים עם גישתנו זו. כמובן שכל מדינה חופשית לעשות כרצונה", הוסיף הגורם.

 

כאמור, זהו עימות נוסף בשורה ארוכה של עימותים בין צרפת לארה"ב על רקע ההתנגדות הצרפתית למלחמה בעיראק. בפסגת נאט"ו הוסכם כי כוחות הברית הצפון-אטלנטית יאמנו את המשטרה והצבא העיראקי לאחר העברת הריבונות, אולם צרפת (וגם גרמניה) התנגדה לאימון הכוחות על אדמת עיראק, ודרשה שהאימונים יתקיימו במקום אחר.

 

צרפת גם התנגדה להצעה במסגרתה ישוגר כוח משימה של נאט"ו לשמירת הביטחון לקראת הבחירות באפגניסטן. בנוסף, מתח שיראק ביקורת על התבטאויות של הנשיא האמריקני ג'ורג' בוש, בהם הביע את תמיכתו, ואף קרא לאיחוד האירופי לקדם את המגעים לקבלת טורקיה לשורותיו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
עימות נוסף. בוש ושיראק
צילום: איי פי
צילום: רויטרס
"האיש היחיד שיכול". ערפאת
צילום: רויטרס
מומלצים