שתף קטע נבחר

יהודית ברוניצקי, מנכ"ל אורמת: שינוי מהפכני

הובילה בהצלחה שינוי מהפכני

ספק אם מישהו האמין, אי שם ב-1965, כי הרעיון המהפכני לייצר חשמל מאנרגיות שונות, בהן אנרגיית שמש, יצמיח בסופו של דבר את אחת החברות הישראליות המובילות בעולם בתחומן. האחראית הישירה להפיכת החלום למציאות היא יהודית ברוניצקי (62) שהתגייסה לפני קרוב ל-40 שנה יחד עם בעלה, יהודה, שהיה שותף להמצאה מהפכנית שפותחה במעבדה הישראלית לפיזיקה, והשניים הקימו יחד את חברת אורמת, יצרנית תחנות כוח גיאותרמיות, בה משמשת ברוניצקי כמנכ"ל עד היום.

 

לא מעט סימני שאלה אפפו עד לפני שנה את אורמת, הנחשבת לאחת החברות הייחודיות בישראל. היא עברה שינוי אגרסיבי במודל העסקי שלה: עד אז התמקדה בייצור תחנות כוח גיאותרמיות, הפועלות על חום המופק מהאדמה, ולפני כשנה עברה להתמקד ברכישה של תחנות. השינוי יצר בתחילת הדרך הפסדים כבדים, אבל אלה כבר עברו מן העולם, ואורמת החלה למצב את עצמה כאחת השחקניות הגדולות והמובילות בעולם בתחומה. שימו לב למספר הבא: נכון לסוף יוני, יש לאורמת הזמנות מרחבי העולם למכירת חשמל בגובה של 3.9 מיליארד דולר, לאספקה עד סוף 2029.

 

בשנה החולפת קיבל מעמדה של אורמת כמובילה גושפנקא רשמית. אורמת הוכתרה כשחקנית השלישית בגודלה בארה"ב בתחומה, עם מחזור הכנסות שנתי של 250 מיליון דולר - בעיקר בעקבות שרשרת רכישות ענק שבוצעו בשנה האחרונה בקליפורניה, נבדה והוואי.

 

גם מבחינה פיננסית האירה השנה החולפת פנים לאורמת: היא השלימה בהצלחה גיוס של כ-400 מיליון שקל באג"ח ממשקיעים ישראלים בבורסה של תל-אביב. למרות היקפו הגדול של הגיוס, באורמת הצליחו להעביר את המהלך בצורה חלקה, מה שנתן את האות לגיוס גדול הרבה יותר, של 180 מיליון דולר ממשקיעים בארה"ב, לראשונה בתולדות החברה. בימים אלה היא הולכת לקראת הנפקה נוספת בארה"ב.

 

ברוניצקי היא מסוג הנשים שבזכותן אומרים שאם נשים היו מנהלות את העולם, הוא היה נראה הרבה יותר טוב. היא אחת מנשות העסקים המוערכות במשק הישראלי, עומדת בראש אימפריה המעסיקה כ-600 עובדים, ונחשבת לעוף מוזר בנוף העסקי: עלות שכרה השנתית עומדת על כ-800 אלף שקל לשנה, סכום שלא מכניס אותה אפילו לרשימת חמשת מקבלי השכר הגבוה בחברה שלה, ובטח שלא למועדוני המיליונררים למיניהם.

 

לא פלא, לכן, שבאסיפת בעלי המניות שכינסה אורמת לאחרונה זכתה בקשתה לשדרוג בשכר לתמיכה גורפת של המשקיעים המוסדיים, שבדרך-כלל ממררים את חייהם של בעלי שליטה המבקשים תוספות שכר למיניהן.

 

האתגרים שעומדים בפניה:

 

האתגר המרכזי של אורמת בשנה הקרובה יהיה להטמיע את כל הרכישות ולהעלות את התפוקות בכל האתרים הגיאותרמיים שנרכשו. אתגר נוסף יהיה כרוך בקידוח בארות נוספות, במהלך שאמור גם כן להגדיל את התפוקה. כן נמצאת אורמת במהלך די נרחב של התקשרויות עם חברות חשמל בארה"ב שמחויבות לספק שיעור גדל והולך של חשמל ממקורות ירוקים, כלומר מתחנות רוח, מקורות גיאותרמיים ואנרגיית השמש.

 

5 דברים שלא ידעתם על ברוניצקי:

 

ההכשרה האקדמית שלה לא שגרתית לתפקיד שבו היא משמשת: היא למדה ספרות צרפתית ואנגלית באוניברסיטה העברית; היא מתגוררת עם בעלה בווילה ביבנה, בסמוך למפעל החברה; שניהם נוהגים לאכול ארוחות צהריים עם העובדים; בגלל הפריסה הבינלאומית של אורמת (מניו-זילנד ועד ארה"ב, כולל סין, קניה ואיי הוואי) היא נאלצת להיפרד לתקופות ממושכות מיהודה, שמרבה מצידו לפקוד כנסים מקצועיים; קשה למצוא מישהו ששמע אותה מרימה קול.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יונתן בלום
יהודית ברוניצקי. שינוי אגרסיבי במודל העסקי
צילום: יונתן בלום
מומלצים