שתף קטע נבחר

ישראל כץ: ועידת הליכוד תקיים הצבעה חשאית

לאחר שהמורדים בליכוד החלו לפעול להשגת חתימות כדי לקיים הצבעה חשאית בוועידת הליכוד בשאלת צירוף העבודה לממשלה, הודיע הערב כץ, אחד מנשיאי הוועידה, כי זה אכן יהיה אופן ההצבעה. לדבריו, "בהצבעה יהיו משקיפים משני הצדדים"

"בוועידת הליכוד תתקיים הצבעה חשאית בעניין צירוף מפלגת העבודה לקואליציה". כך אמר הערב (ב') נשיא ועידת הליכוד, השר ישראל כץ.

 

במהלך פגישה עם חברי מרכז הליכוד אמר כץ שבהצבעה יהיו משקיפים משני הצדדים ושלא תותר כניסה לאולם למי שאינם חברי הוועידה.

 

יומיים לפני ועידת הליכוד, שנכפתה על ראש הממשלה, הרוחות בליכוד סוערות. הערב נפגש כץ גם עם נשיא נוסף של הוועידה, אורי שני, מקורבו של ראש הממשלה, כדי להחליט על סדר הדברים בוועידה הקרובה.

 

על הפרק עמדה כאמור סוגייה רבת משקל: האם ההצבעה שתיערך תתקיים בצורה חשאית, כפי שדורשים ה"מורדים". לטענת המורדים, בידיהם יש די חתימות כדי לכפות זאת - ואם לא ייענו, יפנו שוב לבית-הדין של התנועה.

 

את הדיון בוועידה יזמו "המורדים", שפנו בנושא לבית-הדין של התנועה. ראש הממשלה אריאל שרון הבהיר כי הגורם היחיד שמוסמך להכריע בסוגייה הוא הכנסת, וממלא-מקומו, השר אהוד אולמרט, רמז כי גם הפעם, כפי שאירע לאחר משאל המתפקדים, עשוי ראש הממשלה שלא לכבד את "דין התנועה" - באם תוצאות ההצבעה לא יהלמו את השקפותיו.

 

"הוועידה עלולה להוביל לבחירות מוקדמות"

 

השר ישראל כץ אמר ל-ynet: "צפויה ועידה בהחלט קשה ומתוחה. אעשה כל שאוכל כדי להביא לאחדות ופשרה, כדי שמצד אחד שלמות הליכוד וראש הממשלה לא ייפגעו, ומצד שני שכל אחד יוכל להביע את עמדתו בצורה דמוקרטית. אני בהחלט חושש שאם הוועידה לא תעבור באחדות, ואם לא יגיעו להצעה מוסכמת, הליכוד יכול להינזק באופן קשה, עד כדי אפשרות של הליכה לבחירות מוקדמות. אחרת הליכוד עלול למצוא את עצמו לא מסוגל לקיים קואליציה ולהיקלע לבחירות מוקדמות עם אפשרות לאבד את השלטון".

 

גורמים בליכוד העריכו כי מרכז הליכוד עשוי להתנגד ברוב גדול להכנסת מפלגת העבודה, אלא אם כן ראש הממשלה יתמוך בהצעה אלטרנטיבית שלא לצרף את מפלגת העבודה לבדה אלא רק עם הדתיים, כלומר שלא תהיה קואליציית ליכוד-עבודה-שינוי.

 

בינתיים, ראש הממשלה מצהיר בפומבי כי הוא לא מתרגש מהוועידה. אך מאחורי הקלעים אין רגע דל. מקורבי שרון, ובראשם בנו עמרי, עושים בימים האחרונים מאמצים גדולים כדי לגייס כמה שיותר צירי ועידה התומכים בראש הממשלה, ולהביא אותם לישיבה.

 

במסגרת המאמצים האלה נערך בשבוע שעבר בסניף רמת-גן כנס פעילים מרכזיים וראשי סניפים מרחבי הארץ, התומכים בראש הממשלה. בין המשתתפים היו כ-30 ראשי סניפים שגויסו על ידי ח"כ עמרי שרון ומקורביו, בהם יו"ר סניף ירושלים, איציק קויפמן, יו"ר סניף בת ים, ששון אליהו, ויו"ר סניף ראשון לציון, שלמה לוי.

  

בכנס הוחלט להקים מטה מצומצם בן שבעה חברים בראשות יו"ר סניף רמת גן, כרמל שאמה. המטה יוקם בקפה הבימה, ויארגן כנסים מצומצמים ברחבי הארץ. הרעיון הוא להביא לכנסים כמה עשרות בודדות של פעילים, שיתחייבו להגיע לישיבת הוועידה ולתמוך בראש הממשלה. 

 

לנדאו: המהלך ירסק את הליכוד

 

השר עוזי לנדאו, מראשי "המורדים" בסיעה, נועד היום עם שר החוץ, סילבן שלום, לפגישת תיאום, לאחר שכבר נפגש עם הח"כים נעמי בלומנטל, אהוד יתום, גלעד ארדן דוד לוי.

 

לנדאו פעל להשיג חתימות של צירי הוועידה, בדרישה לקיים הצבעה חשאית בוועידה. אמש הוא שיגר מכתב מיוחד לכל הצירים, בו הוא מנמק מדוע לדעתו עליהם להתנגד לצירוף העבודה לממשלת אחדות.

 

במכתבו מונה לנדאו שש סיבות להשארת פרס ואנשיו באופוזיציה: "כי אפשר לשלוט גם בלי העבודה; כי הממשלה הקיימת טובה; כי זה בניגוד לבחירתם של אזרחי המדינה; כי זו אינה אחדות, זהו קרע; כי המהלך הזה רע למדינה וירסק את הליכוד; כי ראש הממשלה צריך לכבד את מוסדות התנועה, כפי שהוא עצמו אמר".  

 

"קואליציה הכוללת את העבודה, מוציאה למעשה את המחנה הלאומי כולו אל מחוץ לקונצנזוס", כותב השר. "חבריה, לרבות חלקים מתוכנו, מכנים את אנשי המחנה הלאומי בשמות כמו 'קיצוניים', 'סהרוריים' ואפילו 'מסוכנים'.

 

"ההסתה נגדנו כבר נמצאת בעיצומה, והקואליציה המוצעת רק תחזק אותה. זוהי קואליציה שרומסת את מפעל ההתיישבות, מתקרבת, בלחץ העבודה, לגבולות 67' ולחלוקת ירושלים, מתעלמת מהעקרונות של ציבור שלם שהעניק לנו את קולו ואפשר לנו להרכיב את הממשלה, ועושה צחוק מרצונם של מרבית חברי מפלגת השלטון. לזה אי אפשר לקרוא אחדות. הקואליציה הזו טומנת בתוכה את פוטנציאל החזרה לקרע הגדול שאפיין את החברה בימי אוסלו. אסור לעשות את זה".

 

לנדאו מסכם: "כולכם, הרואים לנגד עיניכם את טובת העם והמדינה, הרוצים לשמור על שלטון יציב המתנהל בדרך דמוקרטית – נקראים להצביע בישיבת הוועידה נגד כניסת מפלגת העבודה לממשלה".

 

ובינתיים בעבודה

 

גם בעבודה סוערות הרוחות, בעיקר לאור אישור תקציב 2005 בממשלה - מבלי להמתין לשריה החדשים. ח"כ בנימין בן אליעזר הודיע ליו"ר העבודה, ח"כ שמעון פרס, על פרישתו מצוות המשא ומתן הקואליציוני. בן אליעזר אמר ל-ynet: "אמרתי לפרס שאחרי אישור התקציב בממשלה, ואחרי שלא אישרו אף אחת מדרישותינו, אין לי יותר עניין להיות חלק בצוות המשא ומתן".

 

 

הוא סירב לומר אם מעתה יתנגד באופן אקטיבי לכניסה לממשלת אחדות, אולם הבהיר: "רק על התוכנית המדינית - אין סיבה להיכנס לממשלה".


פורסם לראשונה 16/08/2004 13:43

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אתר הכנסת
כץ. "אפשרות לאבד את השלטון"
אתר הכנסת
צילום: תומריקו
מתאמים עמדות. לנדאו ושלום
צילום: תומריקו
צילום: ישראל הדרי
ראש בראש. שרון ולנדאו
צילום: ישראל הדרי
צילום גלי תיבון
פגישה עם כץ. אורי שני
צילום גלי תיבון
צילום: רויטרס
שרים ללא תיק. מצנע
צילום: רויטרס
מומלצים