שתף קטע נבחר

ויברטור טוב לאוסטיאופורוזיס?!

עד היום היינו רגילים לשמוע מרופאים, כי הדרך לטיפול באוסטיאופורוזיס (הידלדלות העצם) היא על ידי נטילת תוספי סידן, אימון גופני (העלול להיות מסוכן לחולים באוסטיאופורוזיס, על אף חיוניותו) ואף הורמונים (בעלי תופעות לוואי רבים).

 

אך כבר מאז תחילת שנות ה 90 בודק פרופ' קלינטון ט. רובין השפעת רעידות קלות-בעוצמה, תדירות, ומשרעת מסוימות- על צפיפות העצם של תרנגולות (כפי שמופיע בגיליון ינואר 2001 של מגזין "National Geographic" ובסרטון הוידיאו, שמציג את הניסוי על התרנגולות), כאשר כבר לפני יותר משלוש שנים החלו ניסויים קליניים בבני אדם.

 

האחרון שבהם (שנעשה על 70 נשים למשך כשנה) נחל הצלחה בעצירת הידלדלות העצם בעמוד השדרה ובעצם הירך, בנשים לאחר גיל המעבר. כאמור, ויבראציות קלות (פחות מ 0.3g) בתדירות גבוהה (20-90Hz) למשך פרקי זמן קצרים של 20-30 דקות בבני אדם, מעודד את תהליך בניית העצם, המתבטא במבנה מעובה ומסועף יותר של רקמת העצם (שהמבנה שלה הוא דמוי קורה).

 

כפי שהופיע בכתבה בנושא בעיתון "וושינגטון פוסט", ובכתבות בעיתונים נוספים בשנים האחרונות (בארצות הברית בעיקר), נראה כי רעידות קלות (הדומות אף לויבראציות שהגוף מקבל מעמידה על המדרכה, כאשר לידכם עוברת משאית כבדה במהירות גבוהה) עושות את העבודה לא פחות טוב מהמכשירים הייעודיים שמוכרת Orthometrix, המשמשים גם במכוני כושר בניו-יורק.

 

מניסיון קרוב (והדבר אינו מכוח כלל), נראה כי אפילו הויבראציות, המתקבלות מאמבט ספא פשוט לרגליים מספיקות לגירוי מכני-פיסיקלי לבניית רקמת העצם. חשוב להדגיש עם זאת, כי יש לתת תשומת לב לא רק לרגליים, לעצם הירך, ולעמוד השדרה, אלא גם לעצמות הידיים (ופרקי הידיים בעיקר).

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים