שתף קטע נבחר
 

עם IMS-IP, כל שירותי התוכן יתאחדו

טכנולוגיית IMS-IP תאפשר לנו לשוחח, לגלוש ולשחק בסלולרי באותו הזמן - ועם כולם

בעולם התקשורת הניידת יש תמימות דעים לגבי דבר אחד: עתיד הרשת הסלולרית נעוץ במעבר ההדרגתי של כלל היישומים לסביבת פרוטוקול האינטרנט. המעבר הזה יצליח בזכות טכנולוגיה בשם IMS-IP, שבפעם הראשונה תאפשר לשני העולמות, הנייד והנייח, לדבר בשפה אחת ולהציע שירותים משולבים בכל מקום.

 

במילים אחרות: כל שירותי האינטרנט שאנו רגילים לעבוד עמם במקביל בעולם הנייח - יעברו לסביבה הניידת. לא נהיה מוגבלים עוד לפעילות אחת בכל רגע נתון. את רעיון ה-IMS (ראשי התיבות באנגלית של 'תת-מערכת מולטימדיה לאינטרנט') מקדמות בעולם כל החברות העוסקות בתעשיית האלחוט - ובהן נוקיה, לוסנט ואריקסון.

 

כנס ראשון בתחום נערך לפני מספר שבועות בישראל בהשתתפות ההנהלה העולמית של נוקיה נטוורקס, ובכירי סלקום וקומברס. קשה להגדיר מהו IMS במילה אחת. למעשה, מדובר במכלול של טכנולוגיות שירכיבו את השילדה לאספקת שירותים אינטרנטיים לכל המכשירים הניידים.

 

ספקיות הסלולר ישמחו לגלות שביכולתן לספק את השירותים הללו מבלי שייאלצו לבצע שינויים יקרים בתשתיות. ההצלחה הפנומנלית של שירותי הטלפון הנייד הובילה לפיתוחם של עשרות יישומים נלווים, ובראשם הודעות הטקסט והרינגטונים. רק השירות המרכזי, השיחה הקולית הפשוטה, נותר במתכונתו הבסיסית.

 

כשאנו מדברים עם מישהו עלינו להקדיש את מלוא תשומת הלב לשיחה. גלישה באינטרנט הסלולרי? משחק אלחוטי? כל אלו יחכו עד שהשיחה תסתיים.

מערכות ה-IMS ישנו את המצב הזה. את שיחת הווידאו עם החברים נוכל לשלב בפעילויות סלולריות נוספות: במהלך השיחה נעיין במקביל ביומן הפגישות, נוכל לגלוש באינטרנט, לשלוח סרטוני וידאו והודעות SMS למשתמש אחר ואפילו לשקוע במשחק אלחוטי.

  

גשר בין השירותים

 

מבחינתן של ספקיות הסלולר, המצב הזה היה צריך לקרות כבר מזמן. המעבר לרשתות נתונים מבוססות מנות מידע (דוגמת GPRS ו-EDGE) ולרשתות דור שלישי, איפשר להן להציע למשתמשים שלל  שירותים חדשים. אלא שרק עתה, עם בוא ה-IMS, הן יוכלו באמת להפוך מספקיות אינטרנט סתם - לגורם  המציע קשת של שירותים בכפיפה אחת.

 

בעבר היה קשה ליישם אינטגרציה של שירותים ברשתות הניידות, מפני שלכל שירות היו פרוטוקול ותקנים משלו. אך בעולם שבו הכל מנותב דרך פרוטוקול האינטרנט, חבירה של שירות אחד עם שירות שני היא קלה ביותר.

 

כך, למשל, יישומים מבוססי מיקום יוכלו להיות מקושרים לשירותי מסחר ניידים, דבר שיאפשר לטלפון להציע לנו לצפות בסרט המוקרן בבית-קולנוע הנמצא ממש לידנו, או להזמין אותנו לארוחה עסקית במסעדה הממוקמת בקרן הרחוב.

 

3GPP, הגוף שבמידה רבה מכתיב כיצד ייראו רשתות הדור השלישי, הפך את השימוש במערכות IMS לסטנדרט ברשתות הדור השלישי העתידיות. ה-IMS יאפשר לנהל תקשורת אינטרנטית בין מכשירים שונים בעזרת פרוטוקול בשם SIP, שישמש כדבק המאחד את כולם.

 

SIP הוא לא פרוטוקול חדש. הוא נמצא בשימוש כבר שנים רבות בעולם האינטרנט השולחני, וכעת ינסה 3GPP להטמיע אותו גם בסביבה הניידת. תקשורת SIP מבוססת על הרעיון של ישיבה: כל אחד מאיתנו יוכל להזמין את חבריו לפגישה אלחוטית, ולאחר שכולם מכונסים - ניתן יהיה לשלב מרכיבי מולטימדיה שונים כמו וידאו, קול ודפדוף באינטרנט ללא הפרעה, ובכל רגע בשיחה.

 

רוצים לסגור יישום מסוים? אל חשש, השיחה לא תתנתק או תשתבש בשל כך. המחשב האישי, כאמור, מאפשר לנו לעשות את זה כבר מזמן: אנחנו משוחחים עם חברים במסנג'ר, ובה בעת יכולים להקליד מסמך בוורד או לשלוח הודעת דואר.

 

גישה לכל הטכנולוגיות

 

כל השירותים הסלולריים יהיו זמינים לכל המשתמשים, גם אם הטלפונים שלהם פועלים בטכנולוגיות גישה שונות. במערכות IMS המתקדמות יותר, שיופיעו ב-2008, התיאום בין המכשירים השונים יגדל אף יותר.

משתמש המצוייד בטלפון דור שלישי בטכנולוגיית WCDMA למשל, יוכל לשוחח בחופשיות עם חבר המחובר לאינטרנט מהיר במחשב האישי ולצרף לשיחת הווידאו חבר שלישי שיושב בבית קפה כשמולו מחשב נייד המחובר לרשת WI-FI.

 

כאמור, שלושת החברים יוכלו לא רק לשוחח, אלא גם לעבוד עם יישומים אחרים במקביל. מערכות IMS יידעו לנהל את שיחת הווידאו ללא בעיה גם אם למשתמש אחד יש מסך צבע בגודל של 2 אינץ' ולמשתמשים האחרים יש צגים בגודל 17 אינץ'. כאשר משתמש הפי-סי ירצה לשלוח הודעת מסנג'ר לחבר עם הטלפון הסלולרי הוא יוכל להיות בטוח שההודעה תגיע.

 

טלפונים התומכים ב-IMS אפשר למצוא בשוק כבר כיום. אך את המיזוג האמיתי בין שירותי התוכן השונים יציעו כמה מהספקיות הבולטות בעולם רק בסוף השנה ובתחילת 2006.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טלפונים סלולרים. ידברו עם מחשבים
מומלצים