שתף קטע נבחר

 

ניו זילנד: הנשיא קצב אינו רצוי

ראש ממשלת ניו זילנד פסלה הלילה על הסף אפשרות שהנשיא קצב יבקר במדינה במסגרת ביקורו באוסטרליה בחודש הבא. "הבהרנו מה צריך להיעשות כדי לשחזר את יחסי הידידות", אמרה, ופירטה את הצעדים שעל ישראל לבצע כדי להחזיר את השגריר. בית הנשיא: בכלל לא התכוונו לבוא

פרסונה נון גרטה? ראש ממשלת ניו-זילנד, הלן קלארק, פסלה הלילה (שבת) אפשרות של ביקור הנשיא, משה קצב, בחודש הבא בניו זילנד. זאת, על רקע פרשת הדרכונים המזוייפים של "אנשי המוסד".

 

קצב אמור לבקר בחודש הבא באוסטרליה וקלארק נשאלה האם תיתכן אפשרות שהנשיא יגיע גם לניו-זילנד השכנה. "לא בתנאים הנוכחיים. בהחלט לא", ענתה והוסיפה כי היחסים בין ישראל וניו-זילנד "מוגבלים מאוד במישור הדיפלומטי".

 

הרקע לעירעור היחסים הוא פרשה שפרצה במרס אשתקד, אז נעצרו בניו זילנד אלי קרא ואורי קלמן. החשד הרשמי נגדם היה ניסיון לזיוף דרכון והם אף הודו במעשה בעסקת טיעון, הורשעו ונשלחו לרצות שישה חודשי מאסר שלאחריו גורשו מהמדינה.

 

אולם גורמי ממשל טענו כל העת כי השניים היו למעשה סוכנים של המוסד הישראלי, שניסו להשיג דרכון ניו זילנדי מזוייף לצרכיו של ארגון הביון. הטענה הזו גרמה לממשלת ניו זילנד לדרוש בתוקף התנצלות ישראלית לאחר הפרשה, והכריזו שעד שלא תתקבל התנצלות מוקפאים היחסים בין המדינות.

 

"מעולם לא ציפינו לפעולה מסוג זה מצד ממשלה ידידותית, והבהרנו מה צריך להיעשות כדי לשחזר את יחסי הידידות", אמרה קלארק בתשובה לשאלת הכתבים על ביקור קצב. היא ציינה כי היחסים יישארו "מוגבלים" כדבריה, "עד שתהיה התקדמות נוספת", ושטחה בפני הכתבים את הצעדים שעל ישראל לבצע על מנת להשיב את היחסים לסדרם, ובהם מינוי מחודש של שגריר.

 

מבית הנשיא נמסר כי התבטאותה של ראש ממשלת ניו זילנד אינה רלבנטית, מפני שממילא נשיא המדינה לא התכוון לבקר שם בעת סיורו הקרוב בחודש מרס באוסטרליה.

  

בתוך כך דווח לאחרונה כי גם הקשרים עם אוסטרליה התערערו בצל הפרשה. שלטונות אוסטרליה אילצו לאחרונה את ישראל להחזיר לארץ את הקונסול בקנברה בשל קשר שהיה לו, ככל הנראה, עם שני הישראלים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
לא לביקור. קלארק
צילום: איי פי
צילום: סבסטיאן שיינר
לא רצוי. קצב
צילום: סבסטיאן שיינר
מומלצים