שתף קטע נבחר

"הגיע הזמן שאגמון יילך הביתה"

יו"ר ועד העובדים תוקף את הרעיון להאריך את כהונת מנכ"ל "הבימה": "זה יגרום נזק בלתי הפיך לתיאטרון. כשהוא ילך, ייצא מכאן הרבה לכלוך"

בצעד חסר תקדים דורשים עובדי תיאטרון "הבימה" מהנאמן הציבורי של התיאטרון, עו"ד שלמה שחר, שלא להיעתר ללחצים המופעלים עליו להאריך בשישה חודשים את כהונתו של המנכ"ל, יעקב אגמון, שעתיד לפרוש מתפקידו ב-31 בינואר.

 

יו"ר ועד העובדים של "הבימה", אריה כץ, אומר: "הארכת כהונתו של אגמון תפגע חד משמעית בתיאטרון ובעובדיו. במשך 9 שנים עשה אגמון בתיאטרון כבשלו ואין ספק שהארכת הכהונה עלולה לגרום לנזק בלתי הפיך לשנים הבאות. התיאטרון שרוי בחוב של 36 מיליון שקל. בשל חוב זה התבקשו העובדים בתחילת תהליך ההבראה להפחית 10% משכרם במשך שנתיים ומאוחר יותר 15%. אגמון לא יבריא בשישה חודשים את התיאטרון שהוא חרבן בעשר שנים ושום שיתוף פעולה לא אפשרי במצב הנוכחי. 'הבימה' זקוקה למנכ"ל שיבין את צרכי הקהל וצרכי העובדים ושיחזיר את התיאטרון הלאומי לתפקוד".

 

כץ טוען כי "בניגוד למה שאגמון מנסה לטעון, הוא לא עשה מעל ומעבר לקודמיו, ההפך, בזמנו של שמואל עומר היו ב'הבימה' פי שניים עובדים, המשכורות חולקו בזמן והתיאטרון לא הושבת מעולם. דלתו של אגמון תמיד היתה נעולה בפנינו ומה שעמד נגד עיניו לא היה טובת התיאטרון אלא טובתה של גילה ושל קומץ שחקנים המקורבים לו. האיש בן 75, מה בוער לו להישאר אם לא טובות אישיות? אנשים פוחדים לדבר מפחד שיתנכל להם, אבל כשהוא ילך, ייצא מכאן הרבה לכלוך. בית המשפט פסק שהוא יסיים את תפקידו ב-31 בינואר ואנחנו מבקשים לקיים את פסק הדין כלשונו ולא לקבל ניסיונות להכתיב לנאמן מי ינהל את התיאטרון".

 

כץ אמר עוד כי ועד העובדים מתנגד נחרצות לדברים שאמר אגמון בראיון ל-ynet בו תקף בין היתר את שרת החינוך, התרבות והספורט, לימור לבנת ואת הנאמן הציבורי, עו"ד שלמה שחר: "הסיבה שאגמון ביזה את שלמה בר-שביט, ציפי פינס, לימור לבנת ושלמה שחר, נובעת מכך שהוא מאמין שכולם אידיוטים חוץ ממנו. הוא באמת חושב שהוא מעל כולם ולכן הוא מרשה לעצמו להחליט מי ימונה תחתיו. מי הוא שיערער על החלטת בית המשפט העליון? הגיע הזמן שילך הביתה. נגמר הסיפור".

 

מפרש את הפסיקה

 

פנייתו של כץ נולדה בעקבות מכתב שנשלח ביום ג' האחרון לנאמן הציבורי על-ידי עו"ד אהרון מיכאלי המייצג את אגמון, קומץ שחקנים ונציגי התיאטרון. במכתב מפרש הפרקליט את פסיקת בית המשפט העליון מה-3 בינואר בה המליץ השופט ברק לנאמן  לעבוד בשיתוף עם אגמון עד לסיום התהליך המשפטי בו יהפוך "הבימה" לחברה לטובת הציבור המנוהלת על-ידי מועצת נאמנים. השופט ברק הציע במקביל להאריך את כהונתו של אגמון עד לסיום התהליך, בכפוף להסכמת הנאמן.

 

עו"ד מיכאלי כותב: "לאור קביעת בית המשפט אנו עומדים על-כך כי כל צעד שיעשה מעתה ועד לסיום הנאמנות, יעשה תוך שיתוף פעולה עם נציגות התיאטרון ובהסכמתה. נציגות התיאטרון כוללת את כל המשיבים למעט יעקב אגמון (השחקנים ליא קניג, דב רייזר, עדית טפרסון, רמי הויברגר) ואליהם צורפו אילן רונן, המנהל האמנותי של התיאטרון, עו"ד ציפי רובין, יו"ר אגודת ידידי הבימה ועו"ד אלי זהר".  כן דורש עו"ד מיכאלי קביעת לוח זמנים בן 90 יום להכנת מסמכי החברה לתועלת הציבור ואישורם. יש לציין כי ברק קבע בפסיקתו כי התהליך יושלם לא יאוחר מסוף יוני 2005, כלומר - קצב להשלמתו עד שישה חודשים.

 

עו"ד מיכאלי סיכם את אופן התנהלות התיאטרון הרצוי בתקופת הביניים וכתב: "אם יעקב אגמון ידחה את פניית הנאמן להמשיך ולשרת כמנכ"ל בתקופת הביניים, כעצת בית המשפט, עמדת התיאטרון היא כי תפקיד ניהול התיאטרון יבוצע על-ידי המנהל האמנותי, אילן רונן, ביחד עם חשבת התיאטרון, אודליה פרידמן ומנהלו האדמיניסטרטיבי, בני צרפתי. בכך תהיה המשכיות אמנותית, מקצועית וניהולית עד להעברת התיאטרון לחברה לתועלת הציבור ורצף התפקוד ייפגע באורח מינימלי".

 

חברי ועד עובדי תיאטרון "הבימה" הגיבו במכתב משלהם עליו חתומה עו"ד גלילה הורנשטיין ובו נכתב: "העובדים מתנגדים בתוקף לתוכן מכתבו של עו"ד מיכאלי השם עצמו כפרשן ומבהיר פסק דין של בית המשפט העליון. העובדים אינם מקבלים את ההבהרות במכתב ואף אחת מההצעות שהועלו בו ותמהים על עצם הפרשנות ודרך הפרשנות אותה הם דוחים מכל וכל... לא זכור ולא ידוע לעובדים כי המשיבים מונו כמייצגי התיאטרון או כמי שקיבלו סמכות לסכם דברים בשם התיאטרון".

 

העובדים מביעים במכתב את אמונם בנאמן הציבורי ובוועדה המייעצת שלידו ודורשים מהם למנות לאלתר מנכ"ל לתיאטרון. "בהקשר זה מקובלת עלינו יוזמתך המבורכת להציע את חשבת התיאטרון והמנהל האדמיניסטרטיבי לממלאי מקום, מאחר שיש בכך משום צעד שיביא להרגעת הרוחות ולניהול מקצועי. אנו דורשים מינוי זה לאלתר לתקופת הביניים על מנת שלא לגרום נזק נוסף וסכסוכי עבודה בתיאטרון הלאומי", כתבו.

 

אגמון הגיב לטענות יו"ר ועד העובדים ואומר: "למרות הצעת נשיא בית המשפט העליון, השופט אהרון ברק, שאמשיך לכהן בתפקידי עד לשינוי המבנה המשפטי, הודעתי גם לעורכי הדין המייצגים את התיאטרון וגם לשחקנים שפנו אליי כי החלטתי לסיים את כהונתי בהבימה ב-2 בפברואר סופית. אשר להשמצותיו של אריה כץ, שנעשו בניגוד לעמדת כלל השחקנים והעובדים ב'הבימה', אשיב על הכל עם סיום עבודתי ואתייחס למשמעויות המשפטיות והציבוריות המתחייבות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: טל כהן
אלמגור ואגמון
צילום: טל כהן
מי ינהל את "הבימה"?
צילום: אביגיל עוזי
לאתר ההטבות
מומלצים