שתף קטע נבחר

צילום: איי אף פי

הנשיא בוש: נסייע להביא את המחבלים לדין

נשיא ארה"ב גינה בחריפות את הפיגועים בסיני: "המעשים הללו מוכיחים שוב מדוע העולם המתורבת חייב להתייצב יחד נגד כוחות הטרור ולהביס את הרוע". מועצת הביטחון אימצה החלטה חריפה המגנה את הטרור העולמי, אולם לא מדובר בהחלטה הקשורה במישרין לפיגועים בסיני. לעומת זאת, מנהיגים רבים בעולם גינו את סדרת הפיגועים בסיני, אותם הגדירו כ"מחרידים". דובר מצרי גינה את הפיגוע, אך קשר אותו למבצע "ימי תשובה" ברצועה

הנשיא בוש פרסם אמש (יום ו') הודעת גינוי לפיגוע בטאבה. "אני מגנה בכל לשון אפשרית את התקפת הטרור המרושעת במצרים. על ידי הפיכת מוסלמים ויהודים, מצרים וישראלים, נשים וילדים, למטרה - המחבלים הפגינו את הזילות שלהם לחיי בני אנוש ולערכי אנוש", אמר הנשיא.

 

"המעשים הללו מוכיחים שוב מדוע העולם המתורבת חייב להתייצב יחד נגד כוחות הטרור ולהביס את הרוע. בשם העם האמריקני אני מביע תנחומי לכל אלה שאיבדו אהובים שלהם, ולעם המצרי והישראלי. אני משבח את שיתוף הפעולה בין ישראל ומצרים לסייע לקורבנות ולבני משפחותיהם. ארצות הברית מוכנה לספק סיוע לממשלת מצרים ולהביא את מבצעי הפיגוע לדין".

 

 

מוקדם יותר התקשר מזכיר המדינה האמריקני, קולין פאוול, לעמיתו הישראלי סילבן שלום, וגינה את הפיגועים הקשים בסיני. פאוול הציע כל סיוע שישראל תזדקק לו וביקש להעביר את תנחומיו העמוקים של הממשל והעם בארצות הברית לעם ולממשלה בישראל. שלום אמר לפאוול בתגובה כי "יש לאחד את הכוחות במאבק נגד הטרור העולמי".

 

בתוך כך הזהירה ארה"ב את אזרחיה השוהים במצרים שלא להגיע לחוף המזרחי של חצי האי סיני מחשש לביטחונם. משרד החוץ האמריקני קבע כי למרות שאין מידע מודיעיני לפיו אזרחים אמריקנים מהווים יעד לתקיפה, מומלץ שיינקטו אמצעי זהירות.

 

מועצת הביטחון: קריאה למלחמה בטרור

 

מועצת הביטחון של האו"ם קיבלה אמש פה אחד הצעת החלטה הקוראת למלחמה כלל-עולמית בטרור. ההחלטה קוראת לכל המדינות להעמיד לדין או להסגיר את כל מי שתומך, מממן או משתתף בפעולות טרור.

  

את הצעה, בה תמכו כל 15 המדינות החברות במועצה, יזמה רוסיה בעקבות שורת פיגועי הטרור שפקדו אותה לאחרונה, ובראשם טבח הילדים בבית הספר בבסלאן.

 

מזכ"ל האו"ם, קופי אנאן, פירסם הודעת גינוי בעקבות הפיגועים בסיני. אנאן הדגיש כי אין הצדקה לפיגועי טרור נגד אזרחים וציין כי הוא מזועזע בעיקר מפעילות טרור נגד אזרחים במקום שהיווה דוגמא במשך שנים לדו-קיום שליו במזרח התיכון. אנאן הוסיף עוד כי הוא מקווה שהאחראים לפיגועים יועמדו לדין במהרה.

 

דובר מצרי: הפיגועים קשורים למבצע "ימי תשובה"

 

שגריר מצרים בארה"ב, נאביל פהמי, התקשר לעמיתו הישראלי דני איילון והביע בפניו תנחומים על קורבנות הפיגועים בסיני. פהמי הבטיח המשך שיתוף הפעולה והתיאום בין מצרים וישראל "בכל מה שיידרש" בפרשה זו.

 

לעומתו, תקף דובר מטעם ממשלת מצרים, מגדי ראדי, את ממשלת ישראל וטען כי לסדרת הפיגועים קשר ישיר למבצע "ימי תשובה" ברצועת עזה. בראיון לעיתון ה"גארדיאן" הבריטי אמר ראדי: "אני בטוח שהפיגועים קשורים למה שקורה בעזה, אבל בכל מקרה, אנו מגנים את הפיגועים האלה, שגבו את חייהם של אנשים רבים".


מלך מרוקו: מובארק יטפל בפרשה


אולם דברי הביקורת היו חריגים בגל של תגובות גינוי והבעת תנחומים. מלך מרוקו, מוחמד השישי, גינה את "הפיגועים המחרידים בסיני, שגבו קורבנות רבים". במכתב תנחומים ששלח לנשיא מצרים, חוסני מובארק, כתב המלך כי "אנחנו מגנים את האירועים הטראגיים בסיני וברצוננו להביע צער עמוק על כך".


עוד אמר המלך מוחמד כי הוא משוכנע שנשיא מצרים, חוסני מובארק, יטפל בנחישות בחקירת האירוע ויביא את האחראים לדין.

 

פוטין: "קורבנות תמימים - מצרים, רוסים ובני עמים אחרים"

 

נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, שלח מכתב תנחומים לנשיא מצרים, חוסני מובארק. באיגרת הביע פוטין את צערו וגינה את "הפשע שבוצע בטאבה ובנואייבה, בו מצאו את מותם עשרות קורבנות תמימים מצרים, רוסים ובני עמים אחרים". פוטין ציין גם כי "הטרוריסטים הכריזו מלחמה על האנושות ועל הקידמה".


מנהיגי אירופה: "מסע הרג" ו"מתקפה ברברית"


שר החוץ הספרדי, מיגל מורטינוס, שוחח אף הוא עם שר החוץ שלום. מורטינוס, ששימש בעבר כשליח האיחוד האירופי למזרח התיכון, ביקש להעביר את תנחומי העם בספרד וראש ממשלת ספרד לעם בישראל.

 

נשיא איטליה, קרלו אזליו צ'אמפי, גינה את מתקפת הטרור בסיני אותה כינה "מסע הרג". "אני מגנה את הטרור שהוביל לזוועות ולטרגדיה במקום", כתב. הנשיא האיטלקי שלח איגרת בנוסח זה לנשיא המדינה, משה קצב ולנשיא מצרים, חוסני מובארק.


צ'אמפי הוסיף כי הוא שולח את תנחומיו לבני משפחות ההרוגים וכי "זוהי תקופה בה צריכות אומות העולם להתאחד".


קנצלר גרמניה, גרהארד שרדר, גינה אף הוא את המתקפה וכינה אותה "מתקפה ברברית". לדבריו, "התקפות מהסוג הזה הן אכזריות. זאת משום שבין הקורבנות ישנם נשים וילדים".


חווייאר סולאנה, האחראי על מדיניות החוץ באיחוד האירופי, פרסם תגובה מטעמו בה נכתב כי "בראש ובראשונה אני שולח את תנחומי למשפחות הקורבנות בישראל ובמצרים. אנשים רבים שילמו את המחיר הגבוה ביותר במעגל האלימות הזה. זה חייב להיפסק".


סולאנה אף ציין כי יצר קשר באופן אישי עם ממשלות שתי המדינות, על מנת להביע תנחומים בשם מדינות האיחוד.


פורסם לראשונה 08/10/2004 12:50

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
"נסייע לישראל". בוש
צילום: איי פי
צילום: איי פי
מלך מרוקו. צער עמוק
צילום: איי פי
צילום רויטרס
מגנה. סולאנה
צילום רויטרס
צילום: שי שמואלי, כל הנגב
מפנים פצועים בסיני
צילום: שי שמואלי, כל הנגב
מומלצים