שתף קטע נבחר
 

כללי זהירות באתרי מסחר אלקטרוני

הפעלת ספק בריא ועיון בכל הסעיפים הקטנים יסייעו להימנע מעסקה כושלת. חשוב לשים לב למדיניות האבטחה, לקרוא על החברה ולהשוות מחירים

1. כאשר נכנסים לאתר קניות יש לחפש את החותם thawte או verisign, המעידים על מדיניות אבטחה נאותה.

 

2. בדפדפן חייב להופיע סמל של מנעול המעיד על תהליך קנייה מאובטח באמצעות SSL. לחיצה על המנעול תראה את מקוריות תעודת האבטחה הדיגיטלית ואת הקשר בינה לבין מפעילי האתר. התעודה מבטיחה כי פרטי כרטיס האשראי לא ידלפו החוצה והרכישה בטוחה. יש לשים לב, כי האתר מאובטח לפחות באבטחת SSL. באתר מאובטח, תופיע הודעת אבטחה מיד עם תחילת הרכישה, כאשר כתובת ההדף המאובטח תתחיל ב-https.

 

3. פרופיל חברה - כדאי לקרוא על החברה לפני הרכישה. לראות האם החברה מוכרת, בעלת מספר טלפון ולא דואר אלקטרוני בלבד, האם לחברה שרות לקוחות ומי העומדים מאחריה. רצוי לבצע שיחת טלפון על מנת לודא מי עומד באמת מאחרי הקו.

 

4. כדאי להשוות מוצרים ומחירים באתרים מקבילים - האם הדגם הנוצץ באמת דגם חדש? האם המחיר המפתה, באמת מפתה? ניתן לבדוק מחירים באתרי השוואת מחירים כמו דפי זהב וזאפ.

 

5. שירות ואחריות – כדאי לבדוק מה יקרה לאחר הרכישה, האם מפעילת האתר תספק שירות שלאחר הקניה, או שמא עם קבלת המוצר ייעלמו עקבותיה?א

 

6. אפשרות ביטול העסקה - אי שם באותיות הקטנות כדאי לחפש מה הקריטריונים לביטול העסקה והאם האפשרות הזו ניתנת בכלל. על פי החוק בישראל, ניתן לבטל את העסקה תוך 14 יום מקבלת המוצר.

 

7. האם האתר משמש כמתווך או כחברה המשווקת – פרט זה חשוב בעיקר באתרי המכרזים, שם כדאי לשים לב מי החברה שתספק בסופו של דבר את האחריות למוצר.

 

8. האותיות הקטנות – לעיתים עם ביצוע הרכישה, מופיע סמן קטנטן בסוף הדף. הסמן הקטן, עומד איתן ליד משפט גורלי האומר כי מעתה תקבלו חומר שוטף מאותה החברה. סביר להניח, כי החברה תעביר את פרטיכם, גם לחברות אחרות ותיבת המייל תוצף במייל פרסומי מיד לאחר הרכישה. כדאי לבטל את הסמן.

 

תודה לרו"ח יורם שיפר על העצות. 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים