שתף קטע נבחר

אם ל-7 גוססת בעזה, צה"ל מונע העברתה לטיפול

רדה חילס, שסובלת מסרטן במעיים, נלחמת על חייה בבית-החולים "שיפא" וכבר קיבלה זימון ל"אסף הרופא". אלא שבשל הסגר, היא אינה מורשית להיכנס לישראל ואף לא לעבור למצרים. "המצב שלה קריטי אבל זה לא מעניין אף אחד", אומרים מקורביה, שלא נותר להם אלא להתפלל

חייה של רדה חילס, אם לשבעה בת 31 מעזה, נמצאים בסכנה. אם לא תגיע בתוך ימים ספורים לטיפול בישראל או במצרים, הרופאים מעריכים שתמות, כתוצאה מסרטן מעיים חמור ממנו היא סובלת.  

 

מבית-החולים "אסף הרופא" נשלח אליה, למחלקה לטיפול נמרץ ב"שיפא", הזימון המיוחל. אלא שצה"ל לא מאפשר לה להיכנס לישראל, בשל הסגר המלא שהוטל על השטחים, וישאר בתוקף עד מוצאי יום הכיפורים לפחות. לפי שעה, מערכת הביטחון גם לא מקבלת הצעה חלופית להעבירה למצרים, וגם זאת מהנימוק ש"יש סגר".

 

לרוע מזלה של חילס, היא מתחת לגיל 35 - ולכן מוגדרת כבעלת "בעיה ביטחונית". מערכת הביטחון הבטיחה לאפשר מעבר ממניעים הומניטריים, אולם פלסטינים בגיל צעיר מתקשים לקבל את האישורים המתאימים מהמינהל האזרחי ומלשכות התיאום.

 

"מצבה של רדה מידרדר מאוד ואנו מאוד מודאגים", אומר ל-ynet באסם, גיסה של חילס. "יש לה שבעה ילדים. הקטן בן שנתיים והגדול בן 11. המצב שלה קריטי, אבל את אף אחד זה לא מעניין".

 

לדברי באסם, הרופא המטפל בה הודיע להם כי חילס תמות אם לא תקבל את הטיפול הדרוש בתוך יום או יומיים. לדבריו, הפניות לישראל דרך משרד הבריאות הפלסטיני, באמצעות מנגנון התיאום ובאמצעות ארגוני זכויות אדם כמו עמותת רופאים לזכויות אדם ואחרים, לא הצליחו להשיג את האישור המיוחל. "כעת אנו רק ממתינים ומתפללים", אומר הגיס.

 

"הוציא את הפלטינה כדי לצאת מהמעבר"

 

ד"ר אברהים חביב מעמותת "רופאים לזכויות אדם" אמר כי יש ברצועה כיום עשרות מקרים דומים. לדבריו, "כל הפניות לגורמים המוסמכים בישראל לא מצליחות".

 

העמותה צפויה לפנות לבג"ץ בעניינה של חילס, אולם לדבריו, התקווה להיענות בית המשפט היא נמוכה ביותר. "לצערנו אנו נאלצים לא לקבל בקשות של אנשים כי אנחנו יודעים שאין ולא תהיה היענות".

 

לדברי חביב, בין החולים שיציאתם לא מתאפשרת מהרצועה, גם אשה בת 74, מכיוון שיש ברגלה פלטינה ו"הגלאים במעבר מצפצפים". חביב הוסיף כי ידוע לו על חולה אחד שהסיר את הפלטינה מרגלו כדי לצאת מהמעבר.

 

חביב אמר כי "המצב רק מידרדר ואם לא יהיה שינוי בגישת מערכת הביטחון המצב רק ילך ויסתבך". לדבריו, "גם בלשכת התיאום הישראלית בארז מודים שהנהלים אינם ברורים וכי הם משתנים לעתים קרובות, מה שמגביר עוד יותר את הבלבול ומסבך עוד יותר את תהליך הטיפול בחולים הזקוקים לאישורים מיוחדים".

 

הוא הוסיף כי שלושה חולים נוספים זקוקים כמו חילס לטיפול דחוף, בישראל או במצרים, אבל גם להם לא מתאפשרת היציאה. 

 

בתגובה לסיפורה של חילס אמרו גורמי ביטחון כי בשל שיקולי השב"כ, כניסתה לשטח ישראל לא מתאפשרת.

 

 

בהכנת הידיעה השתתף חנן גרינברג
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
מעבר ארז (ארכיון)
צילום: איי פי
צילום: רויטרס
"נשאר רק להתפלל" (ארכיון)
צילום: רויטרס
מומלצים