שתף קטע נבחר

ביהמ"ש: גלעד שרון מסר את המסמכים, אך הפריע לחקירה

"בתשובותיו המתחמקות הכביד שרון על קיומה של ביקורת שיפוטית יעילה ופורייה", כתבה השופטת, שקבעה כי בנו של רה"מ ידע היטב על העברות הכספים: "כל בר-דעת יאמר שתשובותיו, לפיהן אינו מכיר את מקורות המימון של החברה ואינו יודע על תנועות הכספים שלה או על חשבון הבנק שלה באוסטרליה, הן תשובות החשודות בחוסר כנות או ברצון להסתיר מידע". ולמרות הכל, נקבע: שרון מילא את הדרישות בהשגת המסמכים

גלעד שרון, בנו של ראש הממשלה, עמד במילוי הצו שהורה לו למסור את כל המסמכים בפרשת סיריל קרן, ולא ביזה את בית-המשפט - כך פסקה היום (ד') שופטת בית-משפט השלום בתל-אביב, דניאלה שיריזלי.

 

השופטת אמנם פסקה כי שרון הבן עמד בדרישות, אך היא לא חסכה את ביקורתה מהתנהלותו בפרשה: "הבאתי לא מעט מתשובותיו של גלעד שרון בהליך הביקורת שקיימתי, כדי להמחיש עד כמה הכביד שרון על קיומה של ביקורת שיפוטית יעילה ופורייה, וכיצד הפריעו תשובותיו המתחמקות בעד בירור האפשרות לקיום הצו, בירור מידת שליטתו במסמכים ובירור כנות המאמצים שעשה במטרה להשיגם", כתבה.

 

"מעובדת שליטת שרון בחברת 'צ'רינגטון', מתחייבת מאליה מסקנה בדבר נגישותו האפשרית לכל מסמכי החברה ולחשבונותיה, ומתחייבת בוודאי ידיעה לגבי עסקיה של החברה, זהות לקוחותיה, וטיב מקורות המימון שלה", הוסיפה השופטת.

 

צ'רינגטון היא חברת בת של המיליארדר הדרום-אפריקני סיריל קרן, דרכה בוצעו לכאורה העברות הכספים.  

 

"חשד לחוסר כנות והסתרת מידע"

 

"כל בר-דעת יאמר שתשובותיו של שרון, לפיהן איננו מכיר את מקורות המימון של החברה ואיננו יודע על תנועות הכספים שלה או על חשבון הבנק שלה באוסטרליה, הן תשובות החשודות בחוסר כנות או ברצון להסתיר מידע. לא ניתן איפוא שלא להגדיר את תשובותיו של שרון עת נחקר לפני בהליך הביקורת, לפחות בחלקן, תשובות חמקניות ובלתי-ענייניות. אלא שבבוא ביום ההכרעה עומדים לפני שיקולים נוספים הקשורים בהליך עצמו ובהתנהלותו של שרון בפרשה כולה".

 

עוד הוסיפה השופטת שיריזלי: "לעולם מחויב בית המשפט, ובוודאי בהליך זה, שאין כמעט תקדים לו, לשמור על איזון ראוי ומתאים בין זכויותיו של חשוד לבין חובתו לציית לצו בית-המשפט. אין ביד בית המשפט כלים של ממש לבחון, להסיק ולהפיק ממצאים מן ההימנעות אל מול מהימנותו של המבקש כפי שעלתה מחקירתו בבית המשפט". משקל רב ייחסה השופטת למידת נכונותו של שרון לפנות לגורמים שעשויים להמציא את המסמכים המבוקשים.

 

בהערה כללית לגבי ההליך המשפטי כולו, אמרה השופטת: "ההנחה שבבסיס עמדת המשיבה, לפיה נמנע שרון עד כה מלהמציא מסמכים, למרות שאלה מצוים ברשותו ובהחזקתו, נשענת על מידה של היגיון וסבירות כי מסמכים כאלה אמורים להימצא ברשותו ובחזקתו של מי שהוא בעל השליטה בחברה. לגבי מסמכים ספציפיים, מבססת המדינה את עמדתה על ראיות לכאורה שנאספו ואשר הוצגו בפני בית המשפט".

 

בסופו של דבר כתבה השופטת כי "נוכח העובדה ששרון המציא לידי המדינה והחוקרים את המסמכים הנקובים במירב סעיפי הצו, נוכח פניותיו לגורמים שונים לצורך קבלת המסמכים, פניות שנענו ברובן, נוכח נחישותו של שרון להעניק לרשויות האכיפה יפויי כוח המאפשרים לרשויות האכיפה לקבל לרשותם את כל המסמכים הקשורים בחברת צ'רינגטון, בכלל זה תנועות הכספים שלה בבנקים באוסטרליה - דעתי היא ששרון עמד במילוי הצו במידה הראויה והסבירה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי כהן
תשובות מתחמקות. גלעד שרון
צילום: אבי כהן
צילום: דוד רובינגר, ידיעות אחרונות
סיריל קרן עם שרון ועמרי
צילום: דוד רובינגר, ידיעות אחרונות
מומלצים