שתף קטע נבחר

קצינות נגד סרבנות לשרון: "נפנה מתנחלים"

קבוצה של 17 קצינות צה"ל במילואים שיגרה לראש הממשלה מכתב שבו מגנות חברותיה בתוקף את תופעת הסרבנות נגד תוכנית ההתנתקות. הקצינות, הבאות מכל הקשת הפוליטית וחלקן אף מתנגדות אידיאולוגית לתוכנית הפינוי מעזה - הבהירו כי יהיו מוכנות להציע עצמן לפנות מתנחלים: "אנחנו מוכנות להתנדב עכשיו לשירות מילואים"

"מכתב הקצינות" לראש הממשלה: קבוצת קצינות במילואים שיגרה היום (ג') מכתב לראש הממשלה, אריאל שרון, ובו הן מביעות שאט נפש מתופעת הסרבנות לפינוי מתנחלים שגילוייה נראים בתקופה האחרונה בצה"ל.

 

על המכתב חתומות 17 קצינות במילואים, גילאי 27-22. חלקן שירתו יחד בצבא. הנשים, לדבריהן, מגיעות מכל קצוות הקשת הפוליטית - חלקן תומכות בתוכנית ההתנתקות וחלקן מתנגדות לה. אבל כולן מסכימות על העיקרון שהוא שלילה מוחלטת של סרבנות בצבא (לקריאת המכתב המלא לחצו כאן).

 

"אדוני ראש הממשלה, אנו, קצינות במערך המילואים, אשר מחזיקות בחיים האזרחיים בדעות פוליטיות המייצגות את כל הקשת הפוליטית הישראלית, יוצאות בקריאה כנגד תופעת הסרבנות המחלחלת בקרב מערך הקצונה של צה"ל", כותבות הקצינות.

 

הן מוסיפות: "אנו רואות בחומרה רבה את תופעת הסרבנות המתחזקת בקרב הקצונה בצה"ל. משמעותה של תופעת הסרבנות היא פגיעה בעקרון

 הבסיסי של החברה הישראלית שהוא עקרון שלטון החוק. תפקידו של הצבא במדינה דמוקרטית היינו לבצע את ההחלטות המתקבלות ברמת הדרג המדיני. אין זה מתפקידו לנקוט עמדה פוליטית".

 

ומסכמות הקצינות: "אנו מתנגדות בתוקף לכל פעולת סירוב של חיילים, אשר מנוגדת להסכמה שלוקח על עצמו כל קצין בהיותו קצין. הצבא חייב להיות גוף חיצוני למאבק הפוליטי אשר מתנהל במדינה. אנו הרשומות מטה, מתנדבות למלא חלק פעיל במהלך הפינוי כצעד המבטא את אמונתנו בצבא כגוף מבצע מדיניות ולא מקום להכרעת המדיניות הפוליטית".

 

"אנחנו רוצות להראות את הצד השני"

 

אחת הקצינות, סגן כרמל רם, בת 25, סיפרה ל-ynet: "ההתארגנות החלה בעקבות כל האירועים עם הקצינים הסרבנים במערך המילואים. חברות שלי ואני דיברנו והחלטנו שבמקום לשבת ולדבר, ניישם את הדברים שאנחנו מדברות עליהם - וכתבנו את המכתב לראש הממשלה. הכוונה היא להציג עמדה שלא מוצגת הרבה בתקשורת, של אנשים שמגנים את הסרבנות. בזמן האחרון מראים בעיקר תומכים בסרבנות ואנחנו רוצות להראות את הצד השני".

 

רם הוסיפה: "אנחנו אומרות למעשה שאם הוחלט שהצבא הוא זה שיבצע את הפינוי - לא המשטרה, ככה החליטה הממשלה - אז זה מה

 שהצבא צריך לעשות. אם ככה המדינה החליטה, אז אנחנו בתור קצינים או קצינות אין לנו מקום להביע דיעה פוליטית ולסרב פקודה. אנחנו מוכנות להתנדב לשירות מילואים פעיל".

 

קצינה נוספת, סגן רוני קינן, בת 25, שימשה בשירותה כמ"פ בפלוגת האמר. "כולנו חלק ממערך המילואים", היא מספרת, "אני עושה מילואים בפלוגה בערך שבועיים בשנה. בגלל ההתנגדות על רקע אידיאולוגי ופוליטי אנחנו מגיעים למצב שבו מסרבים לדברים שעליהם גדלנו והתחנכנו. ראינו שיש טעם לפגם בעניין, ובגלל שיש את הבעיה הזו אמרנו שנציע את עצמנו ובמידה וצריך ניקרא למשימה".

 

סגן נטע פאר, בת 24, שירתה בין היתר כקצינת הדרכה וקצינת מבצעים: "מה שאנחנו רוצות להגיד זה שיש קצינים שמתנגדים לסרבנות. אני נגד הסרבנות בצה"ל - מבחינתי הדבר הזה הוא אסור מבחינה מוחלטת. אני אישית גם תומכת בפינוי. במידה ויחליטו לקרוא לנו - נלך ונשתתף בפינוי התנחלויות".

 

המידע הראשוני הגיע באי מייל האדום
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רוני קינן. "מציעות את עצמנו"
צילום: רויטרס
המאבקים הקודמים. "מוכנות להתנדב"
צילום: רויטרס
צילום: רויטרס
פינוי יצהר. ארכיון
צילום: רויטרס
מומלצים