שתף קטע נבחר

היום: חוק פינוי-פיצוי צפוי לעבור ברוב גדול

חוק ההתנתקות צפוי להתקבל בכנסת, אך עדיין לא ברור כיצד יצביעו שרי הליכוד שתמכו בשינויים שהציעה ועדת חוקה, במגמה לעכב את יישומו, ובהם נתניהו, לבנת, כץ והנגבי

הכנסת צפויה לאשר היום (יום ד') ברוב גדול את "חוק יישום תוכנית ההתנתקות", שזכה גם לכינוי חוק "פינוי-פיצוי". לפי שעה, מסתמן רוב של לפחות 72 חברי כנסת, מול 40 מתנגדים. חברי הסיעות הערביות צפויים להימנע.

 

האישור הראשון
חוק פינוי-פיצוי אושר על חודו של קול  / אילן מרסיאנו
אחרי שעות ארוכות של דיונים, הובא החוק לפיצוי המתנחלים לאישור ועדת הכספים של הכנסת, בדרך לקריאה שנייה ושלישית. ח"כ מוחמד ברכה הציל את שרון והעניק לו את הרוב הדרוש. יחיאל חזן: הטרנספר אושר בקול ערבי. וילן: "ההאשמה שקולו של ברכה פסול משום שהוא ערבי - מזכירה את הפרוטוקולים של זקני ציון"
לכתבה המלאה

 

אישור החוק מהווה את תחילתו של תהליך ההתנתקות מגוש קטיף ומעניק לממשלה את הכלים הנדרשים כדי ליישם אותה.

 

עם קבלתו של החוק, יצלח ראש הממשלה את כל המהמורות הפרלמנטריות שניסו להציב מתנגדי ההתנתקות לכל אורך הליך החקיקה. עתה, באווירת הניצחון המוחץ יצטרך אריאל שרון לבנות קואליציה חדשה, כדי לגבש תמיכה בתקציב המדינה. אם לא יעשה כן, ממשלתו תיפול ועמה תוכניתו המדינית לנסיגה.

 

חוק פינוי-פיצוי שיאושר במליאת הכנסת, שונה באופן מהותי מהצעת החוק שהכין משרד המשפטים, והוגש על ידי הממשלה. חברי הכנסת, ובראשם יו"ר ועדת חוקה, ח"כ מיכאל איתן (ליכוד), ח"כ יצחק לוי (מפד"ל), ח"כ אברהם שוחט (עבודה) וח"כ חיים אורון (מרצ - יחד) הצליחו לתקן סעיפים רבים בחוק בניגוד לעמדת הממשלה באופן שמיטיב עם המפונים.

 

מצד הממשלה, יש לציין את מזכיר הממשלה, ישראל מימון שניצח על ההצבעות ופתר בהצלחה בעיות קואליציונית רבות בדרך לאישור החוק.

 

יחסי הכוחות: רוב גדול לחוק

 

יתמכו בחוק 25 ח"כים מהליכוד, 21 מהעבודה, 6 ממרצ-יחד, 14 משינוי, 3 מסיעות החרדים, וכן ח"כ דהאמשה, ח"כ נודלמן וח"כ פריצקי.

 

יתנגדו לחוק: 13 מורדי הליכוד, יו"ר הכנסת ח"כ ריבלין , יו"ר הקואליציה, ח"כ גדעון סער , 2 מסיעות החרדים, 11 ח"כים מש"ס, 6 מהמפד"ל ו-6 מהאיחוד הלאומי.

 

מרבית חברי הסיעות הערביות צפויים להימנע.

 

הסיפור האמיתי בהצבעה יוכרע על ידי השרים הבכירים בממשלת שרון, כולם חברי סיעת הליכוד, שהביעו תמיכה במשאל עם, כשדנו בנושא בוועדת החוקה של הכנסת. ועדת החוקה המליצה לדחות את יישום החוק ב-21 יום מרגע אישורו בכנסת, כדי להעניק זמן לתומכי משאל העם לפעול במישור הפרלמנטרי כדי לקדמו. השאלה הנשאלת היא האם יצביעו נתניהו, לבנת, כץ, הנגבי ואחרים נגד מצפונם, ויפילו את ההסתייגות.

 

ראש הממשלה מודע לכך כי בהצבעה זו טמון מוקש, ולכן ייפגש עם יו"ר ועדת החוקה, ח"כ מיכאל איתן סמוך להצבעה, על מנת לשכנעו להסיר את הסעיף. זאת למרות שאיתן כבר הודיע כי לא יסכים לכל שינוי שעליו סיכמה הוועדה.

 

המשטרה נערכת

 

המשטרה תיערך לאפשרות של הפרות סדר המוניות בכל רחבי הארץ על רקע העברת החוק בכנסת. 

 

דרגת הכוננות תועלה לפעילות מבצעית ג' (פע"מ ג'), דרגה אחת לפני מצב חירום. הכוננות הגבוהה תוכרז בין השאר מחשש שארגוני טרור יבצעו פיגוע ביום הזה, ומהצד השני כדי למנוע הפרות סדר של המתנגדים לתוכנית ברחבי הארץ.

 

שוטרי משטרת התנועה ומג"ב יסייעו לשוטרים בפעילות השוטפת. המחוזות השונים הונחו להיערך בהתאם על בסיס הערכות מצב שוטפות. במשטרה אומרים כי ינקטו בכל הצעדים והאמצעים כדי למנוע מאנשים להפר את החוק והסדר וישתמשו בכל הכלים שברשותם.

 

בהכנת הידיעה השתתפה אפרת וייס
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אילן מרסיאנו
אישור החוק בוועדת הכספים
צילום: אילן מרסיאנו
צילום: איי אף פי
ראש הממשלה. צלח את המהמורות
צילום: איי אף פי
צילום: דן בלילטי
מורדי הליכוד. יתנגדו לחוק
צילום: דן בלילטי
מומלצים