שתף קטע נבחר

חופי תאילנד הוצפו - וגם משרד החוץ בירושלים

תיירים ישראלים, שנקלעו לרעש האדמה העז, מדווחים על מלונות שהוצפו בקו החוף, כבישים שנהרסו ונזק כבד לרכוש. מאות שיחות של הורים מודאגים התקבלו במשרד החוץ. קונסול ישראל בתאילנד: "כרגע הכל די מבולבל". האיים התאילנדים קוסומוי וקו-פנגן לא נפגעו, וכך ככל הנראה גם גואה שבהודו

רעש האדמה העז, שפקד הבוקר (יום א') את דרום-מזרח אסיה, הרס אתרי תיירות רבים האהודים במיוחד על התייר הישראלי. על פי דיווחים שמגיעים מתאילנד, כמה מהחופים הקסומים פשוט נשטפו אל האוקיינוס. עבור רבים, החופשה הפסטורלית נקטעה באחת.      

 

 

במשרד החוץ בירושלים עוקבים אחר נזקי אסון הטבע. עד כה לא דווח על ישראלים שנפגעו, אך הדבר לא מנע מבני-משפחה רבים להציף את המשרד בשיחות.

 

"אנו מקבלים מאות שיחות מאזרחים, משפחות וחברים מודאגים, סיפר ל-ynet מנשה בראון, מנהל החטיבה הקונסולרית במשרד החוץ. "ביקשנו מהנציגויות שלנו בתאילנד, הודו, סינגפור והפיליפינים לפתוח את הנציבויות למרות שהיום יום ראשון, כדי לקבל מידע על הגזרה שלהם ולעשות הערכת מצב לגבי ישראלים באזור. בינתיים לא קיבלנו מידע על ישראלים שנפגעו".

 

בראון הוסיף כי באזורים שנפגעו ישנן בעיות תקשורת קשות. "יש הפסקות חשמל וקווי טלפון שנפגעו. אנו מקווים שהתמונה תתבהר בהמשך".

 

קונסול ישראל בתאילנד, יעקב דביר, דיווח כי באזור פוקט נמסר על 15 הרוגים שזהותם לא ידועה, לפי מידע שמסרה המשטרה המקומית. האיים קוסומוי וקו-פנגן, בהם ישנו ריכוז גבוה של ישראלים לא נפגעו מהרעש. עוד סיפר כי בבנגקוק הורגשה רעידת אדמה חזקה מאוד, בעיקר בקומות העליונות ברבי הקומות.

 

בשלב זה נמסר ממשרד החוץ כי עדין לא ידוע על ישראלים שנפגעו, ודביר עצמו יצא לפוקט על מנת לבדוק את מצב הישראלים במקום.


לדברי דביר, "משפחות שלמות יצאו לרחובות, אבל אני לא יודע על נפגעים. 45 דקות לאחר הרעש הגיעו גלי צונמי לחופי פוקט, ומהמשטרה סיפרו לנו על 15 הרוגים. כרגע המשטרה נמצאת בשלב של איסוף אינפורמציה וכרגע הכל די מבולבל".


עוד סיפר דביר כי קווי הטלפון נותקו בחלקם. "פה ושם אנחנו מצליחים ליצור קשר עם ישראלים אבל מעבר לכך אין לנו יותר אינפורמציה", אמר.


קצינת העיתונות בשגרירות ישראל בדלהי שבהודו, מיכל גור-אריה, אמרה כי השגרירות עוקבת אחר ההתפתחויות ומעדכנת את חדר המצב בארץ. לדבריה, "אין לנו כרגע פרטים מבחינת הנפגעים, אבל עיקר הפגיעה היא באיזורים שלא מתויירים על ידי ישראלים. רוב הישראלים כרגע נמצאים בגואה, ובאיזורים אחרים אליהם לא הגיעו רעידת האדמה או השיטפון".


עוד אמרה כי "יש שני איים ממזרח להודו שכן מתויירים, ואנחנו אוספים מידע על ישראלים שאולי נמצאים שם. בסרי לנקה יש הרבה מאוד נפגעים ולא ידוע אם יש שם ישראלים. סרי לנקה נמצאת תחת אחריותנו, ויש לנו קונסול כבוד בסרי לנקה והוא עובד מול הרשויות שם. אין לנו נתונים על מספר הישראלים שנמצאים כרגע בסרי לנקה, אבל אנחנו משערים שיש שם ישראלים".


"ראינו מכוניות הפוכות והכביש מוצף"

 

חגית קליימן, ישראלית המטיילת בפוקט שבתאילנד, סיפרה ל-ynet כי גם שם היכו הגלים האדירים וזרעו הרס רב ברצועת החוף. "כואב הלב. זו טרגדיה למקומיים", אמרה. "אנחנו מטיילים כאן, שני זוגות. והתעוררנו מעוצמת הרעש. ברבע לשמונה בבוקר הבניין רעד להערכתי במשך שתי דקות לפחות".

  

היא הוסיפה כי עובדי המלון בו הם שוהים הזהירו אותם כי צפויות רעידות משנה נוספות. "קבענו עם חברים ששוהים בצד השני של האי להיפגש לשיט ואז הם צלצלו להגיד שהמלון שלהם, שממוקם ממש על החוף, מוצף כולו. הם סיפרו שיש גלים בגובה של עשרה מטרים. דקה אחר כך אמרו לנו שאסור לצאת כי החוף הרוס. ראינו מכוניות הפוכות, הכביש מוצף. אופנועים מתחת למים".

 

לדברי קליימן, בעקבות האסון נסגר שדה התעופה המקומי. "כל המלונות שנמצאים על המים - הרבה מאוד - מפונים. במלון שלנו יש אווירה רגועה, כי הוא לא על החוף. החוף שלנו סגור לחלוטין. יש כאן שוק לא רחוק והוא מוצף לחלוטין גם הוא. מעל החוף הכל בסדר, אבל כל השטחים שעל החוף מוצפים, יש נזק גדול ברכוש". 

 

איקה מורנו, ישראלית המטיילת אף היא בפוקט, סיפרה: "ניצלנו בנס כי אם היינו חוצים את הכביש, היינו נמחקים כולנו. הגל חצה את כל האזור ואת כל הכביש. החוף עדיין מוצף. לדעתי מי שהספיק לעלות למלון באזור גבוה - ניצל".

 

בהכנת הידיעה השתתפה דיאנה בחור-ניר
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
חוף שהוצף בתאילנד
צילום: רויטרס
צילום: רויטרס
הישראלים יוצרים קשר. מבנה שהוצף בתאילנד
צילום: רויטרס
צילום: איי פי
ההצפות בסרי לנקה
צילום: איי פי
צילום: איי פי
מנסים להציל את מה שנשאר
צילום: איי פי
מומלצים