שתף קטע נבחר
 

אל פסגת הגולן

אורי חץ, היינן המוכשר ובעל הנפש הפיוטית, מוזג אל בקבוקי "שאטו גולן" שירת יין אמיתית וראויה, הזוכה לביקורת מלטפת גם מעבר לים. מה שעולה כסף, במקרה הזה, שווה כסף

מיומו הראשון הקפיד יקב שאטו-גולן לעשות את הכל בדרכו, מנותק משהו מן המציאות המקומית. בהשקעה פרטית גדולה יחסית הוקם מאפס יקב מעוצב ומצוייד על פי הסטנדרטים הנהוגים, לפחות, בנאפה ואלי הקליפורני. הוא חיבק גם אמנות על סוגיה - גרבוז, פיצ'חזדה ואחרים קיבלו את חללי היקב אפופי הארומה להצגת יצירותיהם, ואלפים פקדו את התערוכות. שני

הבעלים, שוקי שי ויצחק ריבק, העניקו יד חופשית ליינן מוכשר ובעל נפש פיוטית, אורי חץ, והיינות הראשונים שהושקו לפני כשנתיים מבקשים (ומקבלים) מחירים גבוהים יחסית.

 

הצמיחה היתה מהירה ביותר: 7200 בקבוקי בכורה מבציר  1999, 48 אלף בקבוקים מבציר 2002, 65 אלף בקבוקים צפויים להיות מבוקבקים מבציר 2004. במהלך השנה שחלפה, 15% מהיקף המכירות של היקב בא מייצוא, מה שמראה כי הביקורות המקומיות הטובות זוכות להסכמה גם בשווקים זרים. זאת ועוד, נראה כי הרמוניה שוררת בין מרכיבי המעשה: שני הבעלים צרפו באחרונה את חץ, היינן, כשותפם ליקב.

 

לפני זמן קצר, סביב שולחן ארוך ב"מול ים", נטעמו כמה בקבוקים חדשים של שאטו-גולן לצד יצירות קולינריות צבעוניות מאוד אך מתחרזות היטב שתרם השף האמפיבי הנפלא של המסעדה יורם ניצן. הטעימות האלה הראו כי היקב שומר על רמתו וייחודו, אשר הושגו בזמן קצר מאוד.

 

"שאטו-גולן מרלו 2002" - נטעם לצד לנגוסטין דני צרוב בגריל, על מצע אורז-אסור עם קציפת אגוזי לוז. הוא עשוי ענבי כרמים הממוקמים במפגש איתני המים הרוקאד והירמוך, שנבצרו ידנית, ויינם התיישן 12 חודשים בעץ אלון צרפתי. בטרם ביקבוק, הוא עורבב עם כעשירית הכמות קברנה-סוביניון. התוצאה מצויינת, לצד קלות יחסית ורעננות טובה, יש לחך במה לנגוס, היין עשיר ומורכב וארומות השזיף החם והדובדבן השחור, מענגות את האף השקוע בנוזל האדום הנוצץ. 139 שקלים הבקבוק.

 

"שאטו-גולן סירה 2002" - נלגם ליד נתח טורבוט מהים הצפוני, על צלי ירקות שורש וציר עגל. המלאות והעושר של היין, העניקו קרב טוב לטורבוט רב הטעם. על טהרת הזן, בסיוע תסיסה ספונטנית והתיישנות של 15 חודשים באלון צרפתי, היין מעניק לטועם אשליית סמיכות, עד כדי כך הוא מלא. ניחוחותיו עזים, שזיף בשל, פרי יער בשל וריבתי, ותבלינים. זה לא סירה ממקומות אחרים בעולם. 144 שקלים הבקבוק.

 

"שאטו-גולן אליעד 2002" - נדגם על צלעות טלה מרמת-הגולן (הם אכלו אותו עשב), עם קסולה שעועית שחורה ברוטב היין עצמו. זהו בקבוק משובח ביותר, עשוי בתוספת קטנה של מרלו, כאשר היינות התיישנו בנפרד, 12 חודשים, עורבבו והוחזרו לחביות לארבעה חודשים נוספים.  מעדן אמיתי בכוס. 144 שקלים הבקבוק.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שאטו גולן - עושים הכל בדרכם
מומלצים