שתף קטע נבחר

מח"ש: להוציא מהקבר את גופת אסיל עאסלה

המחלקה לחקירות שוטרים ביקשה מבית המשפט למנות שופט חוקר לבדיקת נסיבות מותו של הנער אסיל עאסלה שנהרג באירועי אוקטובר, וכן להוציא את גופתו מהקבר לצורך נתיחה. הנימוק: "לא הצלחנו להצביע על זהות השוטר שירה בנער, לאחר שכל השוטרים המעורבים באירוע הכחישו כל קשר לפגיעה בו". המשפחה: "הוצאת הגופה לא תוביל לגילוי הרוצח". במח"ש אומרים: "זהו הסיכוי היחיד לשפוך אור על הפרשה"

אירועי אוקטובר 2000 נפתחים שוב לחקירה: המחלקה לחקירות שוטרים (מח"ש) הגישה היום (ג') לבית משפט השלום בעכו בקשה למינוי שופט חוקר לבדיקת נסיבות מותו של הנער אסיל עאסלה, שנהרג במהומות אוקטובר. כמו כן, מבקשת מח"ש לקבל צו להוצאת גופתו מהקבר לצורך נתיחה.

 

הבקשה הוגשה לאחר שבבדיקת המחלקה את החומר שנאסף על ידי ועדת אור, התברר כי החומר אינו מספיק כדי להצביע על זהות השוטר שירה בנער. מה גם שכל השוטרים המעורבים באירוע מכחישים כל קשר לפגיעה בנער.

 

אסיל, חבר תנועת "זרעים של שלום", נהרג במהומות שהיו בכפר עראבה ב-2 באוקטובר 2000, בעת שהיה בן 17. בני משפחתו טוענים כי בנם נהרג לאחר ששוטר ירה בו מטווח קצר, אף שהוא לא היה שותף למהומות.

 

"זה הסיכוי היחיד לשפוך אור על הפרשה"

 

הבקשה הוגשה לבית משפט השלום בעכו לאחר שבין חוקרי מח"ש למשפחתו של אסיל התנהל דיון ממושך ובו לטענת מח"ש סירבה המשפחה להוציא את הגופה מן הקבר. "הוצאת הגופה מהקבר היא הסיכוי היחיד לנסות ולשפוך אור כיצד מת אסיל", אמר ל-ynet בכיר במח"ש.

 

לאחר שהסתיימו תוצאות הבדיקה של ועדת אור קיבלה המחלקה לחקירות שוטרים לידיה בשנית את תיק החקירה של 13 הרוגי מהומות אוקטובר. בני משפחותיהם של ההרוגים אמרו אז והיום כי תוצאות הבדיקה של ועדת אור והקמת ועדת לפיד לאחר מכן לא הפנו כל אצבע מאשימה כלפי המשטרה, שהיא האחראית לטענתם למות בניהם.

 

בשנה שחלפה הספיקו במח"ש לחקור למעלה מ-300 שוטרים ולמעט הבקשה להוצאת גופתו של אסיל הם אינם דורשים כעת להוציא מן הקבר גופות נוספות, מכיוון שלדבריהם, "במקרים האחרים ישנם אמצעים נוספים לבדוק את נסיבות המוות".

 

"הקליע עדיין נמצא בגופו"

 

במשרד המשפטים אמרו היום: "שלב של הוצאת גופה הוא חולייה אחרונה בשרשרת. במקרה של אסיל אנו יודעים מהדו"ח הרפואי כי הקליע עדיין נמצא בגופו. אם אכן מדובר בקליע של נשק ולא קליע גומי נוכל על ידי  בדיקה בליסטית ללמוד מאיזה נשק הוא נורה".

 

הבקשה של מח"ש הועברה במהלך השבועות האחרונים למשפחתו של אסיל והם סירבו לאפשר להוציא את בנם מהקבר. "המשפחות אינן משתפות פעולה בנושא זה. ייתכן שהבקשה להוצאת גופתו של אסיל לא תהיה הבקשה היחידה", אמרו במשרד המשפטים.

 

במח"ש חוקרים את האירוע כבר מזה שנה ובקרוב הם עתידים לסיים את הטיפול בתיק. במחלקה אמרו כי מכיוון שחלפו כבר ארבע שנים מאז יש להנמיך ציפיות. "זה קרה לפני כל כך הרבה זמן וזה מאוד בעייתי היום לבוא ולהפנות אצבע מאשימה", הוסיף הבכיר במח"ש.

 

עוד אמרו במח"ש כי מאחר ש"אנו מתחשבים ברגשות המשפחה, ביקשנו מבית המשפט לקיים דיון בעניין כדי שבני משפחתו של אסיל יבינו את הנחיצות שבהוצאת הגופה מן הקבר". הדיון בעניין נקבע ליום רביעי ה-9 בנובמבר.

 

האב: אם אין סיכוי להגיע לרוצח, למה להוציא את הגופה? 

 

חסן עאסלה, אביו של אסיל אמר ל-ynet בתגובה לבקשת מח"ש: "אם הייתי יודע שקיים סיכוי של לפחות 30% להגיע לרוצח בזכות הוצאת גופתו של הילד שלי מהקבר אז הייתי מסכים להוצאת הגופה. אבל כשמח"ש כותבים בבקשה שהם מגישים שהם בספק אם יצליחו בכלל להגיע לרוצח אז אני תמה מדוע הם מבקשים בקשה כזו?".

 

עוד אמר אסלה: "אני חושב שוועדת אור מרחה את העניין ולא חקרה היטב. הרי בקשה כזו כמו שמוגשת היום יכלה כבר להיכתב אז ואולי אם אז היו מוציאים את הגופה מהקבר היו סיכויים גבוהים יותר לדעת מי רצח את הילד שלי. הוצאת גופה צריכה להיות שלב אחרון בשרשרת של חקירה ולא יכול להיות שהם לא יענו לנו על השאלה מהם הסיכויים להגיע לרוצח של הילד אם יוציאו את הגופה מהקבר".

 

משפחת עאסלה אמרה כי בכוונתה להשתתף בדיון שיתקיים בבית משפט השלום בעכו ב-9 בחודש.

 

"שמעתי את אסיל צועק 'אבא, אבא'"

 

בעדות שהוגשה ב-2001 לוועדת אור סיפר חסן עאסלה, על נסיבות מותו של בנו. "ראיתי את אסיל רץ כעשרה מטרים לכיוון העצים, ואז ראיתי כיצד אחד מהשוטרים הניף את הרובה שלו והיכה את אסיל בקת הרובה על גבו. מעוצמת המכה אסיל נפל קדימה על האדמה בין העצים. לא ראיתי אותו יותר, אבל שמעתי אותו צועק 'אבא, אבא'.

 

"כעבור שניות שמעתי קול ירייה מבין העצים וראיתי את שלושת לובשי המדים עוזבים את המקום. אני זוכר, שהתפלאתי איך זה שהם עוזבים ולא לוקחים את אסיל איתם, ואז הבנתי מה קרה והתחלתי לצעוק: 'אסיל, הבן שלי הלך'".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום רפרודוקציה: ארכיון ידיעות אחרונות
אסיל עאסלה
צילום רפרודוקציה: ארכיון ידיעות אחרונות
צילום: זום 77
האב, חסן עאסלה
צילום: זום 77
מומלצים