שתף קטע נבחר

איתותים מסוריה? תנופת בנייה בגולן

ברמה נחושים להכפיל את גודל האוכלוסייה עד 2010, ויוצאים בקמפיין חדש שנועד למשוך משפחות צעירות. תושבי גוש קטיף, מדגישים שם, אינן קהל היעד: "אנחנו מחזקים את ידיהם ומאחלים להם להישאר". ומה עם השלום עם סוריה? "הוא רחוק, וממילא לא במערכת השיקולים שלנו"

בונים בגולן: למרות מסרים מרומזים מסוריה בדבר אפשרות לחידוש המו"מ, נמצאת רמת הגולן בתנופת בנייה אדירה בתקופה האחרונה. קמפיין חדש באמצעי התקשורת, שהחל לפני כשבוע, מעורר עניין בקרב מאות משפחות צעירות, רובן ממרכז הארץ, שמבקשות איכות חיים במחיר ריאלי.

 

במועצה האזורית גולן לא חושבים כלל על פינוי אפשרי, כפי שצפוי כנראה לתושבי גוש קטיף. "אני חושב שהשלום עם סוריה מאוד רחוק", אומר ל-ynet ראש המועצה, אלי מלכה.

 

לפני כשלוש שנים הוחלט כיעד אסטרטגי כי עד שנת 2010 תוכפל האוכלוסיה באזור ל-12 אלף תושבים, ללא קצרין. במסגרת זאת, תחת הכותרת "מתחברים לחלום", מקיימים במועצה שלוש פעמים בשנה קמפיין פרסומי בו מוצעים למכירה 19 פרויקטים שונים, תוך מתן דגש על מגוון רחב של מקומות ישוב המתאימים לכל גווני האוכלוסיה.

 

"מאז התחלת הקמפיין לפני כשבוע פונים אלינו לפחות מאה אנשים ביום", מסביר מנהל מחלקת הקליטה במועצה, דיוויד ספלמן, "מתחילת השנה ועד עתה קלטנו כ-200 משפחות ואני מאמין שעד סוף 2004 נקלוט עוד 100".

 

ואכן, ההתיישבות הקהילתית, האוויר הצח ואיכות החיים, קוסמים לרבים שמאסו בחיי העיר. מאז שהחל הקמפיין האחרון נרשמו כבר ביום הראשון כ-1,400 כניסות לאתר האינטרנט של הקמפיין ומאות אנשים מתקשרים למרכזי המידע.

 

מאחלים לתושבי עזה להישאר

 

במועצה אומרים שעל אף הפינוי הקרוב בגוש קטיף, כמעט לא התקבלו פניות מתושבים שם והקמפיין אינו מכוון אליהם, למרות תחושת שותפות הגורל. "יש לנו קשר חם עם תושבי גוש קטיף. אנחנו מחזקים את ידם ומאחלים להם להישאר בבתיהם", אומר ספלמן.

 

מלכה, ראש המועצה, מבהיר כי הקמפיין החל הרבה לפני השיחות על ההתנתקות. "אנחנו מחפשים משפחות צעירות שיולידו הרבה ילדים ויגדילו את האוכלוסיה. הם לא קהל היעד שלנו".

 

קהל היעד העיקרי הוא משפחות צעירות בגילאי ה-30, רובן חילוניות ממרכז הארץ, אולם מתקבלות פניות גם מתושבי אזורים אחרים.

 

עוד עולה מהנתונים שבידי המועצה כי בשלוש השנים האחרונות היתה עלייה של כ-400% בהיקף רכישת הבתים בגולן. "אם יעשו שלום עם סוריה, יהיו פה הרבה פחות יהודים", אומר מלכה בציניות ומוסיף כי זה אינו מרכיב משפיע במערכת השיקולים שלהם. "מה שעומד על הפרק הוא הכפלת האוכלוסיה. שלום עם סוריה זה דבר רחוק".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אפי שריר
השלום רחוק. מלכה
צילום: אפי שריר
צילום: רינה נגילה
ממודיעין לכפר חרוב: משפחת סיגורה
צילום: רינה נגילה
צילום: רינה נגילה
מכפר חוגלה לכפר חרוב: משפחת רונן
צילום: רינה נגילה
צילום: רינה נגילה
מחיפה לגבעת יואב: משפחת סלע
צילום: רינה נגילה
מומלצים