שתף קטע נבחר

 

כדורסלני ארה"ב מתאמנים עם תוכנה ישראלית

תוכנת 'אינטליג'ים' שפותחה בישראל לטובת הכשרת טייסי חיל האוויר היא הלהיט החדש בהכנת שחקני המכללות בארה"ב לקראת העונה. עוזר מאמן ממפיס: "אולי בעוד עשר שנים, זה יהיה סטנאדרט"

הניסוי האחרון בחץ נכשל, שיגור לוויין הריגול אופק 6 הסתיים עמוק במי הים התיכון ובינתיים בשמי הצפון מסתובבים להם כל מיני עב"מים מתוצרת החיזבאללה. נראה כי התעשייה האווירית של ישראל, שעשתה לעצמה שם בכל רחבי העולם, קצת מאכזבת לאחרונה - לפחות בכל מה שנוגע לעניינים בטחוניים. אבל אל דאגה. אין סיבה לחשוש לגורלם של אנשי ההיי-טק הישראלים הרבים העומלים במרץ בתעשיות הבטחוניות. אם הם לא יכולים לעשות את העולם לטוב ובטוח יותר, הם יכולים אולי לתרום להעלאת רמת הכדורסל - לפחות במכללות בארצות הברית.

 

תכירו את ה'אינטליג'ים' תוכנה שפותחה בשנות השמונים על ידי חברת איי.סי.אי הישראלית בשיתוף הטכניון בחיפה לטובת הכשרת טייסים לחיל האוויר והפכה למילה האחרונה במחלקות הכדורסל בקמפוסים ברחבי אמריקה. כך למשל, באוניברסיטות ממפיס וקנטאקי - מעצמות בעלות מסורת בליגת המכללות - חייבים השחקנים לעבוד עם התוכנה שהפכה למעין מבחן תיאורטי בהכנת הקבוצה לעונה הקרובה.

 


עוזר מאמן ממפיס שילינג ואלמאני ת'יירו באימון 'אינטליג'ים' (איי.פי)

 

לא, אין מדובר במשחק כדורסל ל'פליי-סטיישן', כי אם במשחק חשיבה מורכב שאמור ל"אמן" מוחם של השחקנים ואולי...רק אולי לעזור להם להתרכז, לסייע להם בקבלת החלטות מהירה ולהגיב בצורה יעילה יותר לאינטנסיביות שהם חווים על הפארקט. במהלך המשחק נדרש השחקן לחבר בין גופים בגדלים שונים שנעים על המסך, תוך שהוא לוקח אנרגיה ומעביר אותה מגוף לגוף. רמת הקושי של המשחק משתנה בהתאם להתקדמות השחקן. מקצה האימונים החשיבתי של השחקנים אורך כעשרה שבועות - ולוקח כחצי שעה לאימון בודד. "ההנחה היא שמדובר בחדר כושר למוח" אומר עוזר המאמן של ממפיס, אד שילינג.

 

לטענת ראשי איי.סי.אי, למרות ש'אינטליג'ים' יוצרה מלכתחילה לשיפור היכולות הקוגניטיביות של טייסי ישראל, הוא מתאים לשיפור אותן יכולות בקרב שחקני הכדורסל. מטרתה המוצהרת של התוכנה היא לשפר את יכולת הריכוז במספר אובייקטים בו זמנית, זיהוי  דפוסי התנהגות של גופים תוך כדי תנועה ושיפור תהליך קבלת ההחלטות. החברה הישראלית אמרה כי היא מתכוונת להציע את התוכנה למכללות בתמורה לסכום שבין 5 ל-10 אלף דולר. התעריף ישתנה דרמטית כשמדובר בקבוצות מקצועניות ויעמוד על 85 אלף דולר. בינתיים, מתכוונים בממפיס לבחון את יעילות התוכנה לפני שירכשו אותה.

 

 

"משחקי וידאו עוזרים לכל דבר. מהכנת חיילים לקרב, או סיוע למנתחים לשפר את קורדינציית עין-יד שלהם" אמר מרק פרנסקי, מחבר הספר 'למידה באמצעות משחקים דיגיטלים'. דפני באבלייה, פרופסור למדעים קוגניטיביים באוניברסיטת רוצ'סטר, אמרה כי היא מכירה את עבודתו של מפתח 'אינטליג'ים' דניאל גופר עם הטייסים ואמרה כי למרות שאין עדיין הוכחות חד משמעיות לכך, התוכנה יכולה לקצר את זמני התגובה ועיבוד הנתונים הוויזואלים של בני האדם. 

 

הפורוורד הקמרוני של ממפיס, סימפליסה ניוייה בן ה-23, אמר כי הוא נהנה לעבוד עם התוכנה החדשה שהוכנסה למערך הלימודים שלו בשנתו השלישית בקמפוס. "אתה כל הזמן בתנועה, כך שאתה צריך להמשיך ולהתמודד ללא הפסקה עם מה היא ההחלטה הטובה ביותר שאתה צריך לקחת" אמר ניוייה, "זה כמו לפרוץ עם הכדור ולנסות להבין, מי חופשי? מי נמצא תחת שמירה?".

 

בניגוד לניוייה, שחקן אחר של הקבוצה ג'רמי האנט, לא התרשם. "זה משחק מעניין, אבל הוא משעמם ברגע שאתה תופס אותו" אמר הגארד בן ה-21, "בדרך כלל אני משחק במשחקי וידאו של ספורט. זה מזכיר יותר משחק יריות".

 

מאמן ממפיס ג'ון קאליפארי וצוותו מקווים כי 'אינטליג'ים' תסייע בהפחתת איבודי הכדור של הקבוצה והעלאת אחוזי הקליעה מהשדה. "אם זה יגרום לנו לאבד כדור אחד פחות במשחק, זה עשוי להיות ההבדל בין ניצחון או הפסד בשני משחקים לפחות בעונה". למרות השעמום של האנט, שילינג שמח על ההזדמנות שניתנה לו לעשות שימוש בתוכנה. "אם אנשים היו אומרים לך לפני עשרים שנה שלכל קבוצה היה חדר כושר ומאמן כושר וכל זה, היית אומר 'כן, בטח...', אולי בעוד עשר שנים, התוכנה הזאת תהיה סטנדארד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
אריק דניאלס מקנטאקי. אימונים לשכל
צילום: איי פי
מומלצים