שתף קטע נבחר

גורמים יהודים בארה"ב: חוקר בכיר ב-FBI נטפל לעובדים יהודים

דיוויד זיידי, המנהל את חקירת "החפרפרת בפנטגון" נגד לארי פרנקלין, מואשם על ידי גורמים יהודים בהיסטוריה של חקירות נגד יהודים עובדי קהיליית המודיעין האמריקנית. דובר ה-FBI בתגובה: "אין לו השקפות אנטישמיות. הרמיזה לאפליה דתית או גזעית מנוגדת לערכי ה-FBI"

החקירה בפרשת "החפרפרת בפנטגון", נגד עובד הפנטגון לארי פרנקלין, ירדה לאחרונה מהכותרות ואולי אף מסדר היום. אולם גורמים יהודים בארצות הברית לא עוברים בשתיקה על מה שהם מכנים "חיפוש קורבנות יהודים".

 

סוכנות הידיעות היהודית JTA פירסמה כתבת תחקיר שערכה על דיוויד זיידי, חוקר בכיר ב-FBI העומד בראש החקירה, המאשימה את זיידי בהיסטוריה של חקירות שערך נגד עובדים יהודים במערכת הביטחון האמריקנית.

 

זיידי, שכיהן במשך שנים רבות בתפקידים בכירים ב-CIA, עבר לפני שנתיים ל-FBI לכהן בתפקיד עוזר לראש משרד החקירות הפדרלי לריגול נגדי. בדיוק בתקופה זו, לטענת גורמים יהודים, נפתחה ב-FBI החקירה נגד איפא"ק והקשר לישראל. הגורמים תוהים עתה מי יזם את החקירה, ומדוע.  

 

על פי התחקיר, זיידי היה מעורב לפני כחמש שנים בחקירה נוספת נגד עובד יהודי בסוכנות הביון המרכזית, עורך דין בשם אדם קירלסקי. החקירה זכתה לכותרות ראשיות בארה"ב. לאחר פיטוריו תבע קירלסקי את ה-CIA וה-FBI בטענה לאפלייה על רקע דתי, וטען כי פוטר בשל יהדותו וקשריו עם ישראל.

 

במקרה של אדם קירלסקי, טוען התחקיר, החלה בניית תיק ביטחוני נגדו מיד עם הצטרפותו ל-CIA בדצמבר 1996. בתיק האישי שלו, לדוגמא, טרחו לציין כי ביקר בישראל כנער בשנת 1987 עם משלחת של בני נוער ממילווקי, וכעבור שנה שב לישראל לחג הפסח.

 

עוד צויין בתיק האישי כי למד יהדות כלימודים משניים באוניברסיטת ג'ורג' וושינגטון, מבלי שהוזכר כלל שהחוג העיקרי שלו היה יחסים בינלאומיים. עוד נכתב כי ייתכן שאחיינו של קירלסקי עובד בממשלת ישראל. האחיין היה אז בן חמישה חודשים.

 

עובדים יהודים חוששים להתלונן

 

למרות ששמו של זיידי אינו מוזכר במסמכים השונים, נטען בתחקיר כי הוא עמד מאחורי הקלעים בניסיון לזרוק את קירלסקי מסוכנות הביון.

 

חוקריו של קירלסקי תודרכו לשאול אותו שאלות כגון "מהו הקשר המשפחתי שלך לנשיא מדינת ישראל עזר וייצמן", בשל קשר משפחה רחוק של קירלסקי לנשיא ישראל באותה תקופה.

 

במזכר שצירף אחד החוקרים לתיקו האישי נכתב: "מניסיוני עם חברים יהודים עשירים מהקולג', הייתי מצפה שהאב העשיר של אדם יתמוך בישראל פוליטית ויקנה אגרות בונדס". זיידי היה בין מקבלי העותק של מזכר זה.

 

בכירים בארגונים היהודים אומרים שלא לייחוס, שהמקרה של קירלסקי אינו מקרה בודד בקהיליית המודיעין האמריקנית. סוכנות JTA ריאיינה מנהיג יהודי שסיפר על עשרה מקרים נוספים בהם יהודים עובדי ה-CIA סבלו הטרדות או לחץ עקב הרקע היהודי שלהם, אולם חששו להתלונן.

 

על פי התחקיר של JTA, זיידי "העלה על הכוונת יהודים המשרתים במקומות רגישים, חסם או השעה בקשות עבודה של יהודים, ונטפל ליהודים שביצעו עבירות ביטחון שוליות".

 

דובר ה-FBI הגיב בשמו של זיידי, ואמר כי "אין לו השקפות אנטישמיות ומעולם הוא לא ניהל חקירה המבוססת על רקע גזעי או דתי. הרמיזה שה-FBI או אנשיו מושפעים בחקירה על בסיס של אפליה גזעית או דתית, אין לה בסיס, היא אינה נכונה ומנוגדת לערכי ה-FBI".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
לארי פרנקלין
צילום: איי פי
פרשת "חפרפרת בפנטגון". עדיין מעוררת הדים
מומלצים