שתף קטע נבחר

 

בשיא ל-ynet: אין עוד טעם לבקש פיצויים

ראש מינהלת ההתנתקות, יונתן בשיא, אומר כי למרות שהמינהלת החלה רשמית בעבודתה, אין טעם בפניות לדיון על קבלת פיצויים - כל עוד לא התקבלה החלטת ממשלה מסודרת על אופי הפיצוי וגובה הסכומים שיחולקו. לדברי גורמים הקשורים למינהלת, רק מתנחלים בודדים פנו עד כה

אין טעם לבקש פיצויים, בינתיים: ראש מינהלת ההתנתקות, יונתן בשיא, אומר היום (ד') ל-ynet כי למרות שהמינהלת בראשותו התחילה רשמית בעבודתה, כל עוד אין החלטת ממשלה על גובה מקדמות הפיצויים למתנחלים שיפונו, אין טעם לפנות למינהלת כדי לדון בפיצויים.

 

ביום ראשון החלה לעבוד המינהלת, שנועדה לסייע לתושבי חבל עזה וצפון השומרון במהלך יישום תוכנית ההתנתקות, בעקבות הודעת לשכת ראש הממשלה. המינהלת צופה כי היא תטפל בפיצוי וליווי של כ-2,000 בתי אב בעזה ובצפון השומרון, המיועדים לפינוי.

 

אולם, ראש המינהלת, בשיא, הבהיר בשיחה ל-ynet כי אין טעם שהמתנחלים יפנו לקבלת מקדמות הפיצוי, כיוון שהממשלה עדיין לא החליטה על גובה המקדמות והפיצויים שיקבלו המתנחלים. "בינתים אנו עוסקים בהכנת הרקע המשפטי, בניית מודלים של הסכמים", אומר בשיא. "אבל כל עוד אין החלטה - איננו יכולים להתחיל לעבוד על מתן מקדמות".

 

בשיא מוסיף כי עדיין לא ברורים הקריטריונים העקרוניים למתן הפיצויים.

"אם לאדם אחד בית של 50 מטר מרובע, ולאחר בית של 100 מטר מרובע, שניהם יקבלו אותו דבר? אנחנו בונים מודלים, אך צריך לזכור שהממשלה יכולה גם לבטל אותם. זה תלוי בלוח זמנים פוליטי. נושא הפיצויים צריך לעבור חקיקה בכנסת, וגם למתן המקדמות דרוש אישור ממשלה".  

 

גורמים הקשורים לעבודת המינהלת אומרים כי למרות שיש התעניינות רבה בקרב המיועדים לפינוי ועורכי דינם, הרי שרק מתנחלים בודדים פנו לפי שעה באופן קונקרטי לגבי הפיצויים שיקבלו.

 

לפני שלושה ימים הודיעה לשכת ראש הממשלה על תחילת פעולתה של מינהלת הביצוע של תוכנית ההתנתקות. המנהלה תיקרא מנהלת סל"ע (סיוע לתושבי חבל עזה). יש בה עשרה עובדים ובראשם בשיא. היא הוסמכה ליישם את החלטת הממשלה בכל הקשור לפינוי האזרחים מחבל עזה ולמתן הפיצויים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מכינים את הרקע. יונתן בשיא
צילום: אייל פישר
אין עדיין קריטריונים. התנחלות בעזה
צילום: אייל פישר
מומלצים