שתף קטע נבחר

בג"ץ יחליט במועד אחר האם לפרסם את הראיות בתיק שרון

שבעת שופטי בג"ץ החלו לדון בעתירות שהוגשו נגד החלטת היועץ המשפטי לממשלה שלא להגיש כתב אישום נגד אריאל וגלעד שרון בפרשת האי היווני; החליטו להכריע במועד אחר האם להורות על פרסום סיכומי החקירה עליהן התבססה חוות הדעת של פרקליטת המדינה עדנה ארבל, שהמליצה להגיש כתבי אישום בפרשה

שבעת שופטי בג"ץ דנו הערב (יום ג') בעתירות שהוגשו נגד החלטת היועץ המשפטי לממשלה שלא להעמיד לדין את ראש הממשלה אריאל שרון ואת בנו גלעד בפרשת האי היווני. העתירות הוגשו בידי התנועה לאיכות השלטון, ח"כ איתן כבל, וח"כ יוסי שריד.

 

 

בין השאר דנו השופטים האם להיענות לבקשת העותרים לחייב את המדינה לחשוף את סיכום חומר הראיות של מה שמכונה "דו"ח שייבר" - דו"ח פרקליטות מחוז המרכז שעליו התבססה עדנה ארבל בהמלצתה להעמיד לדין את שרון ובנו.

 

לבסוף החליטו השופטים שלא להכריע בשלב זה בסוגיה, ודחו את מתן ההכרעה בשאלה זו עד לאחר שמיעת טיעוני הצדדים בעתירות.

 

העותרים טוענים כי סירובו של היועץ לחשוף את חומר הראיות של הפרקליטות הינו שרירותי. מנהלת מחלקת הבג"צים בפרקליטות המדינה, עו"ד אסנת מנדל, טענה מנגד כי אין צורך בחומר הראיות הזה כדי לרדת לסוף דעתה של ארבל.

 

"חייבת להיות הגנה על מסמכים שמתעדים דיונים פנימיים. אם כבודכם יראו שגם אחרי שקראו את ההחלטות יתעורר צורך בראיה כלשהי - נגיש אותה. אנחנו לא מנסים להסתיר מאומה. התמונה המלאה נמצאת בפניכם", דברי מנדל.

 

נשיא בית המשפט העליון, אהרון ברק, השיב לה ואמר: "היועץ צירף את חוות הדעת של פרקליטת המדינה לשעבר מתוך גישה רחבה, מבלי שחויב לעשות כן. אולי מתוך אותה גישה רחבה הוא יתן את החומר הנוסף?".

 

מנדל השיבה לו: "התמונה המלאה מצויה בפניכם. מה שמטריד את היועץ הוא ההיבט המערכתי - איפה יהיה הסוף, איפה נעצור. הפרקליטות לא תוכל להמשיך לעבוד בצורה תקינה וראויה כשיש חשש שחומר מתוך דיונים פנימיים ייחשף לציבור. אנחנו מנסים להגן כאן על פעולת המערכת שלנו, ומנסים לא ליצור תקדימים שיפגעו בה אח"כ", אמרה מנדל.

 

השופט מישאל חשין לא קיבל את עמדתה ואמר כי המדינה מיוזמתה צירפה את חוות הדעת של ארבל. "אתם צירפתם, אתם לא יכולים לחלק לרבעים וחצאים. לולא צירפתם, הייתה חוות הדעת של היועץ עומדת בפני עצמה, ולא בטוח שהיינו מחייבים אתכם לחשוף את חוות דעת הפקליטה במלואה", דברי השופט חשין.

 

בנוסף, דחו השופטים את בקשתה של התנועה לאיכות השלטון לצרף לעתירתה את התצהירים של הארכיאולוג והאדריכל שהועסקו בפרוייקט האי היווני, וטענו כי שמו של גלעד כלל לא עלה במהלך העבודה וכי בניגוד אליו - הם לא קיבלו את מלוא שכרם.


פורסם לראשונה 29/06/2004 18:07

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
היועץ מזוז. רוצה למנוע חשיפת דיונים פנימיים
צילום: רויטרס
צילום: סבסטיאן שיינר
"אתם בעצמכם צירפתם את חוות הדעת של ארבל". שופט העליון מישאל חשין
צילום: סבסטיאן שיינר
מומלצים