שתף קטע נבחר

מתיחות בעבודה בין ברק למחנה היונים

אברהם בורג עדיין לא חשף את קלפיו ולא הבהיר אם יתמודד מול ברק. פרס וברעם בחרו שלא להגיע למרכז העבודה

מתיחות במפלגת העבודה בין ברק ותומכיו, לבין מחנה היונים, בעקבות כינוס מרכז העבודה אתמול (יום ה'). ח"כ אלי גולדשמיט, המקורב לברק, העביר במרכז החלטה הקוראת למתוך בברק. ההחלטה חסרת משמעות מעשית, אולם מתנגדי ברק כועסים עליה, וטוענים כי היתה בבחינת מחטף. השרים פרס וברעם כלל לא הגיעו למרכז. חיים רמון הגיע לזמן קצר בלבד. השרים ביילין ובן עמי היו בחו"ל.
אברהם בורג, שנחשב כמי שעשוי להתמודד מול ברק, טרם הודיע על כוונותיו. בורג הגיע לכינוס מרכז העבודה, אבל נטש אותו עם קבלת ההחלטה על תמיכה לברק. בורג נחשב כיום לגדול מתנגדיו של ברק בעבודה, בייחוד מאז שמונה ליו"ר הכנסת, למרות שברק תמך בח"כ שלום שימחון.
גורמים בעבודה סבורים כי בורג, בניגוד לברק, יכול לסחוף את קולות המצביעים הערבים, ולהביא גם קולות של מצביעים דתיים, דבר שייאפשר לעבודה לנצח בבחירות. הבעיה העיקרית של בורג כעת היא חוסר תמיכה פומבית מצד שרים בכירים בעבודה, דבר שמשאיר אותו לבד במערכה. היחיד שהתייצב בינתיים באופן פומבי נגד ברק הוא עוזי ברעם, שכינס אתמול את מחנה תומכיו, נפגש עם יוסי שריד, והתבטא בחריפות נגד מהלכיו של ברק.
שאלה נוספת היא מעמדו של שמעון פרס. בקירבתו של פרס לא שוללים אפשרות שהוא יתמודד מול ברק, בתוך העבודה, או כמועמד מחנה השלום. פרס עצמו ממשיך לומר רק כי "אני עושה כל למען השלום".
ואילו ראש הממשלה, אהוד ברק, לא נראה מודאג מדי ממתנגדיו. "אני מציע לכולם להסתכל איפה נתניהו היה שלושה חודשים לפני הבחירות ולזכור שאחר כך ניצח את פרס, ואיפה אני הייתי בסקרים שלושה חודשים לפני הבחירות ולזכור שאחר כך ניצחתי את נתניהו", אמר ברק לחברי העבודה, "אני מציע לכם להסתכל על המפלגה שבחרה את המועמד שלה לראשות הממשלה ולראשות המפלגה לפי סקרים ואיפה היא היום".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דרור זיסמן
"אל תתרגשו מהסקרים". ברק בכינוס העבודה
צילום: דרור זיסמן
צילום: איי אף פי
בורג. מתלבט
צילום: איי אף פי
נעדר מהכינוס. עוזי ברעם
צילום: דודו פריד
צילום: דרור זיסמן
אורח במרכז. בני גאון
צילום: דרור זיסמן
צילום: דרור זיסמן
מחייך. שר האוצר שוחט
צילום: דרור זיסמן
מומלצים