שתף קטע נבחר

 

השר שלום באו"ם: מגן על הגדר

בכינוס ה-59 של עצרת האו"ם תעשה ישראל מאמץ להסביר שוב עד כמה הקמת גדר ההפרדה נעשית באופן חוקי ומתחשב, ותפעל למנוע קבלת החלטות נגדה

שר החוץ סילבן שלום, שייצג את ישראל בעצרת האו"ם, יצא לניו יורק הלילה, (שבת), במטרה למנוע גיבוש הצעת החלטה נגד ישראל בעניין הגדר.

 

מדובר בעצרת ה-59 של האו"ם, אשר תיפתח ביום שני. בעצרת ישתתפו נציגיהן של 99  מדינות. ביום שלישי צפוי לנאום בעצרת נשיא ארה"ב, ג'ורג' בוש.

 

השר שלום ישוב לישראל מיד לאחר שיישא את נאומו ביום חמישי. שלום צפוי לפגוש כ-30 שרי חוץ, בהם שרי חוץ ערביים מירדן, מצרים, ועוד. בנוסף ייפגש עם שר החוץ האמריקני, קולין פאוול, ועם מזכ"ל האו"ם, קופי אנאן.

 

במרכז סדר היום של שר החוץ בפגישותיו ובנאומו תעמוד גדר ההפרדה. הפלסטינים מנסים לגרום לכך שעצרת האו"ם תגבש החלטה שכוללת סנקציות נגד ישראל. בהמשך הם אף צפויים לנסות להעביר הצעת החלטה למועצת הביטחון של האו"ם, כדי להפוך את ההחלטה לאופרטיבית. שלום צפוי לפעול למניעת כל החלטה נגד ישראל.

 

השר יסביר, כי ישראל הזיזה את הגדר לאור הטענות שהושמעו כלפיה, והיא אף מביאה בחשבון את הצרכים ההומאניטריים של הפלסטינים.

 

שלום צפוי להתיחס לתיקונים שישראל עשתה בתוואי, בהתאם לרוח פסיקת בג"ץ, ולטעון כי "ישראל היא מדינת חוק ומחוייבת להחלטות בג"ץ. אם לפלסטינים היה ענין בשינוי תוואי הגדר, עליהם היה לפנות לבג"ץ. כל פעולה אחרת היא נסיון להביא לבינאום הסכסוך, כדרכם".

 

קבלת החלטות לטובת ישראל

 

שלום יפעל בתאום עם ארה"ב והאירופים לצמצום מספר ההחלטות האנטי ישראליות שמתקבלות נגד ישראל באו"ם. מדי שנה מועלות כ-20 הצעות כאלה.

 

הוא אף יפעל לקבלת החלטה נגד אנטישמיות. בחודש אפריל התקיים כנס נגד אנטישמיות בברלין, בו הוחלט לנסות להביא לאימוץ ההצהרה על ידי האו"ם. אך בשל התנגדות המדינות הערביות, לא התקבלה החלטה נגד האנטישמיות באו"ם.

 

מטרה נוספת של ישראל עוסקת בטרור הגלובלי. שלום יפעל כדי להביא להחלטה כלשהי נגד הטרור, החלטה שתכלול גם את סוריה ואיראן.

 

בתחילת אוקטובר אמור מזכ"ל האו"ם לקבל דיווח על התקדמותה של סוריה ביישום החלטה 1559 שקראה לה להסיג את כוחותיה מלבנון. שלום צפוי להעלות את הנושא בשיחותיו עם הבכירים עמם ייפגש. גורמים מדינים אמרו, כי סוריה לא מכבדת את החלטות מועצת הביטחון, ואסור לקהילה הבנלאומית להבליג על כך.

 

שלום אף יקרא להעביר את הסוגיה האיראנית לטיפולה של מועצת הביטחון. על איראן לענות על שורת שאלות בנושא העשרת האורניום עד סוף אוקטובר. אם לא תעשה כן, תישקל האפשרות להעביר את הסוגיה לטיפולה של מועצת הביטחון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: תומריקו
שר החוץ. דגש על הגדר
צילום: תומריקו
צילום: רויטרס
עצרת האו"ם (ארכיון)
צילום: רויטרס
צילום: רויטרס
אנאן. ייפגש עם שלום
צילום: רויטרס
מומלצים