שתף קטע נבחר
בחירות

צבי הנדל

יו"ר סיעת האיחוד הלאומי, מראשוני המתיישבים בגוש קטיף, נשוי לרחל ואב לארבעה. מראשי המאבק נגד ההתנתקות מיישובי גוש קטיף וצפון השומרון

חבר הכנסת צבי הנדל נולד בשנת 1949, בטרנסילבניה, רומניה. הוא נשוי לרחל ואב לארבעה ילדים.

 

בילדותו הושפע רבות מעבודתם הציונית הבלתי פוסקת של הוריו. בין השאר היתה אימו אחראית מטעם "בני עקיבא" על הכשרת העולים מרומניה. אהבת ארץ ישראל, הציונות היוקדת והתגברות האנטישמיות באירופה

 הביאו את בני משפחת הנדל להגשים את חזונם ולעלות לארץ ישראל.

 

בית בחבל קטיף

 

צבי היה בן 10 כשעלה לארץ עם הוריו ואחותו. את שנותיו הראשונות בישראל עשה בתל-אביב. בגיל 21, אחרי שנישא לרחל, עבר לגור בפרדס חנה. המסורת הציונית העמוקה, אהבת הארץ וחלום ההתיישבות היהודית שקיננו אצל בני הזוג הובילו אותם להחלטה לעבור לחבל קטיף. צבי ורחל היו מראשוני וממייסדי ההתיישבות בגוש קטיף, במהלך התקופה איזרחו את ההיאחזות בכפר דרום ויישבו את קטיף. בהמשך הקימו את היישוב גני טל בו הם חיים כיום ומתכוונים לגור עוד שנים רבות.

 

כיום מאכלסת משפחת הנדל הענפה מאכלסת ארבע דורות בגוש קטיף: הוריה של רחל , צבי הנדל ורחל אישתו, ילדיהם שבחרו להמשיך ולהתגורר ביישובי האזור גם לאחר נישואיהם, וששת הנכדים.

 

מיקום מפתיע ברשימת מפד"ל

 

במרוצת השנים מילא הנדל שורה של תפקידים ציבוריים שעיקרם פיתוח של יישובי חבל קטיף וקידום ההתיישבות בכל רחבי ארץ ישראל. הוא היה ראש המועצה האזורית חוף עזה (גוש קטיף), קודם לכן שימש כסגן יו"ר המועצה, מנכ"ל החברה לפיתוח אזור קטיף ויו"ר דירקטוריון החברה לפיתוח חוף הנגב.

 

הפרישה מהמפד"ל

 

בשנת 1996 נבחר לראשונה לכנסת מטעם המפד"ל. מיד עם כניסתו לפוליטיקה הארצית השתלב במיקום גבוה במפלגה והגיע למקום הרביעי

 ברשימת המפלגה לכנסת. 

 

הנדל נחשב לאחד מחברי הכנסת הפעילים ביותר: הוא היה חבר בוועדות הכספים והכלכלה, שימש כיו"ר הלובי החקלאי והפך אותו ללובי המשמעותי והבולט ביותר בתקופה זו. בשנת 1999 פרש צבי הנדל ביחד עם חברו חנן פורת מהמפד"ל, זאת בשל חילוקי דעות אידיאולוגיים בנושאי ההתיישבות בארץ ישראל.

 

באותה שנה הוקמה מפלגת "תקומה" בראשותם של חנן פורת, אורי אריאל וצבי הנדל, שגם יזמו את איחוד מפלגות הימין בדמות רשימת "האיחוד הלאומי" (תקומה, מולדת, חירות) מטעמה נבחר הנדל לכנסת בשנת 1999 לאחר פרישתו של חנן פורת. 

 

בשנת 2000 נבחר צבי הנדל לשמש כיו"ר וועדת העלייה, הקליטה והתפוצות של הכנסת בממשלתו של אריאל שרון. בתקופת היותו יו"ר הוועדה חוקקו עשרות חוקים שנועדו לעודד עלייה ולהיטיב עם הנקלטים ארצה, כמו כן נבחנו דרכי מאבק באנטישמיות המשתוללת בתפוצות.

 

תקומה בשטח

 

לאחר בחירות 2003 מונה צבי הנדל לסגן שר במשרד החינוך והוצב על תחומי אחריות רבים ומגוונים. בין היתר, הנדל שם לו למטרה לטפל כל ענייני עולם התורה, ובכללם הישיבות, התרבות התורנית ומכוני המחקר תורניים - מוסדות שעברו לתחום האחריות של משרד החינוך , לאחר סגירתו של משרד הדתות.

 

לאחר למעלה משנה בה כיהן כסגן שרת החינוך התפטר הנדל מתפקידו, זאת בעקבות החלטתו של ראש הממשלה אריאל שרון לפטר את השרים אביגדור ליברמן ובני אלון.

 

כיום עומד צבי הנדל בראש סיעת "האיחוד הלאומי" ובראש המאבק הפוליטי נגד תוכניות העקירה והגירוש של מתיישבי גוש קטיף וצפון השומרון

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סבסטיאן שיינר
צבי הנדל. סגן שר החינוך, התרבות והספורט
צילום: סבסטיאן שיינר