שתף קטע נבחר

האיחוד האירופי: הפסיקו את הפעולה בעזה

בהודעה שפרסמו שרי החוץ של האיחוד האירופי נאמר: "האיחוד האירופי מגנה את האופי חסר הפרופורציות של פעולות צה"ל ברצועת עזה". מוקדם יותר החליטו להסיר את הסנקציות מעל לוב

שרי החוץ של האיחוד האירופי שהתכנסו היום (ב') בלוכסמבורג קראו לישראל לעצור את פעולותיה הצבאית בעזה ולצאת מהאזורים שעליהם השתלט צה"ל.

 

בהודעה שפירסמו השרים נאמר: "האיחוד האירופי מגנה את האופי חסר הפרופורציות של פעולות צה"ל ברצועת עזה". השרים גילו הבנה לזכותה של ישראל להגן על עצמה מפני התקפות של רקטות, אך עם זאת אמרו: "הפעולות הללו גבו את חייהם של אזרחים רבים חפים מפשע, כולל ילדים, ורבים נפצעו".

 

השרים התייחסו לציטוטים מפיו של ראש לשכתו לשעבר של ראש הממשלה, דב וייסגלס, שאמר שתוכנית ההתנתקות נועדה לקבור כל תהליך מדיני, ואמרו שהנסיגה מרצועת עזה אינה יכולה להחליף פתרון של שתי מדינות לסכסוך במזרח התיכון. הם שבו והביעו תמיכה בתוכנית מפת הדרכים.

 

הסירו הסנקציות מעל לוב

 

מוקדם יותר החליטו השרים להסיר את הסנקציות על לוב, לאחר 11 שנים, ולהקל על אמברגו הנשק שהוטלו על. כך החליטו שרי החוץ של האיחוד האירופי בישיבה שהתקיימה בלוקסמבורג. 

 

הסנקציות הוסרו בעקבות הוויתור של לוב על נשק להשמדה המונית, שהושג לפני חודשים אחדים לאחר משא ומתן עם ארה"ב ובריטניה. לפני כשבועיים הסירה גם ארה"ב את מרבית הסנקציות שהוטלו על לוב.

 

האיחוד האירופי מיישר קו גם עם החלטת האו"ם. האו"ם הטיל על לוב סנקציות ב-1992, בניסיון ללחוץ על לוב להסגיר שני מחבלים שהיו מעורבים בפיצוץ המטוס האמריקני מעל העיירה הסקוטית לוקרבי. סנקציות האו"ם הושעו ב-1999, כשהשניים הועמדו לדין ובוטלו בשנה שעברה, לאחר שלוב הסכימה לפצות את בני משפחות ההרוגים בפיצוץ. 

 

"לוב היא אחת המדינות הראשונות שמתפרקות מנשק להשמדה המונית מרצונן", אמרו השרים. בחודשים האחרונים קראה בריטניה לנורמליזציה מוחלטת ביחסים בין מדינות האיחוד לבין לוב והסרה של מגבלות הנשק.

 

נקודת מחלוקת אחת שנותרה עם לוב היא פרשה של הרשעתם של חמש אחיות בולגריות ורופא פלסטיני, בהדבקה מכוונת של למעלה מ-400 ילדים באיידס, במהלך ניסויים למצוא תרופה למחלה. על החמישה נגזר עונש מוות.

 

ארגוני זכויות אדם סבורים שלמעשה לוב מנסה להסתיר רשלנות שמתרחשת בבתי החולים שלה. שר החוץ הספרדי, מיגל אנחל מורטינוס, אמר בתום הישיבה: "אנחנו מודאגים ממצבם של האזרחים הבולגרים", והביע תקווה שבית המשפט יחזור בו מפסק הדין. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
הפעולה בעזה
צילום: איי פי
צילום: רויטרס
תוצאות הפעולה
צילום: רויטרס
צילום: איי פי
התפרקה מנשק מרצונה. שר החוץ ההולנדי
צילום: איי פי
צילום: רויטרס
ויתר על הנשק. קדאפי
צילום: רויטרס
מומלצים