שתף קטע נבחר

איך בוחרים מדפסת לייזר?

מדפסות הלייזר היו מאז ומתמיד הרבה יותר אמינות וחסכוניות, אבל הן עלו יותר מדי כדי לשקול קנייה. עכשיו המצב השתנה כאשר לחנויות הגיעו דגמים ביתיים וזולים. מה חשוב לבדוק כשהולכים לקנות מדפסת לייזר, איפה תמצאו טונר זול וכמה תצטרכו לשלם. מדריך הלייזר המלא - ויש גם המלצות

כבר שנים שאנחנו רגילים לחלוקה הפשוטה הזו: מדפסת לייזר למשרד, מדפסת דיו לבית. למה? מפני שמדפסות הלייזר היו תמיד יקרות מדי בשביל התקציב המשפחתי, גדולות ומסורבלות מדי בשביל המקום הפנוי בחדר העבודה.

 

מדפסות הזרקת הדיו הן גם זולות מאוד (מחיריהן מתחילים בכ-250 שקל), גם קומפקטיות וגם מאפשרות להדפיס בצבע. בעיקר היום, כשהמצלמות הדיגיטליות הפכו כל-כך זולות ונפוצות, מפתה במיוחד לקנות מדפסת פוטו ביתית. בהקשר זה, להזרקת הדיו אין תחרות.

 

נוסף על כך, רוב המשתמשים לא מדפיסים עשרות או מאות עמודים ליום, ולכן העובדה שמדפסות הלייזר הן חזקות, אמינות

ומהירות לא נראית כמו משהו שמצדיק את ההשקעה.

 כי הרי כבר אמרנו: מדפסות הלייזר הן יקרות מאוד. אלפי שקלים, לא? אז זהו, שכבר מזמן לא.

 

מדפסת לכל כיס

 

מדפסת הזרקת הדיו הרגילה היא כבר מוצר שהולך ונעלם מהמדפים. רוב האנשים מעדיפים לקנות מדפסות פוטו, שהן מדפסות ייעודיות להדפסת תצלומים, ובעיקר מדפסות משולבות - אותם מכשירים שיודעים גם לסרוק ולפקסס, ואפשר לקנות כיום תמורת כמה מאות שקלים.

 

אבל בשנתיים האחרונות, אחרי תקופה ארוכה של מה שנראה כצעידה במקום, החלו מדפסות הלייזר לתפוס כיוון חדש. הדגמים המקצועיים קובעים שיאים חדשים של מהירות, כוללים תכונות מתקדמות כמו הדפסה דו-צדדית (דופלקס), הגדלה/הקטנה אוטומטית של הפלט, מגשי נייר מרובים, חיבור ישיר לרשת מקומית ועוד כהנה וכהנה.

 

כפי שקורה לפעמים במוצרי היי טק, הדגמים הבסיסיים והטכנולוגיות המיושנות לא מתים. הם נודדים לשווקים חדשים. ובאופן טבעי, אלה מהם שכבר לא מתאימים לעסק משווקים למשקי הבית. רוב בתי-העסק לא יקנו היום מדפסת לייזר מוגבלת, עם מגשי נייר קטנים, שמדפיסה בקצב של עשרה עמודים לדקה (קצב שבהזרקת דיו, אגב, עדיין נחשב מהיר).

 

לעומת זאת, למשרד קטן או לעסק ביתי מדפסת בסיסית כזו מציעה יתרון גדול על-פני מדפסת הזרקת דיו: ההדפסה איכותית יותר, מהירה יחסית, דרישות התחזוקה מינימליות ומעל לכל: עלויות נמוכות של חומרים מתכלים.

 

וכאמור, המדפסות כבר לא יקרות כמו פעם. אמנם דגמי הלייזר המקצועיים עדיין עולים אלפי שקלים, אבל בשוק יש כבר תריסר דגמים בסיסיים במחיר של 1,000-500 שקל (ומספר דומה של דגמי מדפסות צבעוניות בפחות מ-2,500 שקל).

 

במחיר גבוה קצת יותר תקבלו דגם שלפני שנתיים-שלוש עוד נחשב למילה האחרונה, או מדפסת לייזר משולבת (עם תכונות של פקס, מכונת צילום וסורק).

 

חיסכון לאורך זמן

 

מדפסות הלייזר מציעות שלל יתרונות. למעשה, טכנולוגיית הזרקת הדיו עדיין נופלת מטכנולוגיית הלייזר כמעט בכל היבט. מדפסת הדיו הטובה, האמינה, המהירה והחסכונית ביותר, לא יכולה להתחרות במוצר לייזר בסיסי.

 

מחיר הרכישה של מדפסת הזרקת דיו הוא בדרך-כלל נמוך יותר, אבל זה בעיקר משום שהיצרנים מקטינים את מחסניות הדיו. מישהו כבר חישב ומצא: טיפת דיו עולה היום יותר מטיפה של שמפניה משובחת.

 

בלייזר, לעומת זאת, העלויות השוטפות כל-כך הרבה יותר קטנות, שכמעט תמיד הן מפצות על ההשקעה הנוספת בקנייה, ומחזירות את ההוצאה בתוך חודשים בודדים. מחסנית ממוצעת של דיו שחורה, שעולה כ-200-100 שקל, תספיק במקרה הטוב להדפסת מאות בודדות של עמודי טקסט. מחסנית טונר ללייזר, תעלה אמנם פי שניים, אבל תדפיס מספר גדול פי 5 עד 20 של דפים.

 

במדפסת דיו חסכונית, עלות ההדפסה האופיינית היא 50-30 אגורות לדף. עלות ההדפסה במדפסת לייזר תהיה בדרך כלל בסביבות 20-10 אגורות לדף. לכן, גם אם תשלמו על מדפסת הלייזר מאות שקלים יותר, אתם יכולים לראות בזה השקעה שתחזיר את עצמה אחרי הדפסה של כמה אלפי עמודים. אם אתם עצמאים, סטודנטים או סתם אוהבים להדפיס, זה ייקח

לכם פחות משנה.

 

לעומת זאת, אם אתם מאלה שמדפיסים הרבה ותתעקשו לקנות מדפסת הזרקת דיו, תגלו מהר מאד שמחיר המדפסת הוא הכסף הקטן. בתוך שנה תוציאו על מחסניות הדיו סכום כסף כזה, שיכולתם לקנות בו מדפסת לייזר אחת לפחות.

 

מה עם הצבע?

 

עם זאת, עבור מי שזקוקים להדפסות צבע מזדמנות יש להזרקת הדיו יתרון גדול. מה לעשות, מדפסות הלייזר הצבעוניות עדיין הרבה יותר יקרות, למרות שגם כאן התרחש בשנה האחרונה שינוי משמעותי: מדפסת לייזר צבעונית בסיסית לא תעלה לכם 8,000-6,000 שקל כמו פעם, אלא החל מ-2,000 שקל בלבד.

 

יריית הפתיחה הייתה באמצע 2004: דגם Xerox Phaser 6100 שבר את השוק עם תג מחיר של 3,000 שקל. היום תמצאו את הדגם הזה, וכן את HP LaserJet 2550 ודגמים נוספים ב-2,000 שקל.

 

בדרך-כלל תקבלו תמורת ההשקעה הלא-קטנה הזו מדפסת הרבה יותר נוחה, שימושית, אמינה וחסכונית מכל מדפסת דיו או לייזר שעולה אלף שקל או פחות. אם אתם מחפשים מדפסת צבע רב-תכליתית לעסק, אפילו לעסק ביתי, אל תפסלו את האפשרות הזו על הסף.

 

הירידה של כשני-שלישים במחירן תוך שנה בלבד מרמזת, שבתוך שנה-שנתיים נוספות נראה את מדפסות הלייזר הצבעוניות נוגסות בנתח השוק של הזרקת הדיו. יש עדיין מדפסות דיו שמתמחות בהשגת איכויות פוטו ללא תחרות, אבל כבר היום הן לא זולות בהרבה מהלייזר הצבעוני.

 

רכישה של מדפסת דיו תהיה משתלמת רק אם אתם מדפיסים מעט מאוד. גם אז

 עדיף להשקיע בדגם איכותי וחסכוני (שיעלה לרוב כ-400 שקל, כלומר 200-100 שקל פחות מלייזר). הדפסות צבע בעיקר הדפסה ביתית של תצלומים - הן אמנם אחד השימושים היותר מהנים במדפסות הללו, אבל הן יקרות פי כמה ופשוט לא משתלמות.

 

כמעט כל מעבדת צילום תספק לכם אותו שירות בחצי המחיר או אפילו בפחות מזה אם אתם שולחים אליה את התמונות דרך האינטרנט.

 

לייזר ביתי: מה חשוב לדעת

 

אלו הן התכונות העיקריות של מדפסות לייזר ביתיות:

 

  • מידות ומשקל: בניגוד למדפסות הלייזר של פעם, שממדיהן והרעש שהפיקו הפכו אותן לפעמים למפגע סביבתי, מדפסות הלייזר הזולות של היום הן ברובן קטנות ושקטות למדי. צפו לממדים מעט גדולים יותר משל מדפסת הזרקת דיו, אבל בדרך-כלל הרבה יותר קטנים מצג 17 אינץ' ממוצע. המשקל: לרוב 5-2 ק"ג. מדפסות הלייזר הצבעוניות עדיין גדולות וכבדות פי שניים לפחות, אך גם זה משתנה בהדרגה.

 

  • מהירות ואיכות הדפסה: קשה ליפול עם לייזר בפרמטרים האלה, אבל כדאי תמיד לשים לב שאתם מקבלים קצב של 10עמודים לדקה ואיכות של 600dpi לפחות. בניגוד למקובל במדפסות דיו, כאן אין הרבה התחכמויות: הקצב שתקבלו יהיה זהה או קרוב מאוד לקצב המוצהר. בדגמים החדשים תקבלו לעיתים מצבי הדפסה מיוחדים לאיכות משופרת, לחיסכון בטונר או לפעולה שקטה. הם יהיו שימושיים פחות וגם קצת יותר איטיים, אבל ממילא תזדקקו להם לעיתים רחוקות.

 

  • טונר: ההבדלים הקשורים למחירים ולקיבולת של מחסניות הטונר הם אלו שיקבעו בעצם עד כמה המדפסת תהיה משתלמת. המחירים האופייניים של טונר למדפסות לייזר קטנות נעים על הטווח הרחב שבין 200 ל-450 שקל עבור קיבולת שבין 2,000 ל-5,000 דפים. רשתות השיווק וחנויות מתמחות משווקות לעיתים טונר תואם וזול אפילו ב-40%-30%. כלומר, העלות לדף יכולה לטפס עד כ-25 אגורות או לרדת עד קרוב ל-5 אגורות. ההבדל בהוצאה עשוי להסתכם במאות שקלים בשנה.

 

  • תאימות: רוב מדפסות הלייזר מתאימות לשימוש בסביבות חלונות ו-MacOS, אך ישנם דגמים שמציעים תאימות ספציפית גם ליישומי DOS, ואם אתם משתמשים בכאלה כדאי לתת על כך את הדעת. 

 

  • נייר: התקן המקובל בתחום כולל תאימות לגודל סטנדרטי של עד A4/Letter. רוב הדגמים תומכים בהדפסת מעטפות, שקפים, מדבקות ועוד. אם יש סוג הדפסות ספציפי שחשוב לכם, כדאי לבדוק אם המדפסת תספק גם אותו. בין הדגמים הנפוצים יש הבדלים קלים בקיבולת של מגשי הנייר (לרוב 150 דפים או יותר), ובחלק מהמקרים יש שני מגשי הזנה או יותר, ואפילו אפשרות להתקנת תוסף דופלקס להדפסה דו-צדדית. כל התוספות הללו יכולות להיות יתרון אך בשימוש ביתי הן לא ממש קריטיות.

 

  • זיכרון: נפח הזיכרון המינימלי הסביר הוא 8MB. פחות מזה יפגע בביצועים או יקשה להדפיס מסמכים גדולים. חלק מהדגמים מגיעים היום עם 12MB או 16MB, שיתאימו יותר אם אתם מתכננים משימות הדפסה כבדות יחסית.

 

  • ממשקים: בדגמים בסיסיים תקבלו תמיכה בממשק USB בלבד. אם המחשב שלכם ישן, ייתכן שאינו תומך בממשק הזה וכדאי שתהיה תמיכה גם בממשק מקבילי (Parallel). יציאת רשת (ואפילו רשת אלחוטית) תהיה שימושית, למרות שלא הכרחית, אם אתם רוצים לחבר כמה מחשבים למדפסת.

 

  • תכונות ודגמים מיוחדים: רוב דגמי הלייזר החדשים מציעים שילוב תכונות מספק בהחלט, אבל ישנם פה ושם דגמים מיוחדים לבררנים במיוחד. לאיכות מקסימלית בטקסט ובתרשימים חפשו דגם כמו Canon LBP1120, שמגיעה לרזולוציה של 2,400 dpi.

 

המלצות

 

אם אתם מחפשים מדפסת זולה אך מהירה במיוחד, חפשו את Lexmark E232 (דפי זהב, ZAP) או OKI B4250 (דפי זהב, ZAP), שתיהן מגיעות ל-22 דפים לדקה. Xerox Phaser 3116  (להשוואת מחירים ב-ZAP), היא דגם מתאים עבור מי שמחפש מוצר שקט וקטן מאוד, וגם זול מאוד: כ-500 שקל בלבד.

 

אם אתם מחפשים את המדפסת הכי קומפקטית, לכו על HP LaserJet 1010 (שעד סוף מרץ תימכר, אחרי הנחות, ב-599 שקל) (דפי זהב, ZAP). דגם HL2030 של Brother יתאים אם אתם מחפשים מדפסת מתוחכמת וזולה: 16 עמודים לדקה, עד 2,400 dpi תמורת 700 שקל בלבד.

 

אם אתם מתעקשים על מדפסת משולבת, אבל רוצים שתהיה בטכנולוגיית לייזר ועדיין זולה, חפשו את Xerox PE16E (דפי זהב, ZAP), שעולה קצת יותר מאלף שקל. משולבות על בסיס לייזר עם פונקציונליות מלאה תוכלו למצוא במחיר של החל מ-1,500 שקל. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
Xerox Phaser 3121. גם קטנה, גם זולה, גם מהירה
מומלצים