שתף קטע נבחר

ועדה בראשות פורז תנסה לאפשר איחוד משפחות

הוראת השעה האוסרת איחוד משפחות בין ערבים ישראלים לפלסטינים הוארכה בחצי שנה. בזמן הזה תכין ועדה הצעת חוק שתאפשר איחוד משפחות במקרה של "סיכון ביטחוני נמוך". פורז: "אני בעד הקלות, היכן שניתן"

הממשלה החליטה היום (א') להאריך בחצי שנה את הוראת השעה האוסרת איחוד משפחות בין ערבים ישראלים לפלסטינים.  

 

בחצי השנה הקרובה תבחן את הנושא ועדת שרים בראשות השר אברהם פורז ותכין הצעת חוק משלה, שתאפשר איחוד משפחות במקרה של "סיכון ביטחוני נמוך". השר פורז אמר בדיון: "לא ניתן לתת איחוד לכולם, אבל לא צריך לשפוך את התינוק עם המים. אני בעד הקלות, היכן שניתן".

 

התיקון לחוק האזרחות התקבל בסוף חודש יולי 2003 כהוראת שעה, והוא קובע כי לא יאושרו בקשות להליכי התאזרחות של פלסטינים בישראל. המשמעות: בני זוג, שאחד מהם פלסטיני, לא יוכלו לחיות יחדיו בישראל. 

 

התיקון התקבל לבקשת גורמי ביטחון לאור הצטברות מקרים של ניסיונות להשתמש בתעודות זהות "כחולות" למטרות פיגועים. 

 

ראש השב"כ, אבי דיכטר, אמר במסגרת סקירה ביטחונית בממשלה כי מאז אוקטובר 2000 ידוע על 26 ערבים אזרחי ישראל שהיו מעורבים בטרור, והם מהווים 12 אחוז מכלל הפלסטינים שהגיעו לשטחי ישראל במסגרת של "איחוד משפחות". לדבריו, 24 מאותם אנשי טרור פעלו עד להעברת החוק המגביל, ורק שניים לאחריו.  

 

ח"כ עזמי בשארה אמר היום בתגובה להחלטת הממשלה להאריך את הוראת השעה לאיסור איחוד משפחות: "יש קונצנזוס בינלאומי שחוק האזרחות הוא חוק גזעני, אנטי-דמוקרטי, המפלה מספר רב של אזרחים".

 

לדברי בשארה, "התיקונים שמציע מזוז הם קוסמטיים, עוקפי בג"ץ, שמאפשרים לטעון שיש שינוי בחוק". ארגון עדאלה הודיע שיעתור לבג"ץ, אם הכנסת תאשר את התיקונים המוצעים.

 

ביום שלישי בשבוע שעבר קבע דו"ח אמנסטי כי  חוק האזרחות הינו "כתם גזעני מחפיר בספר החוקים של מדינת ישראל", מחזק לטענת הח"כים את טיעוני עתירתם, לפיה "מדובר בחוק גזעני ומפלה, הפוגע בערך השיוויון".

 

אמנסטי קבע: "החוק גורם לאלפים מאזרחי ישראל, הנשואים לפלסטינים תושבי השטחים, לבחור בין עזיבת ביתם-מולדתם לבין פירוק משפחותיהם. מציאות זו גורמת לאלפי אזרחים ישראלים להפר את החוק ולחיות בפחד מתמיד מפני גירוש וענישה".  

 

עוד נאמר בדו"ח כי החוק סותר את רוח מגילת העצמאות, מפר את החוק הבינלאומי, את חוקי מדינת ישראל וכן אמנות בינלאומיות הנוגעות לזכויות הילד ולאיחוד משפחות אותן אישררה ישראל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומויסקי
פורז. הוראת השעה הוארכה
צילום: אלכס קולומויסקי
צילום: גלי תיבון
בשארה. "יש קונצנזוס בינלאומי"
צילום: גלי תיבון
מומלצים