שתף קטע נבחר

אזרבייג'אן: איראני לא ריגל בשגרירות ישראל

גורמים ממשלתיים במדינה מאשרים כי אכן נעצר אדם סמוך לשגרירות בבאקו אך לטענתם הוא שוחרר מייד לאחר שבחקירתו התברר כי לא עסק בפעילות פלילית. אתמול פרסמה ישראל כי לפני שבועיים נעצר אזרח איראני כשצילם את הכניסות למתחם השגרירות. לטענתו צילם את הבניינים בשל יופיים

ממשלת אזרבייג'אן מכחישה היום (ב') את הדיווחים הישראליים לפיהם לפני כשבועיים נעצר אזרח איראני סמוך לשגרירות ישראל בבאקו, כשאסף, לכאורה, חומר מודיעני עבור איראן.

 

גורמים ממשלתיים מאשרים כי אדם חשוד אכן נעצר סמוך לשגרירות, אך הוא שוחרר מייד לאחר שבחקירתו התברר כי לא עשה שום מעשה פלילי. לטענת אותם גורמים "הדיווח שפורסם בישראל הוא לא מציאותי".

 

בישראל טענו כי מעצרו של האיראני הוא חלק מפעילות רחבה יותר של איסוף מידע מתמשך ומסודר על יעדים ישראלים

 

"איראני נראה מצלם את השגרירות הישראלית"

 

אתמול הותר לפרסום, כי אזרח איראני נעצר ב-1 בספטמבר 2004 סמוך לשגרירות ישראל ויפן בבאקו בירת אזרבייג'אן  לאחר שצילם את הכניסות למתחם בו שוכנת השגרירות, ככל הנראה לצורך איסוף מידע מודיעיני עבור איראן.

 

צוות האבטחה בשגרירות ישראל בבאקו זיהה אדם חשוד שעצר את רכבו על הכביש הראשי הנמצא מול בניין השגרירות והחל לצלם את המקום עם מצלמת וידאו. צוות האבטחה פנה אל השוטרים המקומיים המופקדים על אבטחת שגרירות ישראל ואלה עיכבו את החשוד לחקירה.

 

מבדיקת מצלמת הווידיאו שהיתה ברשותו עלה כי היא כללה צילומים משדה התעופה בדובאי, את הדרך אל העיר ומקומות נוספים בה. עוד כללו הצילומים את כל הכניסות למתחם המלון הייאט ריג'נסי (בו שוכנות השגרירות הישראלית והיפנית) וכן עמדת משטרה לא מאוישת הנמצאת באזור.

  

בחקירה התברר כי החשוד הוא אזרח איראני אשר הגיע למקום ביחד עם איראני נוסף (המחזיק בתעודה קנדית), נהג אזרי ואיש עסקים אזרי. האיראני בעל האזרחות הקנדית עלה ביחד עם איש העסקים האזרי לשגרירות יפן בכדי להסדיר ויזה ובמקביל צילם האיראני את בניין שגרירות ישראל.

  

טענת האיראני והנהג כי צילמו את הבניינים בשל יופיים, אינה עולה בקנה אחד עם הצילומים שביצעו במצלמת הווידיאו של כל הכניסות למתחם מלון הייאט (שם שוכנות שגרירות ישראל ויפן) ושל תחנת המשטרה במתחם זה.

 

בירושלים אומרים, כי מעצרו של האיראני בבאקו הוא חלק מפעילות רחבה יותר של איסוף מידע מתמשך ומסודר על יעדים ישראלים. במסגרת איסוף מידע זה, מכינים גורמי המודיעין האיראנים תיקי מודיעין על יעדים פוטנציאליים.

  

יצויין כי אין זו הפעם הראשונה שאיראן אוספת מידע על שגרירויות שונות ברחבי העולם: ביום שישי, 23 ינואר 2004, בעקבות פניית צוות האבטחה בשגרירות ישראל בניגריה לשוטרים המקומיים, נעצר דיפלומט איראני בעת שחלף ליד השגרירות וליד מעון השגריר הישראלי, הנמצא בסמוך לה. בבדיקת חפציו התגלה כי ברשותו מצלמה דיגיטלית ומפות של הבירה אבוג'ה. מבדיקת התמונות שצולמו במצלמה התברר כי, היא מכילה תמונות רבות של אתרים רשמיים בעיר.

 

בין היתר כללו הצילומים תמונות של משרדים ממשלתיים דוגמת: משרד ההגנה המקומי, בית המשפט, משרד החוץ הניגרי ומטה המשטרה. עוד כללו הצילומים את תמונותיהם של מבנים המשמשים מדינות אחרות וגופים בין לאומיים: בניין מטה האו"ם בעיר, הקונסוליה הבריטית שצולמה מ-4 כיוונים שונים, שגרירות ארה"ב הנמצאת עדיין בבניה ומטה האיחוד האפריקאי.

 

הדוגמה הבולטת והחמורה ביותר של מעורבות איראנית בטרור היא צמד האירועים בארגנטינה, בהם הופעלו רכבי תופת כנגד שגרירות ישראל (ב-1992) ובית הקהילה היהודית שם (ב-1994). תוצאות החקירה שביצעו שלטונות ארגנטינה, אשר פורסמו בשנת 2003, הצביעו על דיפלומטים איראנים, ששירתו בבירת ארגנטינה ואשר היו מעורבים באורח ישיר בהכנות לפיגועים אלה.

 

לפני כחודש וחצי אירעה סידרת פיגועים בשגרירויות ישראל וארה"ב באוזבקיסטן הסמוכה לאזרבייג'אן. שני אזרחים אוזבקים נהרגו בפיגוע ליד השגרירות הישראלית, אחד מהם היה מאבטח של השגריר הישראלי, צבי כהן והשני שוטר. שוטר נוסף שאבטח את שגרירות ארה"ב, ונפצע בפיצוץ במקום, מת מפצעיו.


פורסם לראשונה 19/09/2004 18:10

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
חמינאי. ריגול בשגרירות ישראל?
צילום: איי פי
צילום: איי פי
שליטי איראן במהלך ניסוי בטיל השיהאב
צילום: איי פי
מומלצים