שתף קטע נבחר

תערוכת "פרופיל תל-אביבי" עלתה לרשת

הגירסה המקוונת של התערוכה, המוצגת על גבי בניין עירית תל-אביב, מאפשרת גם לגולשים בבית לצפות בכל הדיוקנאות

תערוכת הדיוקנאות "פרופיל תל אביבי" המוצגת בימים אלה על בניין עירית תל-אביב בכיכר רבין עלתה לרשת, והיא מתארחת באתר expoze.co.il.

 

עבור מי שאינו מכיר, נספר כי לקראת חגיגות 95 שנים לעיר תל אביב נפתחה בחודש אוקטובר תערוכת דיוקנאות של 240 אישים, על שמם קרויים רחובות בעיר. התערוכה מוצגת על חזיתו של בניין עירית תל-אביב, הפונה לכיוון כיכר רבין ומתפרסת על שטח של כ-3200 מ"ר.

 

עירית תל-אביב בחרה ב-46 מתושבי העיר, המייצגים מגזר ציבורי, כלכלי ותרבותי שונה, וביקשה מהם לשמש כאוצרי התערוכה. כל אוצר בחר חמישה אישים שעל שמם קרויים רחובות בתל-אביב וכן חמישה אמנים שיעצבו את הדיוקנאות.

 

ביוזמתה של חברת Chat Lelu ART Projects, הועלתה התערוכה גם לאינטרנט על מנת לאפשר לקהל הרחב לצפות בדיוקנאות מקרוב וקבל אינפורמציה נוספת.

 

נוסף על הסבר קצר אודות התערוכה, מציע האתר אפשרות לצפות, בהגדלה, בכל 240 הדיוקנאות ולקבל מידע מפורט אודות האישיות שבדיוקן וזיקתה לעיר תל-אביב, מידע על יוצר הדיוקן ופועלו וכן מידע על אופן יצירת הדיוקן (בחלק מהדיוקנאות).

 

למשל, את דיוקנו של אחד-העם (אשר צבי גינזבורג) יצרה ורדי כהנא באמצעות עיבוד פוטושופ. בדיוקן נראה גינזבורג, כשהוא עומד ברחוב אחד-העם, פינת שנקין ומאחוריו סניף המקדונלד'ס הממוקם שם כיום.

 

על אחד-העם נכתב, בין השאר, כי היה הוגה דעות ואבי זרם "הציונות הרוחנית" וכן שזכה לאות אזרחות כבוד של העיר שהוענקה לו בשנת 1926.

 

את דיוקנו של דוד אבידן, בסגנון הפופ-ארט, יצר דודו גבע, כשהוא משבץ בדיוקן את האותיות "אבידניוּם". על אבידן נכתב שהוא "נודע כמי שהרחיב את תחומיה של לשון השירה במטאפורות נועזות ועם זאת ביצירת שירה המעוקרת כביכול מרגש".

 

אינדקס מציגים

 

אתר התערוכה מציע אינדקס עבודות וכן אינדקס מציגים, המאפשרים חיפוש אלפבתי קל ונוח. מצער לגלות כי שמות האוצרים לא מופיעים באינדקס, וגם חסר מידע נוסף שישפוך אור על הרעיונות שהביאו את היוצרים ליצור את הדיוקנאות באופן המסוים הזה ועל הקונספט האמנותי שהנחה אותם.

 

בתערוכה השתתפו כ-200 אמנים, בהם אמנים אוטיסטיים, אשר תרמו את עבודתם. בסוף דצמבר, כאשר תורד התערוכה מבניין העיריה, ימכרו הדיוקנאות במכירה פומבית וההכנסות יוקדשו לפרוייקט "קהילה בונה קהילה", אשר נועד לתת תמיכה וסיוע כלכלי לאמנים תל-אביביים. אפשר לקוות כי התערוכה המקוונת תמשך להתפרסם גם בעתיד. (תמי לויאב).

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים