שתף קטע נבחר
 

מחקר: אנשי עסקים ישראלים חזקים במו"מ בינלאומי

מקבלים ציונים גבוהים בנחישות, יצירתיות ומקצועיות סביב שולחן המו"מ, אך ציונים נמוכים באחריות חברתית ודאגה לסביבה. פרופ' קופלמן: הישראלי לא רוצה לצאת פראייר, ושכרו עלול לצאת בהפסדו

איש העסקים הישראלי מדורג גבוה בנחישות, יצירתיות ומקצועיות בבעת ניהול משא ומתן בינלאומי, אך מקבל ציונים נמוכים בנטילת אחריות חברתית ובדאגה לסביבה. כך עולה ממחקר בינלאומי שנערך בבית הספר למינהל עסקים קלוג (Kellogg).

 

את המחקר ערכה פרופ' שירלי קופלמן, מרצה וחוקרת בסדנת המו"מ הבינלאומי של תוכנית קלוג-רקנאטי לתואר שני בניהול באוניברסיטת תל-אביב. במחקר השתתפו אנשי עסקים סינים, ישראלים, אמריקנים וגרמנים.

 

אנשי העסקים השתתפו במשחק עסקים אקדמי, שבו עליהם לשאת ולתת על הדגה המצויה בימה מסוימת. המשתתפים היו צריכים לנהל מו"מ עסקי על הדגים ולהגיע לפתרון שלא יגרום להכחדת הדגה באותו ים.

 

כאשר אנשי העסקים הישראלים השיגו עליונות כלכלית במשחק, הם עמדו על זכותם למיקסום רווחים ולהטלת האחריות הסביבתית על אחרים. אנשי העסקים הסינים, לעומתם, היו מוכנים לוותר על רווחים בטווח הקצר לטובת הדגה המתמעטת. אצל המשתתפים האמריקנים והאירופים לא הושגה תוצאה מובהקת לכאן או לכאן.

 

לדברי פרופ' קופלמן, "איש העסקים הישראלי נחוש מאוד להצליח ומפגין יצירתיות עסקית רבה. בדרך-כלל הוא יצליח במו"מ ואף ימשוך למעלה את הצד השני להגדיל את העוגה העסקית והרווחים העתידיים בעבור שני הצדדים".

 

"כמובן שלעצמו הוא יבטיח את חלק הארי מהעוגה - העיקר 'לא לצאת פראייר'. זאת אולי הסיבה שהצד השני יוצא לעיתים קרובות בתחושה רעה מהמו"מ, ובכך שכרו של איש העסקים הישראלי עלול לצאת בהפסדו", אמרה פרופ' קופלמן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חזקים במו"מ, חלשים באחריות חברתית
מומלצים