שתף קטע נבחר

תינוק ב-500 יורו בשוק של בוקרשט

במזרח אירופה מוכרים תינוקות לסוכנויות אימוץ בינלאומיות תמורת סכום זעום של כמה אלפי שקלים. לזוגות העשירים שרוצים לאמץ אותם הם נמכרים במחיר גבוה בהרבה - לא אחת, מבלי שיגיעו כלל לבתיהם

כמה עולה תינוק? מתחקיר שערכה רשת "סקאיי" הבריטית ופורסם הבוקר (יום ב') מצטיירת תמונה עגומה לפיה במדינות מזרח אירופה ניתן לרכוש תינוקות בני יומם במחיר זעום של כ-3,000 שקלים לילד.


כתבת הרשת הגיעה יחד עם עמיתה לבוקרשט, בירת רומניה. השניים הציגו עצמם כזוג בריטי חשוך ילדים המחפש נואשות תינוק אותו יוכל לאמץ. כעבור לא יותר ממספר דקות, מצאו השניים הורים המוכנים להעביר את ילדיהם לידם תמורת סכום כספי כזה או אחר.


כבר בשוק הראשון אליו הגיעו נתקלו בגבר שהתחנן בפניהם שירכשו מראש את העובר שברחמה של אשתו. הסכום שביקש עמד על 500 אירו (כ-3,000 שקלים). מאוחר יותר נתקלו באדם אחר, ששיכן את כל בני משפחתו המורחבת באותו הבניין. לדבריו, אין לו שום בעייה למכור את אחד מנכדיו. "הכל אפשרי", אמר.


מנתוני האו"ם עולה כי מעל למיליון תינוקות וילדים נמכרים מדי שנה. רובם המכריע של ילדים אלה נמכרים במדינות מזרח אירופה ומגיעים לבסוף לזוגות חשוכי ילדים בבריטניה, ארצות הברית, איטליה, גרמניה צרפת וקנדה. זאת, כמובן, במקרה הטוב בו הם לא נמכרים לרשתות של פדופילים וסרסורים.


"זה עסק לכל דבר"


מדוע פונים ההורים אל שווקי הסחר בילדים? ככל הנראה נעוץ הדבר בשתי סיבות, הראשונה שבהן היא מחירו הגבוה של אימוץ בינלאומי חוקי, העומד על כ-15 אלף יורו. סיבה נוספת היא ריבוי השרלטנים בקרב סוכנויות האימוץ.


ה"גארדיאן" הבריטי סיפר על טענות הורים בנוגע ל"מכירה כפולה" של תינוקות לשני זוגות הורים, מתקני אימוץ שנסגרו בטרם העבירו את התינוקות ליעדם, אמהות שאולצו למסור את ילדיהן ועוד. משפחות רבות מגיעות למדינות זרות על מנת לקבל את הילד שאימצו, רק על מנת לחזור בידיים ריקות לאחר שגילו שמדובר בילד חולה, בילד ממין אחר מזה שהובטח להם, או שהפקיד שאמור לאשר את האימוץ חולה, פוטר או סתם נעלם.


"פיזרתי שטרות רבים על מנת לזכות בילדה שלי", סיפר בראד פאר מטקסס, שאימץ ילדה בת שנתיים מאוקראינה. "קיבלתי ילדה נהדרת, אבל הייתי צריך להפעיל הרבה מאוד לחץ עד שזה קרה. צריך להבין שזה עסק לכל דבר".


פאר בחר לאמץ מאוקראינה, למרות הפרשה שהתפוצצה לפני יותר מעשור, בה התברר שרופאים ואחיות במדינה אילצו אמהות למסור את ילדיהן לאימוץ. הרופאים אף אמרו לחלק מהאמהות שהתינוקות שילדו מתו על מנת שיוכלו למסרם לאימוץ בחו"ל. כתוצאה מפרשה זו שונו כללי האימוץ באוקראינה, אבל כאמור, לדברי הההורים המאמצים השחיתות נמשכת.


"העוני גרם לי למכור את הילד"


מיין דים, תושבת קמבודיה בת 40, היתה מטופלת בחמישה ילדים כאשר נכנסה להריון מגבר שנטש אותה. מיואשת, החליטה למכור את הילד לסוכנות אימוץ עבור סכום של חמישים דולרים. "הוא בכה כשמסרתי אותו, גם אני בכיתי", אמרה.


דים עוד נחשבת לברת מזל. המשפחה שאימצה את בנה שולחת לה תמיכה כספית של מאה דולרים מדי חודש, ומדי פעם היא גם מקבלת תמונות של הילד. "אני עדיין מתגעגעת אליו, אבל אני שמחה כשאני רואה את התמונות. יש לו חיים טובים יותר מאלה שיכולתי אני לתת לו".


רוב ההורים הקמבודים אכן מקווים לעתיד טוב יותר עבור הילדים. רון צ'נדה נמכרה לזנות על ידי אמה. לדבריה, האם קיבלה שמונים דולרים תמורתה. "לא לכל הילדים יש את המזל של אלה שאומצו על ידי זרים עשירים. חלק 'נופלים חזק'", הסבירה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
כמה הוא עולה? (אילוסטרציה)
צילום: סי די בנק
צילום: איי פי
תינוק קמבודי (ארכיון)
צילום: איי פי
מומלצים