שתף קטע נבחר

תוך כמה זמן רואים תוצאות

כולנו רוצים שהבעיות שלנו יפתרו כמה שיותר מהר. זוהי משאת נפשו הגלויה של כל מטופל, ומשאת נפשם הכמוסה של רוב המטפלים. ישנם כמה פרמטרים המשפיעים על מהירות הריפוי, והרי הם (יש לזכור כי מדובר בקווים מנחים בלבד, ותמיד יש יוצאים מן הכלל)

  • ככל שהבעיה כרונית וארוכת שנים יותר, תידרש תקופת טיפול ארוכה יותר. בעיות סוערות וטריות נפתרות בדרך כלל תוך מספר טיפולים, ולעיתים תוך טיפול אחד עד שניים.
  • ככל שתדירות הטיפול צפופה יותר, יעילותו גדלה, בעיקר בשלבים הראשונים. כשהתמחיתי בסין נוכחתי לדעת כי לעיתים מטפלים שם מדי יום, ולעיתים אף פעמיים ביום! הדבר לא נהוג במחוזותינו, אך לעיתים יש מקום לטיפול דו או תלת-שבועי, עד לייצוב המצב.
  • ככל שמצבו הבסיסי של המטופל טוב יותר, הוא נוטה להחלים מהר יותר. אם ניקח לדוגמה אדם מבוגר, הנוטל מספר רב של תרופות, הוא מעשן כבד ובעל כושר גופני ירוד ומאחוריו ניתוח מעקפים אחד או שניים, צפי ההחלמה שלו אינו מהיר וגבוה, גם אם הגיע לקבלת טיפול כדי להיפתר מבעיה "שולית" כגון מתח ונוקשות בשכמות ובעורף.
  • שיתוף פעולה מלא מצד המטופל יניב תוצאות מהירות וטובות יותר. לעיתים קרובות מלווה הטיפול בהמלצות תזונתיות, תרגילים והתוויות לאורח חיים נכון יותר. התעלמות מהמלצות אלה עשויה להקשות מאוד על התקדמות התהליך.
  • התמדה בטיפול היא ערך עליון. מטופל שמרבה לבטל, לאחר ולהימנע מתקופת טיפולים סדירה, פוגם קשות בדינמיקה הטיפולית, וביוּאן.
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מיכל בן-טובים
הצמדה בטיפול תקצר את זמן הריפוי
צילום: מיכל בן-טובים
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים