שתף קטע נבחר

 

ממשלת המיעוט: איך ישרוד שרון?

המצב השברירי של הקואליציה מאפשר לכל חבר כנסת לנקוב מחיר גבוה תמורת תמיכה בשרון: דוד טל רוצה חברות בוועדת הכנסת; פריצקי רוצה את ועדת הכספים. גם מצבם הבריאותי של הח"כים נאות ואפללו מדיר שינה מקברניטי הקואליציה

שרון עם גבו אל הקיר בכנסת: ראש הממשלה, אריאל שרון, נאלץ להתמודד, לראשונה מאז נבחר לתפקיד, עם היות ממשלתו ממשלת מיעוט. המאבק על תוכנית ההתנתקות וסיבות פרטניות שונות גרמו לכך שהממשלה נתמכת כעת על ידי 53 חברי כנסת בלבד, ולפיכך כל אחד מהם מקבל תשומת לב ויחס מיוחד.

 

ראש הממשלה יוכל, אולי, להרחיב את בסיס התמיכה בממשלתו ולהגדיל את סיכוייה לשרוד בהצבעות אי-אמון רק על ידי ריצוי של חברי כנסת בודדים: ח"כ מיכאל נודלמן למשל, "מורד" האיחוד הלאומי, עשוי להתגייס לעזרתו של שרון. שמועה עקשנית בכנסת גורסת כי הוא "נקנה" על ידי הבטחה לעמוד בראש נציגות באחת ממדינות מזרח אירופה.

 

גם ח"כ דוד טל, הפורש מסיעת "עם אחד" עדיין מנהל מגעים עם לשכת ראש הממשלה. הסיכום בין הצדדים כמעט גמור ולטל הובטחה חברות בוועדות הכנסת.

 

ח"כ יוסף פריצקי שפורש משינוי, דורש חברות בוועדת הכספים תמורת תמיכה בממשלה כסיעת יחיד. עם זאת ההערכה היא שפריצקי יאלץ להסתפק בחברות בוועדת הכלכלה ובוועדת החוקה תמורת הצטרפות לקואליציה.

 

בעייה נוספת העומדת לפתחו של ראש המצשלה היא מצבה הבריאותי הקשה של ח"כ יהודית נאות, שלא מאפשר לה להתייצב במליאת הכנסת בהצבעות גורליות. הבעיה רק מחריפה נוכח העובדה שאיש מחברי הכנסת אינו מפגין אצילות וכולם מסרבים להתקזז עימה בהצבעות.

 

גם אישפוזו הממושך של ח"כ אלי אפללו מהליכוד מדיר שינה מקברניטי הקואליציה. מצבו הבריאותי של אפללו אינו משתפר ועדיין לא ברור מתי יחזור לפעילות פרלמנטרית.

 

אולם כל הבעיות הפרטניות הללו מתגמדות אל מול ההתנגדות שמקים שר האוצר בנימין נתניהו לראש הממשלה ולמפלגתו, לאחר שחזר בו מאולטימטום ההתפטרות. נתיהו עומד כרגע בראש קבוצת המורדים בליכוד.

 

התמונה המצטיירת אינה אופטימית אם כן, מבחינתו של שרון. ניתן להוסיף לכך את העובדה שההיסטוריה מלמדת שממשלות מיעוט החזיקו מעמד חודשים ספורים בלבד.

 

שתי ממשלות המיעוט האחרונות, של ברק ושל יצחק רבין ז"ל, נפלו על רקע כלכלי דווקא. לאחר פרישת ש"ס על רקע מחלוקת סביב תקציבים, הצליחה ממשלתו של רבין ז"ל להחזיק מעמד רק בעזרת תמיכתם של הסיעות הערביות. אולם הכדורים של יגאל עמיר היו חזקים מכל הרכב פוליטי כלשהו.

 

ממשלת המיעוט הראשונה בראשות יצחק שמיר נגררה לבחירות לאחר שסיעות תחיה צומת ומולדת פרשו בגלל ועידת מדריד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דן בלילטי
יאלץ להסתפק בוועדות הכלכלה והחוקה. ח"כ פריצקי
צילום: דן בלילטי
אתר הכנסת
אולי שגרירות? ח"כ נודלמן
אתר הכנסת
צילום: גבי מנשה
לא רוצים להתקזז. ח"כ נאות
צילום: גבי מנשה
מומלצים