שתף קטע נבחר

מה עומד מאחורי החלטת פאלם ללכת על לינוקס?

וגם: שיא חדש שקבעה סימנס בהעברת נתונים אלחוטית: גיגהביט לשניה

האם פאלם עומדת לאמץ את לינוקס כמערכת ההפעלה הבאה שלה? כנראה שכן. חברת PalmSource, האחראית לפיתוח מערכות ההפעלה המריצות את מחשבי כף יד של פאלם, רכשה לא מזמן את China Mobile Soft - חברת תוכנה, המפתחת מערכות הפעלה מבוססות לינוקס עבור טלפונים חכמים.

 

פאלם, שספגה רצף של כשלונות בחודשים האחרונים, מתכוונת להשיק בקרוב את מערכת ההפעלה קובלט - גירסה 6 של מערכת ההפעלה הנוכחית שלה. 

 

במקביל, מביטה פאלם קדימה: התחזיות צופות, שעד 2008 יהיו בעולם הרבה מאוד מכשירים אלחוטיים שינועו תחת מערכות הפעלה של לינוקס, ובראשן המערכת של חברת מונטה ויסטה, העובדת עם חברות ענק כמוטורולה, דטנג הסינית ו-Open wave.

 

מול לינוקס ניצבת ענקית אחרת: סימביאן, הנתמכת בעיקר על ידי נוקיה ושולטת כיום ביד רמה על שוק מערכות ההפעלה לטלפונים חכמים. אל השתיים מצטרפת סמארטפון של מיקרוסופט, הצוברת באחרונה תאוצה. 

 

פאלם נחשבת לשחקנית קטנה בשוק הזה. היא רואה כיצד הטלפונים החכמים גורפים את כל הקופה ומבינה שעליה להיערך לעידן שאחרי מחשבי כף היד. בעידן הזה מערכת ההפעלה הנוכחית לא תספיק לה כדי לשרוד. 

 

יש עוד אתגרים

 

המערכות העתידיות של פאלם ישתמשו בגרעין של לינוקס, בדיוק כשם שמערכות ההפעלה מסדרת Series 60 של נוקיה מושתתת על סימביאן. המימשקים של מערכות ההפעלה העתידיות שתציג פאלם צפויים להצטיין בידידותיות, בעוצמה חזקה מבעבר, בקישוריות משופרת ובקהיליות מפתחים חדשות.

 

עם זאת, ישנם מספר אתגרים שעל פאלם להתמודד עימם: ראשית, לינוקס היא לא מערכת ההפעלה האידיאלית לעבודה - לפחות לא כאשר מעבד אחד מטפל בבת אחת בכל המטלות של המודם, הטלפוניה ומערכת ההפעלה. הפתרון יימצא בשילוב של מעבדים ייעודיים, לטיפול במשימות שונות, אך לעת עתה זה עדיין יקר עבור הצרכן הפשוט.  

 

שנית, אין חברה אחת המקדישה את כל מאמצי הפיתוח למערכת ההפעלה. התוצאה היא שאין אחידות או סטנדרט מבוסס ליצרניות חומרה. האתגר השלישי הוא התאימות לעשרות אלפי היישומים שכבר פותחו למערכות ההפעלה הישנות. המשתמשים הוותיקים פשוט לא יסכימו לקבל מערכת הפעלה שלא תדע לדבר עם היישומים הוותיקים והאהובים עליהם. 

 

האתגר הרביעי, ואולי החשוב מכל, הוא לעמוד מול הלחץ העצום שמפעילים משתמשי הסלולר, בדרישה למכשירים זעירים. לינוקס דורשת עוצמת עיבוד ואנרגיה רבה, המקשות על המיזעור.  

 

יש מקום לאופטימיות

 

אך לפאלם יש סיבה להיות אופטימית: לדעת כל האנליסטים העוסקים בתחום, לינוקס נייד יהפוך לעובדה מוגמרת בקרב מכשירים מכל הסוגים כבר בשנת 2008. הביקוש מצד הצרכנים רק יגבר. 

 

רכישת חברת התוכנה הסינית China Mobile Soft מזכירה מהלך דומה שעשתה פאלם לפני שנים אחדות, כאשר קנתה את מאגר המוחות של חברת BeOs. ארבעים ממהנדסי החברה התבקשו לפתח עבור פאלם מערכת הפעלה. התוצאה היתה מרשימה ביותר: מערכת שנהנתה מיכולות מולטימדיה מפתיעות. 

 

הרבה מהידע שנצבר בעבר מיושם כעת במערכות ההפעלה החדשות של פאלם. ההבדל בין לינוקס ל-BeOS נמצא בעיקר בפתיחות: בעוד ש-BeOS היא מערכת הפעלה סגורה עם מעט מאוד מפתחים, לינוקס היא מערכת הפעלה פתוחה עם קהילה עצומה של מפתחים ותמיכה מצד כל יצרניות החומרה והשבבים.  

 

ג'יגהביט לשניה  

 

מחלקת המחקר של סימנס קבעה שיא עולמי חדש בתעבורת נתונים אלחוטית: קצב תעבורה של גיגהביט לשנייה. כדי להשיג את השיא הזה השתמשו אנשי סימנס בטכנולוגיית האנטנות החכמות Mimo ובטכנולוגיית הגישה OFDM. קצב התעבורה המדהים הושג בתדרי 5 ג'יגהרץ שבהם פועלות מספר טכנולוגיות אלחוט כגון 802.11a.

 

אלא שבסימנס מיהרו לצנן את ההתלהבות והבהירו לאחר הניסוי, כי טלפונים סלולריים שייהנו מקצב תעבורה של ג'יגהביט לשנייה לא צפויים להופיע לפני שנת 2015. ההדגמה הציבורית הראשונה של הניסוי שערכו חוקרי סימנס תיעשה במהלך תערוכת 3GSM שתתקיים בפברואר בקאן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים