שתף קטע נבחר

מחוקקים ברוסיה: להוציא הארגונים היהודיים מחוץ לחוק

לאומנים ב"דומה" דורשים ועדת חקירה, שתוכיח כי הארגונים היהודיים הם "אנטי-נוצריים ומעודדים אנטישמיות" - ואז אלה יוצאו אל מחוץ לחוק. הרב הראשי ברוסיה: "הם לא שפויים"

ביום בו מקיימת עצרת האו"ם את ישיבתה הראשונה לזכר קורבנות השואה, ויום לאחר פרסום דו"ח הסוכנות אודות מצב האנטישמיות בעולם, שחשף תמונה קשה על המציאות במדינות ברית-המועצות לשעבר - מתקבלת המחשה נוספת לכך שהתופעה הקשה עדיין כאן, ובשיא כיעורה.

 

קבוצת מחוקקים לאומנים ברוסיה קראה להקים ועדת חקירה, במטרה להוציא אל מחוץ לחוק את כל הארגונים היהודיים בתחומה. זאת משום שלדבריהם, "היהודים מעודדים שנאה אתנית ואף מעוררים אנטישמיות".

 

במכתבם מבקשים 20 חברים מבית המחוקקים התחתון, ה"דומה", לחקור את טענותיהם, ואף דורשים מהתובע הראשי ולדימיר אוסטינוב, שאם הטענות יימצאו נכונות, יוכרז מהלך "לאסור את קיומם של ארגונים יהודיים, כמו שאר הארגונים הקיצוניים".

 

הדרישה להוציא את הארגונים היהודיים מחוץ לחוק מבוססת על חקיקה שנועדה למנוע סכסוכים אתניים. חותמי המכתב הסבירו, כי הדת היהודית "היא אנטי נוצרית ולא אנושית, שמנהגיה כוללים אפילו רצח כשגרה. עובדות רבות בנוגע לקיצוניים אלה כבר הוכחו בבתי המשפט".

 

עוד הוסיפו הכותבים, כי מעשי אנטישמיות רבים במדינה נגרמו בעקבות ההתנהגות האנטי נוצרית של היהודים עצמם, ולאחר שהיהודים התבטאו בגנות הלאומנים הרוסים.

 

במכתב הואשמו היהודים בשנאת זרים וב"יחס בלתי חוקי לרכוש המדינה", כשנציגיהם נכנסו לממשלה לאחר התמוטטות ברית המועצות. השפעתם של היהודים על חיי המדינה הזיקה לאינטרסים שלה, נטען.

 

עוד טוענים המחוקקים כי היהודים התנגדו ללימודי התרבות האורתודוקסית ברוסיה, ואף תמכו בביטול זיהוי הלאום בדרכון הרוסי. "כל העולם הדמוקרטי כיום נמצא תחת שליטה פיננסית ופוליטית של יהודים. איננו רוצים שרוסיה תהיה אף היא כזאת".

 

עד כה היללו המנהיגים היהודים את הנשיא המכהן, ולדימיר פוטין, בקידום הסובלנות הדתית במדינה. אך קבוצות מימין דווקא טענו כי הרשויות נכשלו במניעת מעשי האלימות שבוצעו על רקע גזעני.

 

הרב הרוסי הראשי, ברל לייזר, טען כי המחוקקים שיזמו את המכתב הם "לא שפויים, או שהם שפויים אך ציניים", שמקווים לתמיכה על רקע "שליפת הכרטיס האנטישמי".

 

בעוד פוטין עצמו התכונן להשתתף בטכסים לציון 60 שנה לשחרור מחנה ההשמדה אושוויץ, ציינה אלה גרבר, שעומדת בראש הקרן לניצולי השואה ברוסיה: "זה נורא, שבעוד שאנחנו מציינים את יום השנה ה-60, עלינו להזכיר גם את הסכנה שנעוצה בפאשיזם, דווקא במדינות שהביסו אותו". לדבריה, רוסיה איננה עוד מדינה אנטישמית, אך ישנם ארגונים שמפיצים אותה בתחומה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
חילול מצבות
צילום: איי פי
צילום: איי פי
פוטין. הארגונים היהודיים שיבחו
צילום: איי פי
מומלצים