שתף קטע נבחר

דיאט ממולאים (שמתאימים לצמחונים)

איילת בן יוסף מחביאה גבינה בתוך פלפלים ובורגול עם פטריות בתוך קישואים ועגבניות. הכל צמחוני, הכל דל קלוריות ויש גם קינוח תאנים מתקתק

השבוע לא בישלתי שום דבר. כלום, נאדה. כל השבוע חיינו על לחם (קל) עם קוטג' וטייק-אווי. זהו, שחררתי את זה ועכשיו אפשר להמשיך. מוטי דווקא היה מבסוט, כשאנחנו מזמינים אוכל מבחוץ אפשר לחפף את הדיאטה ולתקוע בלי הכרה. הדיאטנית שלנו אומרת שמדי פעם מותר לחטוא וצריך להתייחס לזה בתור "צ'ופר", אז אני זללתי השבוע את כל הצ'ופרים שלי עד סוף נובמבר.

 

ביום שישי החלטנו לקחת את עצמינו בידיים, אבל בדיוק ברגע שזה קרה התקשרה שרון והודיעה שיש לה חור בלו"ז בין שבע לשמונה ורבע ואם אנחנו מוכנים אז היא יכולה לבוא עם הגבר שלה ונעשה "מפגש זריז". אצל שרון הזדמנויות כאלה הן עניין נדיר בותר, לבחורה יש לו"ז מתוכנן מעכשיו לעוד שנתיים - ברמת היום והשעות. היא יודעת להגיד מה היא תעשה בשלישי במרץ 2006, עם מי היא תיפגש ומה היא תאכל לארוחת צהריים. מיד קפצתי על ההזדמנות והזמנתי אותה לארוחת ערב דיאטטית, אם כבר אז כבר.

 

אה, בנוסף לכל הצרות שכחתי להגיד שהבעל של שרון צמחוני. באופן עקרוני אנחנו לא מתחברים עם אנשים כאלה, אבל במקרה שלו יש הנחה כי הוא הפך לצמחוני אחרי שכבר הכרנו וחיבבנו אותו בזכות אישיותו המלבבת. אז גם דיאטטי, גם צמחוני וגם משהו לא כבד כי באמת כל כך חם ודביק בחוץ (וגם בפנים, במקרה שלנו).

 

החלטתי ללכת על ממולאים קיציים, אפשר להגיש קר, המילוי לא כבד והרוטב - יוגורט רענן ומתובל.

 

קישואים ועגבנית במילוי בורגול ופטריות

 

נזדקק ל:

10 קישואים עגולים ועגבניות (5 מכל סוג או כל קומבינציה אחרת) (8 ₪)

1 כוס בורגול גס (חבילה שלמה עולה 3 ₪ , נזדקק לחצי = 1.5 ₪)

1 סלסלת פטריות שמפניון קצוצות (7 ₪)

1 בצל קטן, קצוץ דק

1/2 צרור פטרוזילה, קצוצה דק (צרור שלם עולה 3 ₪, נזדקק לחצי = 1.5 ₪)

מיץ מלימון אחד

3 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס טרי

 

וכך עושים:

1. משרים את הבורגול בשתי כוסות מים רותחים למשך שעה.

 

2. לסיר קטן יוצקים כף שמן, בצל ופטריות ומאדים את הירקות. ממשיכיל לבשל על להבה בינונית-גבוהה עד שכל הנוזלים מתאדים. זה עלול לקחת זמן מה, נא להתאזר בסבלנות.

 

3. בינתיים מרוקנים את הירקות: קוטמים את ה"ראש" של הקישואים ובעזרת כפית מרוקנים אותם מתוכן. את העגבניות חוצים ובעזרת כפית מרוקנים מזרעים ובשר - בסוף מתקבלים 5 קישאים מרוקנים ו-10 חצאי עגבניות (או כל קומבינציה אחרת שבחרתם).

 

4. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.

 

5. מערבבים את כל חומרי המלית: בורגול, פטריות ובצל ופטרוזיליה, מתבלים במלח ופלפל.

 

6. ממלאים את הירקות: דוחסים פנימה את המילוי בנדיבות ומצופפים את הירקות בתבנית אפייה.

 

7. מכינים את הרוטב: מערבבים ביחד מיץ לימון, 2 כפות שמן וכוס מים ויוצקים לתבנית (בין הירקות). אם מפלס הנוזל נמוך מאוד (פחות מגובה 2 אצבעות – מוסיפים עוד מים).

 

8. שולחים לתנור לחצי שעה, או עד שכיפת המילוי משחימה. מגישים עם יוגורט צונן. סה"כ: 18 ₪.

 

שושקה ממולאת בגבינה

 

נזדקק ל:

10 פלפל שושקה (מאורכים אדומים ולא חריפים) (4 ₪)

250 גרם (חבילה) גבינה בולגרית 5% (12.50 ₪)

10 עלי ריחן (אם יש בבית פסטו מוכן, אפשר להמיר את העלים בשתי כפות פסטו)

2 כפות יוגורט

מעט פלפל שחור

 

וכך עושים:

1. קולים את הפלפלים: בתנור או על אש גלויה ומקלפים אותם. חשוב לנסות ולשמור את הפלפלים שלמים. להקלה על מלאכת הקילוף: אפשר להעביר את הפלפלים החמים לקערה ולסגור בניילון נצמד. להניח בצד לחצי שעה ולתת להם "להזיע" , ואז הקילוף קל ומהיר. חותכים את הגבעול ומוציאים את הזרעים.

 

2. מכינים את המלית: מערבבים גבינה בולגרית, יוגורט, ריחן ופלפל. טועמים ואם צריך מוסיפים גם מלח.

מחממים תנור במצב גריל לחום גבוה.

 

3. ממלאים את הפלפלים: דוחסים בעדינות את המלית.

 

4. לפני ההגשה מכינסים את הפלפלים לתנור לכמה דקות, עד שהגבינה נמסה ומבעבעת. מגישים חם, עם או בלי רוטב יוגורט צונן. סה"כ: 16.50 ₪.

 

רוטב יוגורט

המרענן הרשמי שלי בקיץ הנוכחי. אפשר לשחק עם המרכיבים, להוסיף או להוריד תבלינים, אבל אני אוהבת אותו ככה:

 

1 גביע יוגורט (0% = 2 ₪)

1 שם שום קצוצה

5-6 עלי נענע או פטרוזילה (או שניהם) קצוצים דק

מעט מלח

 

הכנה:

מערבבים היטב את כל החומרים ומצננים עד ההגשה. אפשר גם לדלל במעט מים קרים. סה"כ: 2 ₪ - אבל תכינו ישר כמות כפולה.

 

תאנים עם גבינה

 

במקור המנה הזאת מורכבת מתאנים וגבינת מסקרפונה מוקצפת (גבינת שמנת איטלקית). אנחנו נוותר הפעם על השמנת, אבל אם בא לכם להשתולל - לכו על זה.

 

נזדקק ל:

10 תאנים בשלות וצוננות (10 ₪)

1 גביע גבינה לבנה 5 או 9% (5 ₪)

1 כפית תמצית וניל או טיפת משחת וניל

1 כף סוכר, או ממתיק מלאכותי באותה פרופורציה

מעט אבקת סוכר, להגשה

 

הכנה:

1. מערבבים גבינה עם וניל וסוכר. אם רוצים אפשר להוסיף מעט קינמון.

 

2. חותכים את התאנים לרבעים - אבל לא עד הסוף: חורצים X מכיוון הראש אל ה"טוסיק" של התאנה ומשתדלים לא לחתוך אותה לגמרי. כדי לפתוח את התאנה בצורה נוחה ומפתה - "צובטים" לה את הטוסיק וכך ה-X שחרצתם יפתח מעצמו.

 

3. על צלחת הגשה יוצקים מחצית מכמות הגבינה. מסדרים מעליה את התאנים ומעל התאנים מזלפים את שארית הגבינה. על הכל זורים אבקת סוכר ומגישים. סה"כ: 15 ₪.

 

סך כל הארוחה: 49.50 ₪.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קישואים ממולאים בבורגול. 18 ₪
צילום: איילת בן-יוסף
תאנים עם גבינה. 15 ₪
צילום: איילת בן-יוסף
מומלצים