שתף קטע נבחר

אריאל ומעלה-אדומים בתוך הגדר; בדרום מתקרבים לקו הירוק

ראשי מערכת הביטחון הציגו בפני שרון ומופז את תוואי הגדר המתוקן בדרום הארץ, ששונה בעקבות "עיקרון המידתיות" שהכתיב בג"ץ. הגדר תתקרב לקו הירוק, וגדר נפרדת תגן על היישובים שיישארו מחוץ לה. ראש הממשלה הבהיר כי כל החלטה תובא לאישור הממשלה. בינתיים, תושבי גוש-עציון, מעלה-אדומים ואריאל יכולים לנשום לרווחה: לפי שרון, הם בתוך הגדר

מתקרבים לקו הירוק: ראשי מערכת הביטחון הציגו בצהריים (יום ד') בפני ראש הממשלה, אריאל שרון, ושר הביטחון, שאול מופז, את תוואי הגדר המתוכנן בדרום הארץ. בדיון השתתפו גם הרמטכ"ל, ראש השב"כ והיועץ המשפטי לממשלה.  

 

במהלך הישיבה צויין כי אריאל, גוש-עציון ומעלה-אדומים יישארו בכל מקרה בתוך הגדר, למעט תיקונים מקומיים הקשורים לקרקעות פלסטיניות.  

 

דני תירזה, ראש פרוייקט "קשת צבעים" בפיקוד מרכז, ציין באוזני המשתתפים בדיון כי העבודות באזור אריאל נמשכות, למרות שאחד הקטעים נמצא בהליכים משפטיים ועוכב בצו ביניים. ראש הממשלה הבהיר כי למרות שלא התקיים דיון של ממש על אריאל, ברור שהיא נכללת בתחום הגדר, כפי שסוכם בהחלטת הממשלה. בעניין גוש-עציון, סוכם שהתוואי יישאר עקרונית כפי שהוא, תוך תיקונים נקודתיים שיתחשבו בקרקעות פלסטינים.

  

קטע נוסף שעלה לדיון אצל ראש הממשלה הוא תוואי הגדר שבין אלקנה לירושלים, אשר נפסל בבג"ץ. כפי שפורסם ב-ynet, התוואי החדש אמור להתקרב עד למרחק של כ-150 מטרים ממבשרת.

 

הגדר בדרום הר חברון תיבנה צמוד לקו הירוק

 

"בדרום הר-חברון ישנה פחות בעייתיות מאשר בקטע שבין אלקנה לירושלים, שם קל יותר להזיז את הגדר מערבה, משום שפחות ישובים יהודיים מוקפים בערביים", הסבירו גורמים מדיניים. "באזור הדרומי האוכלוסייה דלילה יחסית".

 

תוואי הגדר הדרומית נקבע כבר לפני כשנה. אולם עתה, בעקבות פסיקת בג"ץ בעניין "עקרון המידתיות" בין הביטחון לצרכי האוכלוסייה הפסלטינית, מתקרבת הגדר לקו הירוק.  

 

בנושא דרום הר חברון הציגה מערכת הבטחון שתי אלטרנטיבות: הראשונה שהגדר תהיה בקו היותר צפוני. האפשרות השניה שהגדר תיבנה בקו היותר דרומי, הקרוב ואז הישובים ודרכי הגישה יוקפו בגדר הקפית שתקיף את הישוב, האדמות שלו, והדרכים. 

 

ראש הממשלה קיבל את המלצת מערכת הביטחון לקרב את הגדר באזור דרום הר-חברון לקו הירוק (האפשרות השניה). סביב היישובים שיישארו מחוץ לגדר יוקמו "גדרות מקומיות", שיגנו על ההתנחלויות וצירי התנועה. בכל מקרה, שרון הבהיר כי ההחלטות יובאו לאישור ההמשלה, והנחה את מערכת הביטחון להימנע משינויים בשטח עד אז.  

 

עוד לפני הפיגוע הכפול בבאר-שבע, אליו הגיעו המחבלים דרך דרום הר-חברון, במקום בו אין גדר, סייר ראש הממשלה לאורך התוואי המתוכנן, ורשם את הערותיו למערכת הביטחון. כעת הוא מתבקש לאשר את התוואי החדש, ואפשר שהדבר יובא גם לאישור הקבינט. בתחילת השבוע החלו העבודות להקמת הגדר בקטע שבין גוש-עציון ללהבים.

 

שר הבטחון, שאול מופז, אמר בדיון על הגדר: "צריך להסתכל על הגדר כפרויקט לאומי, לכבד את בג"ץ, ובמקביל להאיץ את התהליכים המשפטיים, על מנת לחזור לעבודות בשטח בהקדם האפשרי, כי הגדר היא מרכיב בטחון משמעותי".

  

באשר לגוש עציון, אמר מופז: "על גדר הבטחון להקיף אותה, מהצד המזרחי, בגדר היקפית מורחבת". בהתייחסו לראש העין, אמר: "לדעתי הגדר צריכה להיות מרוחקת מרחק של כ-2 ק"מ מהישוב, שזהו המרחק המינימלי הנחוץ כדי לתת בטחון".


פורסם לראשונה 08/09/2004 11:38

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
בקרוב גם בדרום. הגדר
צילום: גיל יוחנן
צילום: איי פי
סייר ורשם הערות. שרון
צילום: איי פי
מומלצים