שתף קטע נבחר

המצאה ירוקה: תחבושת הגיינית רב-פעמית

זה נשמע רע, לפחות בהתחלה, אבל התחבושות ההגייניות הרב-פעמיות, תופסות תאוצה בזמן האחרון, והכל למען סביבה אקולוגית נקיה יותר, שלא לדבר על חיסכון כספי משמעותי. טלי חרותי-סובר שמעה ואפילו ניסתה בעצמה

שירה לוריא רגילה לקריאות "אוי ויי" וה"איכס" המלוות את תחילת השיחה. היא גם רגילה ל"יא, באמת? לא ידעתי.." שמגיעה בסוף. מזה חמש שנים היא מייצרת, שימו לב, תחבושות הגייניות רב פעמיות.

 

לא, בנים, אל תלכו עוד. נכון שהיגיינה נשית היא נושא לבנות בעיקר אלא שאתם, יקיריי, עוברים את זה לפעמים לא פחות קשה מאיתנו, בעיקר כשמדובר בתקופות בהן נהוג, איך נאמר את זה, לשבות מפעילות.

 

הטרנד הירוק, זה שגורס שמירה קפדנית של העולם לטובת בנינו ובני בנינו, לא פסח גם על הנושא הכי נשי בעולם. טמפונים ופדים חד פעמיים (כמו גם חיתולים) הם מוצרים נוחים וזמינים, אבל מהווים, כידוע לכולנו, אסון אקולוגי. לא רק לעולם הם מזיקים, טוענת לוריא, אלא גם לגופה העדין של האישה.

 

מסתבר כי היצור החד פעמי אינו חף משימוש בכימיקלים. אם חשבתם, למשל, שהצבע הלבן של התחבושת מגיע משדות הכותנה בלבד – טעות בידכם. הלבן אולי מסמל ניקיון אבל הוא נובע מן הכלור בהם נשטפים החומרים.

 

הכלור, כמו גם כימיקלים אחרים שמעורבים בייצור התחבושות הקיימות כיום בשוק, כשהוא בא במגע עם עור הגוף, יכול להזיק ולגרום לפטריות במקרה הקל ולצרות אחרות במקרים אחרים. המעבר למוצרים העשויים מבדי מגבת ופלנל, טבעיים ונקיים, מונע את כל הצרות הללו.

 

נעים יותר, זול יותר

 

"למה לי?" שאלתי את שירה כשניסתה להסביר לי למה לעבור מאלה שזורקים לפח, לאלה שאחרי השרייה במים קרים, זורקים למכונת הכביסה.

 

מסתבר שקודם כל זה נורא נעים. משתמשות מכורת מדווחות על תחושת נעימות גדולה באזור (מגע הפלנל העדין נעים בהרבה מזה הסינתטי) ועל פגיעה הרבה פחות אינטנסיבית בבני זוגם בעלי החשק (שדווקא לא מעונינים לחכות עד שהאנטיביוטיקה תסיים את תפקידה, במקרים של זיהומים כתוצאה מחיכוך בתחבושת הרגילה עתירת הכימיקלים). 

 

נקודה נוספת קשורה בארנק. כל תחבושת עולה 30 שקל בלבד ועם 4-5 תחבושות אפשר להסתדר גם שנתיים-שלוש ויותר. חסכון משמעותי, תודו. אה, ועוד דבר - המוצר מגיע בשלל צבעי הקשת למי שרוצה לגוון.

 

התחבושות מגיעות בכמה גדלים (מדקה מאוד דרך דקה, רגילה וגדולה). תחבושות בגדלים שונים קיימות גם עבור נשים אחרי הריון ולידה וגם לנערות בעלות מיבנה גוף קטן.

 

העקרון הירוק והרוחני

 

ומעל לכל עומדת תפיסת העולם הגורסת כי אישה צריכה להיות מחוברת לגופה ולצרכיה. הנטייה הטבעית "לנעול" את הנושא בתוך מוצרים שמרחיקים אותו, גם מרחיקה אותנו, הנשים, מן התהליכים הטבעיים ביותר שעובר הגוף. המחזור, גורסת התפיסה, הוא חלק מן הזרימה של חיינו. היכולת להשתתף בזרימה הזו, תאפשר זרימה גם במקומות אחרים. העובדה שאישה נותנת לדברים להתרחש מבלי להיבהל מהם, מבלי לברוח, תתבטא גם בתחומי חיים נוספים כמו זוגיות, משפחה, קריירה ועוד.

 

 

ואם לא בא לכבס?

 

נו טוב, ציפינו לזה. יש גם פתרון ירוק למי שעניין הכביסה של התחבושת לא ממש עושה לה את זה. עבור אלו קיים ה-Mooncup או בשמו הנוסף - תחליף הטמפון הרב פעמי.

 

מדובר בגביע בצורת פעמון המיוצר מסיליקון רפואי רך. הוא מוחדר לנרתיק ממש כמו אחיו החד פעמי כך שדפנות הגביע נחתמות עם דפנות הנרתיק והדם זורם ונאגר אל תוך הגביע.

 

מטרת ה-Mooncup לאפשר את זרימת הדם מבלי לעצור או לספוג את התהליך הטבעי ועם זאת, לא לתת לו "לברוח" החוצה אל התחבושת החיצונית. אחרי כל שימוש עובר ה"טמפון" שטיפה קלה והרי הוא מוכן לשימוש חוזר.

 

ולסיום: ניסיתי

 

סקפטית לגמרי קניתי משירה תחבושת כחולה אחת. "תחושת החיתול" המלווה בדרך כלל את השימוש בפד החד פעמי התחלפה בתחושה מלטפת לגמרי. מאידך, הצורך להשרות אחרי השימוש ולכבס (בלי מרככים) מעט מייגע.

 

אין ספק שמדובר במוצרים שיכולים לפתור לא מעט קשיים אקולוגיים וגם לא מעט מבעיות הגינקולוגיה המודרנית, אבל כדי לעשות את הסוויטץ' וללכת על ה"טבעי", המשתמשת צריכה להיות "ירוקה" במיוחד.
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טמפונים ופדים הם אסון אקולוגי. לוריא
התחבושת הרב פעמית
ה-Mooncup, תחליף הטמפון הרב פעמי
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים