שתף קטע נבחר

השגריר הפורש ממצרים: משרד החוץ לוקה באוטיזם מקצועי

"הארגון רשלני ומסורבל" מאשים אלי שקד, ששירת כ-30 שנה במשרד החוץ, ובשנה וחצי האחרונות כשגריר בקהיר. מאז שפרש לא מונה לו מחליף ובשגרירות גם אין דובר או נספח כלכלי. בראיון ל"מודיעין ניוז" הוא תוקף: "להשאיר את השגרירות בלי צוות מיומן זה פשע"

פורש עם בטן מלאה: השגריר לשעבר של ישראל במצרים, אלי שקד, מאשים את משרד החוץ בהתנהלות מסורבלת וברשלנות, וטוען שהעובדה שאין כיום שגריר ישראלי במדינה, היא בגדר "פשע מקצועי" של המשרד.

 

בראיון שמתפרסם היום (ה') בעיתון "מודיעין ניוז", טוען שקד, כי הוא הודיע לממונים עליו כבר לפני חודש וחצי על פרישתו מהתפקיד, אבל ההודעה לא נוצלה כדי לחפש שגריר חדש.

 

שקד, בן 56, תושב מודיעין, שירת במשרד החוץ במשך 30 שנה, עד לשבוע שעבר. בין היתר שירת בנציגויות ישראל באיסטנבול ובאנקרה, שימש במשך שלוש שנים כסגן השגריר במצרים ובשנה וחצי האחרונות היה השגריר בקהיר.

 

"הבעיה במשרד החוץ היא ארגונית, הארגון רשלני ומסורבל. מאז 96' המשרד לא השכיל להכשיר אנשים מיומנים לתפקידים במזרח התיכון, בגלל אוטיזם מקצועי. מאז יש הידרדרות חמורה", אומר שקד.

 

השגרירות מתנהלת כעת ללא שגריר, ללא דובר וללא נספח כלכלי. שקד מאשים: "אם בסדר העדיפויות המזרח התיכון לא עומד במקום הגבוה ביותר לצד ארה"ב, אז סדר העדיפויות פגום טוטאלית. להתמהמה במינוי שגריר חדש במקום כל כך פרובלמטי ופגיע ולהשאיר את השגרירות בלי צוות מיומן, זה פשע. בכל השגרירויות האחרות, למעט וושינגטון ורבת עמון אין כזו רמת אינטנסיביות. ביחסים העדינים עם מצרים להשאיר את השגרירות בידי צוות צעיר ובחלקו בלתי מיומן – זה פשע מקצועי".

 

שקד סבור כי היחס הזה לשגרירות במצרים מעיד על חוסר רצינות. "רק לאחרונה הכריז שר החוץ שהוא צופה בעתיד כינון יחסים דיפלומטיים עם עוד 10 מדינות ערביות. אני מבקש לשאול אותו -את מי ישים בכל השגרירויות האלה? הרי אין לו אפשרות לאייש את השגרירויות הקיימות. וזה רק בגלל רשלנות וחוסר תכנון, זה לא עניין תקציבי".

 

לדברי השגריר לשעבר, במשרד החוץ לא חושבים קדימה. "צריך להכשיר צוערים בדגש על ערביסטים. בקורס האחרון, שמונה כ-20 איש, אין אף ערביסט. אין אבסורד גדול מזה. יחסי ישראל-מצרים מצויים כעת בידי שתי דיפלומטיות צעירות, אחת מהן מתמחה ברוסית וליטאית".

 

עניין נוסף שמטריד את השגריר הפורש הוא מאבקי הכוח והיוקרה בין משרד ראש הממשלה, משרד החוץ ומשרד הביטחון, שגרמו לכך שהוא שמע לראשונה מאמצעי התקשורת על שיחרור עזאם עזאם מהכלא המצרי. "הצוות בשגרירות טיפל בעזאם במשך שמונה שנים במסירות. הקונסול ביקר אותו לפחות אחת לשבוע ואשתי ואני הקפדנו לבקרו מדי חודש. חבל מאוד שבשל מאבק פאתטי על קרדיט בין המשרדים לא ידענו על השחרור מראש ולא יכולנו אפילו לומר לו שלום".

  

ממשרד החוץ נמסר לעיתון בתגובה: "חלק מטענותיו של השגריר שקד מוצדקות, והן תוצאה ישירה של קיצוץ קשה שעבר על משרד החוץ ובעטיו נסגרו נציגויות רבות וקוצצו תקנים רבים, זאת במסגרת החלטת ממשלה. משרד החוץ ושר החוץ מייחסים חשיבות רבה לעולם הערבי, ואנו פועלים לגייס את כוח האדם הטוב ביותר לשורות המשרד, כולל מזרחנים, ומקווים שבסיוע משרד האוצר, יתאפשר לנו לפתוח בקרוב קורס צוערים שיכלול גם מזרחנים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סבסטיאן שיינר
פשע מקצועי. שקד
צילום: סבסטיאן שיינר
צילום: אורי פורת
רשלני ומסורבל. שלום
צילום: אורי פורת
צילום: אבי כהן
אפילו לא אמרנו לו שלום. עזאם
צילום: אבי כהן
מומלצים