שתף קטע נבחר

 

בג"ץ: ניתן להמשיך לחקור את הנגבי

לאחר שבשבוע שעבר שעבר הוציאו השופטים צו על תנאי הדורש מהמדינה לנמק בתוך שבועיים מדוע לא תוצא חקירת צחי הנגבי מידי המשטרה, שררה מבוכה בפרקליטות ובמשטרה האם עליהן להמשיך בחקירה. המדינה דרשה דיון דחוף בסוגיה, ובו קבעו השופטים ש"המשטרה יכולה להמשיך בחקירה לפי התכנון"

המשטרה תוכל להמשיך לחקור את תיק פרשת המינויים הפוליטיים של השר לביטחון פנים המושעה, צחי הנגבי, וזאת עד להכרעה אחרת בעניין. כך קבעו הערב (א') שופטי בג"ץ.

 

התנועה לאיכות השלטון עתרה לבג"ץ באמצעות עו"ד אליעד שרגא ועו"ד ברק כלב, בדרישה להוציא את חקירת השר לביטחון פנים, הנגבי, מידי המשטרה, כדי למנוע מצב שבו שוטרים שמונו וקיבלו דרגות מידי הנגבי, חוקרים את מי שמינה אותם ומי שעתיד לשוב למשרד לביטחון פנים ולקבוע את קידומם האפשרי. 

 

לחילופין דרשה התנועה להצהיר כי השעייתו של הנגבי איננה זמנית בלבד, וכי הנגבי לא ישוב עוד לכהן כשר לביטחון פנים ולפיכך אין כל בעיה עם חקירתו בידי גורמי המשטרה.

 

מבוכה בפרקליטות ובמשטרה

 

בדיון שנערך בשבוע שעבר בעתירה, הוצא צו על תנאי, שבמסגרתו נדרשה המדינה לנמק בתוך 15 ימים מדוע לא תוצא החקירה מידי המשטרה, או מדוע לא יוצהר כי הנגבי לא ישוב עוד למשרד לביטחון פנים.

 

יו"ר הרכב השופטים שדן בעתירה, השופט מישאל חשין, פנה אז בצעד נדיר אל נציגת המדינה ואמר לה בזעף כי נכון לעכשיו לא הוצא צו ביניים שיקפיא את המשך החקירה ואולם "ממלכה מתוקנת מתנהלת גם על פי דברים שאינם כתובים", כדברי השופט חשין.

 

בעקבות אמירתו החריפה של השופט חשין שררה מבוכה בקרב הפרקליטות והמשטרה שלא ידעו אם פירוש הדברים כי עליהם לחדול, לעת הזאת, עד למתן הכרעה בעתירה, מהמשך החקירה.

בעקבות חוסר הבהירות שנוצר, ביקשה המדינה מבג"ץ לקיים דיון דחוף לצורך הבהרות, וזה נערך הערב.

 

"החקירה לא תפגע בצו על תנאי"

 

בדיון הערב הציגה נציגת המדינה, עו"ד אורית קורן, לשופטים את התנהלות החקירה ואת מצב הדברים. גם תת ניצב יואב סגלוביץ, הממונה על החקירה, הופיע בפני השופטים בדלתיים סגורות.

 

בעקבות הדיון קבעו השופטים כי לעת הזאת יכולה המשטרה להמשיך בחקירת התיק, ואולם המדינה לא תוכל בעוד כמה ימים או בעוד כשבועיים, אז ייערך דיון נוסף בעתירה, לטעון כי החקירה התקדמה עד כדי כך שכעת לא ניתן כבר להוציאה מידי המשטרה.

 

השופטים קבעו כי "לא תהיה פגיעה בהליכי בית המשפט ובצו על תנאי, אם תמשיך המשטרה בחקירתה כתכנונה".

 

"יש התחייבות של המדינה"

 

עו"ד ברק כלב, המייצג את התנועה לאיכות השלטון, אמר כי להבנתו, מדברי בית המשפט עולה כי המשטרה אמנם יכולה להמשיך בחקירה, ואולם מדובר על שלביה הראשונים של החקירה ולא בנושאים מהותיים, ובוודאי שאין פירוש הדברים שכעת יכולה המשטרה לחקור את הנגבי עצמו.

 

"כבר אחרי הדיון הקודם יכולה הייתה המדינה להמשיך בחקירה", מסביר עו"ד כלב. "התוצאה של הדיון הזה היא שהמדינה לא תוכל להעלות בשום שלב את הטענה שעצם העובדה שהחלה החקירה מסכלת את היכולת לתת פסק דין".

 

 

לדבריו, "יש כרגע התחייבות של המדינה שלא להשתמש בהתקדמות החקירה. עצם התחלת החקירה לא תביא לכך שלא ייכתב כאן פסק דין עקרוני. בית המשפט לא הגביל את המדינה במה מותר לה לחקור ובמה לא. להערכתי, אין שום סיכוי שצחי הנגבי ייחקר באופן מיידי ואפילו בקרוב, כי אז יהיה ברור שהמדינה מתחכמת".

 

נציגת המדינה, עו"ד קורן, אמרה בדיון כי בכוונתה להגיש את תשובתה של המדינה במסגרת הצו על תנאי שהוצא בעתירה, כבר מחר, ולכל המאוחר מחרתיים, וכי תשובת המדינה לא השתנתה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי כהן
הנגבי. בעקבות המינויים הפוליטיים
צילום: אבי כהן
צילום: סבסטיאן שיינר
חשין. "ממלכה מתוקנת"
צילום: סבסטיאן שיינר
מומלצים